MİLLETVEKİLİ ADAYLARI YORUMLARI 1

Herkes Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kitlenmiş gibi görünüyor ama aktif partiler ve Milletvekili aday adayları arasında ortalık karışacak gibi.
Bu haber 2023-03-01 17:40:04 eklenmiş ve 1136 kez görüntülenmiştir.

Bir tarafsız gazetecinin gözlemiyle yorumlar, beklentiler ve iç hesaplaşmalara yer vermek istiyorum. Bu yazılarımı bazen de TV kanalından yorumlayacağım. Bu sıkıntılı, acılı günlerimizde demokrasinin bizlere tanıdığı haklar var; yeni seçilecek isimlerin bu çerçevede çalışarak tüm insanlığa faydalı olması ise en büyük beklentimiz. Sıkıntısız seviyeli demokrasi şöleninde bir seçim herkesin en büyük beklentisi, hayırlı olsun, halkın takdiri neyse o olsun.

***

CHP 3 dönem Malatya Milletvekili olan Veli Ağababa için bu dönemde İstanbul 3. Bölgeden aday olması için yoklamamı yapılıyor, çaba sarf edenler kimler?

***

CHP’nin İstanbul 3. Bölgeden mevcut Milletvekillerinde seçilen demirbaşlar arasında bulunan Engin Altay, Erdoğan Toprak, Mehmet Bekaroğlu, Zeynel Emre, Sibel Özdemir, Özgür Karabat, Turan Aydoğan, Emine Gülizar Emecan, Nazır Cihangir İslam mevcut isimler bu dönemde devam edeceklerse yeni isimler boşuna yorulmasın.

***

Sibel Özdemir’i parti içi yazışmalarda yararlı diye CHP Genel Başkanı tutuyorsa Genel Merkezde görev versin ozaman bence milletin vekilliği adı üstünde vekil halkın içinden çıkmış liderlerin arasından olması lazım diye yorumluyorum haksız mıyım!

***

Ali Şeker sıkıntılı bir süreç sonucu İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili seçilmişti şimdide daha önce olduğu gibi kendi bölgesi olan 3. Bölgeden seçilecek bir sıralamaya girmeye çalışır mu?

***

Özgür Karabat yılmadı, kapanmadı sahalardan hiç geri kalmadı, geç ve dinamik oluşunun avantasını yaşıyor.

***

CHP Küçükçekmece’de bir muamma var ismi geçen  iki adaydan biri var Şefik Ok; Genel Başkan üzerinden yola çıkmış, Aşiret ve Kürt azınlıkların destekleri var gibi.

Turgay Özcan ise parti için eski sol kanat ekibinin en önemli isimlerinden ayrıca İl Başkanı Canan Kaftancığlu’nun da olması olmazlarından olacak gibi.

***

Millet İttifakından 2 isimde seçilecek yerlerden aday olacak söylemleri var yani CHP’den Milletvekili olmak isteyenler yollar çok tıkanmış yola aday adayıyım demeden önce bir kez daha düşünün bence.

***

Ay-rı-ca Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olmaması halinde listelerde haklı olarak söz sahibi olacak ve ‘2 isim seçilecek yere koyacak’ söylentileri var.

***

Sizden ricam şu an görev yapan Milletvekillerinden tanığınız var mı tekrar görev yapmasını istediğiniz veya istemediğiniz isimler hangileri olur yazarsanız tartıştıralım lütfen (saygı kuralları dahilin de lütfen)

***

Gazeteci değerlerimizden Tülay Kaynarca 3. Dönem sınırına takılıyor (AK Parti 3 dönemden fazla adaylığa sıcak bakmıyor) tekrar aday gösterilir mi?

İYİ Parti çoğu bölgeden seçimlere yalnız mı girer?

ETİKETLER : milletvekili aday adaylaları
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para