TÜRK VE KAZAK RESSAMLAR ASTANA’DA BULUŞTU

Küçükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilen ‘Türkiye’den Kazakistan’a, Astana’dan İstanbul’a Sanat Köprüsü Sergisi ve Resim Çalıştayı’ projesinin ikinci ayağı Kazakistan’da gerçekleştirildi.
Bu haber 2015-07-08 13:53:00 eklenmiş ve 4475 kez görüntülenmiştir.

TÜRK VE KAZAK RESSAMLAR ASTANA’DA BULUŞTU

Küçükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilen ‘Türkiye’den Kazakistan’a, Astana’dan İstanbul’a Sanat Köprüsü Sergisi ve Resim Çalıştayı’ projesinin ikinci ayağı Kazakistan’da gerçekleştirildi.

 

Kazakistan’ın Astana şehrinde, Astana Belediyesi’yle ortaklaşa düzenlenen proje kapsamındaki sergiye, Türkiye Kazakistan Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Esil Belediye Başkanı Mustafına Sabila Sarapovna, pek çok Kazak ve Türk ressam ile sanatseverler katıldı.

 

“DOSTLUĞU ARTIRACAK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

 

Sergi açılışında söz alan Besim Müftüoğlu, sergide eseri bulunan Türk ve Kazak ressamları tebrik ederek, Küçükçekmece Belediyesi olarak Kazakistan ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirecek adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi. Esil Belediye Başkanı Mustafına Sabila Sarapovna ise Küçükçekmece Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

ON KAZAK VE TÜRK RESSAM ASTANA’YI TUVALE TAŞIDI

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yunus Emre Enstitüsü ve Aydın Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen proje kapsamında, 10 Kazak ressam İstanbul’a gelerek İstanbul’u resmetti. Yine proje kapsamında Kazakistan’a giden 10 Türk ressam ise Kazak ressamlarla birlikte Astana’yı tuvale taşıdı. Projede sanatçılar aracılığıyla iki şehir arasında görsel bir dil geliştirmeye çalışılıyor.

 

Program sonunda ise Besim Müftüoğlu, Esil Belediye Başkanı Sabila Sarapovna’ya Küçükçekmece’nin tarihini anlatan bir kitap hediye etti. Müftüoğlu Esil Belediyesi’ni de gezerek Esil hakkında bilgi aldı. Astana şehir Kutlamaları programı arasında yer alan etkinlik sonrası Astana Belediyesi’nin düzenlediği Türk Dünyası Müzik Şöleni'ne geçildi.

ETİKETLER : Küçükçekmece Belediyesi Temal Karadeniz Besim Müftüoğlu Türkiye Kazakistan Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel Sabila Sarapovna Türk Dünyası Müzik Şöleni TÜRK VE KAZAK RESSAMLAR
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para