ESENYURT’TA GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ SOKAK HAYVANLARINA YUVA OLDU

Esenyurt Belediyesi, sokak hayvanlarına geri dönüşümden sağladığı malzemelerle yuva yaptı. Hayvanseverlerin katkılarıyla yapılan yuvalar, çocuklar tarafından boyanarak besleme noktalarına yerleştirildi.
Bu haber 2022-12-20 06:44:44 eklenmiş ve 1246 kez görüntülenmiştir.

Esenyurt’ta can dostlarımızın üşümesini engellemek ve geri dönüşüme destek sağlamak amacıyla, ahşap malzemelerden kedi ve köpek kulübeleri yapıldı. Kulübeler için hayvansever gençlerle birlikte çevreden geri dönüşüm malzemesi toplayan ekipler, ardından toplanan malzemeleri belediyenin Modern Hayvan Bakımevi’nde sokak hayvanları için sıcak bir yuvaya dönüştürdü. Hazırlanan kulübeler özel çocuklar tarafından boyanarak ilçedeki besleme noktalarına yerleştirildi.

“Bütün hayvanların barınma ihtiyacı var”

Geri dönüşümden yapılan yuvaların bir sosyal sorumluluk projesi haline geldiğini belirten Esenyurt Belediyesi Veteriner ve Sağlık İşleri Müdürü Halil Çalış şöyle konuştu: “Önümüz kış. Bütün hayvanların barınma ihtiyacı var. Biz de bu görevimizi yaparken bunu sosyal sorumluluk projesi haline getirdik. Başından beri gençlerimizi dâhil ettik. Çöpten topladıkları atık malzemeleri alıp barınağa getirdiler. Ardından başka gençlerimiz tarafından montajı yapıldı. Çocuklarımızla sokak hayvanlarını bir araya getirmek istedik. Getirirken de özel ve sağlıklı çocuklarımızı bir araya getirip beraber kaynaşmalarını istedik. Bir tane özel çocuğumuz köpek sahiplendi. Bu bizi çok mutlu etti.”

“Çok eğlenceliydi”

Etkinliğin çok eğlenceli geçtiğini söyleyen Esmanur Armut, “Hayvanlar için kulübeleri boyadık. Hayvanlara baktık, çok güzeldi. Çok eğlenceliydi” dedi. Barınaktan köpek sahiplenen Aylin Çekiç ise “10 yaşında bedensel engelli oğlum var. Onun için bugün hayvan barınağına geldik. Köpek sahiplendik. Bayağı da mutlu olduk. Bu tür çalışmalar için Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ederiz” diye konuştu.

ETİKETLER : ESENYURT GERİ DÖNÜŞÜM SOKAK HAYVANLARINA YUVA
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Sosyal Sorumluluk haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para