CHP İstanbul İl Başkanını seçiminden AYRINTILAR

CHP'nin 35'inci Olağan İstanbul İl Kongresi Bostancı Gösteri Merkezi'nde bugün başladı yarın sonuçlanacak. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın göreve yeniden aday olmayacağını açıklamasından sonra 20’den fazla aday adayı kulis faaliyetlerine başladı. Yarın (Pazar günü) 640 delegeden en az 65 imza alan asıl aday olacak. Büyük olasılıkla aday olacak isimler Cemal Canpolat, Gökhan Zeybek, Ali Mutlu Köylüoğlu, Necdet Saraç veya Kadir Gökmen Öğüt olacak.
Bu haber 2015-12-26 19:45:53 eklenmiş ve 954 kez görüntülenmiştir.

CHP İstanbul İl Başkanını yarın belirliyor

CHP'nin 35'inci Olağan İstanbul İl Kongresi Bostancı Gösteri Merkezi'nde bugün başladı yarın sonuçlanacak. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın göreve yeniden aday olmayacağını açıklamasından sonra 20’den fazla aday adayı kulis faaliyetlerine başladı. Yarın (Pazar günü) 640 delegeden en az 65 imza alan asıl aday olacak. Büyük olasılıkla aday olacak isimler Cemal Canpolat, Gökhan Zeybek, Ali Mutlu Köylüoğlu, Necdet Saraç  veya Kadir Gökmen Öğüt olacak.

Oylama şekli belirlendi

Kongrede divanı yönetmek üzere Ercan Karakaş seçildi. Yapılan oylamada blok liste uygulaması çarşaf liste uygulamasına galip geldi. Yarın yapılacak seçimlerde blok liste uygulaması yapılacak olması salonda tartışma yarattı. Necdet Saraç ve destekçilerinin çarşaf listeyi ısrarla savundukları gözlendi.

172 kadın 65 genç oy kullanacak

Kongre’de 640 delege oy kullanacak. İstanbul’da il başkanlığı için oy kullanacak 640 delegenin 65’i, 30 yaş altı gençlerden oluşuyor. Kadın delege sayısı 172. Adayların kadın delegeleri etkileme konusunda sıkıntı çektikleri belirtiliyor. Bu yüzden seçimin kaderini kadın delegeler belirleyecek.

 

Yoğun ilgi var

Bu Günkü kongreye katılanlar arsında; CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, İstanbul milletvekilleri Engin Altay, Erdoğan Toprak, İlhan Kesici, Ali Şeker, Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, Dursun Çiçek, Oğuz Kaan Salıcı, Eren Erdem, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay gibi isimlerin yanı sıra CHP sıralarında siyaset yapmış çok sayıda isim ile CHP'li ilçe belediye bakanları katıldı. Ak Parti, Saadet Partisi, HDP, Vatan Partisi temsilcileri ile çok sayıda meslek odası ve STK temsilcisi gözlemci olarak yer aldı. 20'den fazla adayın yarıştığı kongrede, 65 delegenin imzasını toplayan isimler yarın oylanacak. Bugün delegelerin konuşmalar yaptı.

Karayalçın konuşma yaptı

Murat Karayalçın, Kürt Sorunu ile ilgili konuşması salondan büyük alkış aldı. Doğu'da yaşanan vatandaşların 'Ey batıda yaşayan kardeşlerimiz bizim sesimizi duyun' dediğini ileten Karayalçın, "Sesinizi duyuyoruz. Sizin sorununuz bizim sorunumuzdur. Toprakları vermekle, insanları vurmakla sonuca gidemeyiz. Ne verecek bir karış toprağımız ne de vuracak bir tek yurttaşımız vardır" diye konuştu. Konuşmasını helallik isteyerek tamamlayan Karayalçın ayakta alkışlandı.

 

 

Adaylıklarını açıklayanlar çok ama

 

Aday açıklaması yapanlar arasında Cemal Canpolat, Gökhan Zeybek, Ali Mutlu Köylüoğlu, Kadir Gökmen Öğüt, Koza Yardımcı, Ayşe Nuran Bektaş, İrfan karacan, Necdet Saraç, Ali Fatinoğlu, Ali Mutlu Köylüoğlu, Eşref Sami Bayar ve Seyfi Erbaş’da vardı. 640 Delegelerden 65’in imzasını alan yarın aday olabilecek, matematiksel olarak bu sayının 4-5 geçmeyeceği yönünde.

 

 

Kim kimi destekliyor

Partinin ileri gelenleri, İlçe Başkanları, İstanbul’da ki Belediye Başkanları pekte tarafsız kalacaklar gibi değil çünkü bu seçim yalnızca İl Yönetimini seçmeyecek Genel Başkan ve Parti Meclisinde de büyük söz sahibi olacak.

Aday belirlemede çaba sarf ettikleri iddia edilenler arasında;

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kartal Belediye Başkanı Ali Kılıç Mustafa Sarıgül ve Çetin Soysal, Gürsel Tekin, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün çevreleri ile yoğunlukta Maltepe, Adalar ve Kadıköy Belediye Başkanlarının çevreleri yoğun çaba içindeler. Muharrem İnce, Süleyman Çelebi, Müslüm Sarı, Yüksel Kılıç, Dursun Bulut ve Kenan Sönmez’de birlikte hareket edecekler gibi.

Kartlarını kongrede mi gösterecekler

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu sessizliklerini ya iyi koruyorlar yada işlerini iyi yapıyorlar, henüz renk vermiş durumda değiller.

 

Önce kulislerde adaylık konusunda şu isimler konuşuldu

CHP’de İstanbul İl Başkanlığı için geçmiş son 1 hafta içinde eski milletvekilleri Süleyman Çelebi, Berhan Şimşek, Müslim Sarı, Çetin Soysal, Kenan Sönmez, Oğuz Soydan, Seyfullah Beysülen, Şerdil Odabaşı, Yüksel Mansur Kılıç, Yusuf Kenan Sönmez, Cemil Ekşi, Ali Fatinoğlu, İrfan Karacan, Rıza Akpolat, Koza Yardımcı, Yüksel Mansur Kılıç isimleri de geçti fakat bu gün en çok üzerinde durulanlar arasında ise Cemal Canpolat, Gökhan Zeybek, Ali Mutlu Köylüoğlu, Necdet Saraç  veya Kadir Gökmen Öğüt var.

ETİKETLER : Cemal Canpolat Gökhan Zeybek Ali Mutlu Köylüoğlu Necdet Saraç Kadir Gökmen Öğüt chp chp il başkanı seçimi bostancı gösteri merkezi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para