EVCİL HAYVAN SEVERLER İÇİN FUAR

Evcil hayvanların ihtiyaçlarını ve onlara yönelik sunulan ürünleri ve hizmetleri kapsayan pet sektörü ülkemizde günden güne büyürken, sektörün paydaşları Petzoo Eurasia Fuarı’nda buluştu. Güzellik yarışmaları, defileler ve yarışmaların da yapılacağı fuar, 24 Ekim’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Bu haber 2021-10-22 15:34:55 eklenmiş ve 2017 kez görüntülenmiştir.

Ulusal Fuarcılık tarafından organize edilen Petzoo Eurasia Uluslararası Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde açıldı.

Kedi, köpek, kuş, balık gibi evcil hayvan türlerine dair yeni ürün ve hizmetlerin sergilendiği fuarda mama, yem, oyuncak, kozmetik, bakım ürünleri, destekleyici sağlık ürünleri, kum, akvaryum, temizlik ürünleri, evcil hayvanlar için tasarlanan kıyafetler, aksesuarlar hayvan sahiplerinin beğenisine sunuldu.

KÖPEKLERDEN ÖZEL ETKİNLİK

Fuar kapsamında güzellik yarışmaları, evcil hayvan defileleri, ırk yarışmaları, pet kuaförleri yarışması, AFAD kurtarma köpekleri ve K9 güvenlik köpekleri gösterileri ile dernek ve federasyonların özel etkinlikleri düzenlenecek.

Fuar, 2012’den bu yana 650’nin üzerinde katılımcı firma ile 190 bin civarında yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin, Türkiye’de 10 evden birinde kedi, köpek, kuş, balık gibi hayvanların beslendiğini dile getirerek, “Evdeki dostlarımız ailenin bir parçası, dolayısıyla onlara yönelik ürün ve hizmetler mutlak bir ihtiyaç. Sürekli büyüme eğiliminde olan bu pazar artık milyar dolarlarla ifade edilen büyük bir sektör haline geldi.” dedi.

 

“PANDEMİDE PAZARIN BÜYÜMESİ YÜZDE 50’YE ÇIKTI”

Çetin, Kovid-19 salgını sürecinde en çok büyüyen sektörlerden birinin evcil hayvan ürünleri sektörü olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Türkiye pet ürünleri ve hizmetleri pazarı yıllık büyüme ortalaması yaklaşık yüzde 15 civarındayken bu oran pandemi döneminde yüzde 50 ye kadar çıktı. Pandemi döneminde evcil hayvanlarıyla daha çok vakit geçirmek durumunda kalan insanlar onların ihtiyaçlarına odaklandı. Artık evcil hayvanlara dair her türlü ürün ve hizmet Türkiye’de üretilebiliyor. Geçmişte neredeyse tamamı yabancı markalı ithal ürünlere bağımlı olan Türkiye pazarında yerli ürün ve hizmetler hakimiyet kurdu, hatta yurt dışında da söz sahibi olmaya başladı. Türk evcil hayvan ürünleri sektörü her geçen gün teknoloji ve tesis yatırımlarını artırarak gelişmeye devam ediyor ve 60’dan fazla ülkeye ihracat yapan firmalarımız var. Yakın gelecekte marka ülke haline geleceğimize, büyük bir endüstri olacağımıza inanıyorum.”

Petzoo Eurasia Uluslararası Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı, 24 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

İSTANBUL (AA) 

ETİKETLER : Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin hayvan defileler ırk yarışmaları pet kuaförleri AFAD kurtarma köpekleri PANDEMİDE PAZARI Kovid-19 salgını süreci pet ürünleri Türk evcil hayvan ürünleri Petzoo Eurasia Uluslararası E
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer FUAR, SERGİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para