KÜÇÜKÇEKMECE'DE KADINLARA HİBE DESTEKLİ PROJE HAYTA GEÇTİ

JANA Sosyal Girişim ortaklığı ile hayata geçirilen, Dünya Bankası ve GIZ'in hibe desteğini alan S. S. Etkin Kadın İş Platformu (EKİP)Küçükçekmece Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Küçükçekmece Belediyesi’nin desteğiyle ilk işletmesini açtı
Bu haber 2022-03-31 13:47:44 eklenmiş ve 1700 kez görüntülenmiştir.

Dayanışma ekonomisinin kalıcı olmasının ön koşulu sürecini tamamlayan EKİP kadınları, kooperatifleşme ile birlikte ekonomik ve sosyal yaşamdaki potansiyellerini harekete geçirdi.

Hibe desteğiyle açılan Lagün Kafe’de Türk vatandaşı ve mülteci kadınlardan oluşan 31 kadın iş sahibi oldu. Kafenin farklı alanlarında çalışan kadınlar, istihdama katılarak, ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Açılışa katılanlar arasında Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Fatma Çolak, CHP Küçükçekmece Kadın Kolları Başkanı Senay İnce, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, yaşam koçu Açelya Akkoyun, belediye Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri ve mahalle sakinleri de vardı.

Başkan Kemal Çebi: Kadınlara hizmet anlayışımız var

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Kadınların iş gücüne katılımı, kendi sosyo-ekonomik durumlarını geliştirecek, toplumda etki yaratacak değişim için çalışıyor, onları dinleyerek, ihtiyaç ve önceliklerine göre projelerimizi hayata geçiriyoruz.  2020 yılında kuruluşu ile ilgili çalışmalarına başladığımız Etkin Kadın İş Platformu Küçükçekmece Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kısa adıyla EKİP’in sadece İstanbul değil, Türkiye için örnek bir dayanışma ekonomisi modeli olacağına inanıyorum.  Kadınlara sosyal ve ekonomik etkinliklerini artırmak için alan yaratan kooperatifler kadınların güçlenmesi ve kalkınması için son derece önemlidir. Kooperatiflerin en büyük sorunlarından biri kurulduktan sonraki yönetim süreçleri olmuştur. Finanstan, e-ticarete, üretimden, tanıtıma birçok konuda aldıkları eğitimlerle geçen iki yıl sonunda EKİP bugün; piyasada rekabet gücü olan, kooperatif prensiplerini kullanarak ekonomik özgürlüğü elde eden, çalışan “gerçek üreticiler” olarak karşımızdalar. EKİP’in ilk iktisadi işletmesi olan Küçükçekmece LAGÜN Cafe ve Restorant ile bir çok kadına ilham olacağına inanıyorum” diye konuştu.

 Şeyma Gökbayrak: Şubeleşmek istiyoruz

İlerleyen zamanlarda şubeleşmek istediklerini ve işin aile ekonomisine katkı sağladığını anlatan Mutfak Şefi Şeyma Gökbayrak, "12 yıldır aşçılık yapıyorum, şuan EKİP'le beraber çalışıyorum. Küçükçekmece Belediyesi ile beraber kafemizi açıyoruz. Biz toplamda 31 üyeyiz, 15 Türk, 21 Suriyeli mülteci kadınımız var. 15 kadın aktif olarak çalışıyor, 10 tane Suriyeli kadın ise Türkçe dersi alıyor. Eğitimleri bittikten sonra bizimle beraber çalışacaklar. Kendi paket ürünleri, salatımızı ve kafe kısmını yöneteceğiz. Catering işiyle devam ediyoruz bir yanda. Belediye başkanımıza teşekkür ederim. Yerimizi istihdam etti, elektrik, su ve doğalgazımızı karşılama noktasında yardımcı oluyorlar. Kadınlar ailelerine eşlerine destek olmaları için günlük ücretlendirme yaparak, yaptığımız gıda ve ürünlerden evlerine götürerek destek sağlıyor" dedi. 

ETİKETLER : KÜÇÜKÇEKMECE belediyesi JANA Dünya Bankası GIZ kooperatif Kemal Çebi Fatma Çolak Senay İnce Lagün Kafe
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para