AVCILAR’DA DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Avcılar Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli ve yakınlarına ev sahipliği yaptı. İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, CHP Milletvekilleri Gülizar Emecan ve Ali Fazıl Kasap’ın da katıldığı etkinlikte, engelli ressamların eserleri de sergilendi.
Bu haber 2021-12-06 17:30:34 eklenmiş ve 1859 kez görüntülenmiştir.

Yaptığı konuşmayla engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli; 2029 yılına kadar Avcılar’ın engelliler için yüzde yüz erişilebilir bir kent olacağının müjdesini verdi.


“Engelli Kardeşlerim İçin Çalışmaya Devam Edeceğim”

 

Türkiye’de engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli; “Engelliler en temel hak olan ve ülkemizde genel sağlık sigortası kapsamında her bir bireyin sigortası olmasına rağmen sağlık sisteminden yeterince yararlanamıyor, tedavi hizmetlerini eksiksiz bir şekilde alamıyor. Sağlık sisteminde engelliler bakımında ciddi sıkıntılar ve zorluklar var. Hatta bir yerel yönetici bir belediye başkanı olarak bunları konuşmamam istenebilir ama engellilerin sesi biraz az çıkıyor. Ben engelli kardeşlerimin içinden çıkarak belediye başkanı oldum,  engelli kardeşlerimin sesini daha yüksek çıkartmak için elimden geleni yaptım,  yapmaya da devam edeceğim.” dedi.

Devletimizin Buna Gücü Var”

 

Engellilerin ülkedeki sağlık sistemine ilişkin ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Hançerli; “ Örnek olması itibariyle küçücük SMA hastası bebeklerimiz tedavi olmak için yardım paralarının toplanmasını bekliyorlar. Halbuki güçlü büyük devletimiz bunu çözebilir. Bugünlerde çokça yardım kampanyalarıyla kurtarmaya çalıştığımız çocuklarımıza evet yardım edeceğiz, destek olacağız ama ivedi bir şekilde hükumetimizin, devletimizin bu ve kanser hastalarının tedavisinde ödenmeyen ilaç problemlerinin, tekerlekli sandalye kullanan, akülü sandalye kullanan arkadaşlarımın sandalyelerinin tedariki için ve hatta görme engelli arkadaşlarımın beyaz bastonunun karşılanması için ve  daha bir çok sağlık konusunda yaşanan sorunun giderilmesi için sağlık uygulama tebliğinin mutlaka değişmesi lazım. Hastaya ilaç, tedavi ve ihtiyaçlarını karşılayacak bir sistemin olması lazım. Bunun ivedi bir şekilde olması lazım bu yapılmadığı sürece arkadaşlarımın yaşamları tehlikede.” dedi.

“Engellilerin Eğitim Sorunu”


Engelli bireylerin eğitim sorunlarına da değinen Turan Hançerli; “Eğitim meselesi, eğitim sorunu güçlü bir şekilde önümüzde duruyor. Özel eğitimde ilgili öğretmenin veya hekimin 3 saat yetmez haftada 10 saat lazım demesine rağmen 3 saatle sınırlanması ve çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu eğitimi alamaması hala önümüzde büyük bir sorun olarak duruyor ve çözülmesi lazım.  Yine özel eğitimin dışında kaynaştırma sınıflarının eksiği, özel sınıfların açılamaması ve özellikle zihinsel engelli, belli bir engelin üzerinde ki kardeşlerimizin eğitimde yaş sınırlaması gibi ciddi bir problem var mutlaka aşılması , aşmamız gerekli.

Tabi eğitimde sorunu sadece engelliler mi yaşıyor hayır, sağlıkta sorunu sadece engelliler mi yaşıyor hayır ama engelliler daha bir yoğun daha bir katmerli bir şekilde yaşıyor.” dedi.

 

 

“Avcılar 2029’a Kadar Yüzde Yüz Erişebilir Bir Kent Olacak”

Engellilerin en büyük sorunlarından birinin erişebilirlik olduğunu söyleyen Hançerli; “Erişebilirlik özellikle benimde sorumluluk alanımda bulunan bir konu. Avcılar Belediye Başkanı olarak en çok sorumlu olduğum çözmek zorunda oluğum bir konu. 2005 yılında çıkan kanun 2012 yılında Türkiye’nin tüm kamusal kurumlarının erişebilir olmasını öngörüyordu. Yıl 2021 hala erişebilir değil. Ama üzgünüm özür diliyorum. Çokça çalışmış, yol katetmiş olmamıza rağmen Avcılarımız henüz erişilebilir değil. 2029’da Avcılar yüzde yüz erişilebilir, caddeleriyle sokaklarıyla bütün engelli kardeşimce erişilebilir bir kent olacak, ve bununda sözünü şimdiden veriyorum. ” dedi.

 

 

İBB’den Engelli Haritası

Engelli birey ve ailelerininbir araya geldiği organizasyonda, İBB’nin Engelli Haritası’ projesi de  tanıtıldı.  Engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak proje sayesinde, vatandaşların ihtiyaç analizleri sağlıklı şekilde yapılabilecek. Diğer yandan olası afet durumlarında, kişilere daha hızlı ulaşabilmesi mümkün olacak.

ETİKETLER : Yavuz Saltık Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli İBB Şengül Altan Arslan Yüksel Taşkın Gülizar Emecan Ali Fazıl Kasap
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Sosyal Sorumluluk haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para