Genç, eğitimli ve saygılı bir Dernek Başkanı Budur

Sivas İmranlı Bağyazı Köyü Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı, Hüseyin Yılmaz Gazetemizi ziyaret ederek Faaliyetleri hakında bilgi verdi.
Bu haber 2016-07-14 18:17:04 eklenmiş ve 1539 kez görüntülenmiştir.

En genç Dernek Başkanlarından olan Hüseyin Yılmaz (24) emek veren büyüklerine saygıyı unutrmadı ve “Derneğimiz 2000’li yılların başında kurulmuş kültür ve dayanışmayı sağlamak amaçlamaktadır. Bu kurumsal yapıda büyüklerimizin emeği çoktur. Kurucu Başkanımız Adil Uçak ve daha sonrasında Hüseyin Akdemir’in emekleri yadsınamaz, onlara ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek köyünün tanıtımı, İstanbuldaki ikamet bölgelerini, yapılan faaliyetleri ve hedeflerini şöyle sıraladı.



Yılmaz “Köyümüz Sivas’ın Koçgri bölgesine ait bir köydür. İmranlı ilçesinin 112 civarında köyü vardır, köyümüz çok büyük bir köy değildir. Toplamda 5 soyad var. Büyükköy diyebilmemiz için şu örneği verebilirim. İmranlı’da Arık köyü vardır: Aklıma gelen tüm soyisimlerini saydığımda 57 soyisim vardı, daha da fazladır, siz düşünün artık …



Nisan 2015'de Başkan seçildim



2015’in Nisan ayında yapılan kongrede başkanlığa seçildim. İkili bir yarış oldu,dernek üyeleri beni başkanlığa getirdi. Seçime girdiğim listede beni onurlandıran daha doğrusu sevindiren bir durum vardı: Eski dernek başkanımız hatta ben ona onursal dernek başkanımız diye hitap ederim, Hüseyin Akdemir yönetim listemde yer aldı. Kendisi Türk Halk Müziği sanatçısıdır da. Yani bana büyük bir özgüven desteği sağlamış oldu, sanatçı ruhu bu olsa gerek. Kongreyi gerçekleştirene dek o dönemde başkanımız Uğur Gürbüz idi. Derneğimizin gençleşmesinde kocaeli escort önemli bir adımı atan Uğur abimdir, saygım sonsuzdur. Tabi dernekçiliğin de zor bir iş olduğu kanaatindeyim. Çünkü toplumun beklentileri oluşuyor ve o beklentilere cevap vermek gerekir, hepsi de eş dost akaraba. Her daim görebileceğimiz insanlar. Büyük bir sorumluluk aldım, denge kurmak gerekiyor, genç bir denek başkanı olduğum için davranışlarıma ve söylemlerime daha çok dikkat etmem gerekiyor. 2015’in Nisan ayında yapılan kongre sonrası derneğin daha da kurumsallaşması için bazı kıstaslar geliştirdim. Mesela mesajlaşmaya önem verdim.

Her ay üye olsun veya olmasın köylülerimize özel günlerde hatırlatmalar yaparak kültür ve dayanışma adına bilgiler paylaşırız birebir mesaj yolu ile. Yapmaya da devam ediyorum. Mesela nedir onlar ? Yöresel yemeklerle ilgili paylaşımlar, yöresel ezgiler ile ilgili paylaşımlar, ibadet ile ilgili bilgilendirme amaçlı paylaşımlar, birisi hastalanmış ise herkese haber verme gibi mesajlar…



Daha sonrasında ekonomik amaçlı kalkınmaya dönük akrabalarımızda kimler yer açıyorsa esnaf olarak onun bilgilerini paylaştık. Çünkü biz birbirimize ekonomik olarak da destek vermeliyiz.



Belediye Başkanını ziyaret ettik



Bunun yanı sıra derneğimiz aracılığı ile tüm köylülerimizi bir araya getirdik.

Dernek başkanlığım sürecinde daha önce bildiğim kadarıyla belediyeler ile irtibata hiç geçilmemişti, başkan yardımcım Hakan Gürbüz ile Avcılar Belediye başkanımız Sayın Handan Toprak Benli’yi ziyaret ettik, sırf derneğimizi tanıtmak için.



Derneğe Mülk aldık



Başkanlığa geldiğim ilk günden bugüne konumumun hakkını vermeye çalıştım. Ciddi iş olduğu bilincindeyim. Yöremizin kültür ve dayanışma dernekleri içerisinde lider konumda bir dernek olması için çaba sarf edeceğim.Her iş ciddi olmalı. Buna kanıt, derneğimize sahip çıkan üyelerimizin ödediği aidatların karşılığında Avcılar İlçemizde Merkez Mahallemizde derneğe ait yer almamızdır. Belediye binasına da yakın. Biliyorum ki köylülerim, akrabalarım yıllardır rızklarından arta kalanlarla derneğe sahip çıktılar. 1 kuruşun dahi boşa gitmemesi benim tek gerçeğimdir, isteğimdir. Şimdi aldığımız taşınmaz mülk kirada ve önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır.



Sosyal medyada yoktuk, başkanlığı devraldığım günden sonra sosyal medyada da sayfa açtık, iletişimimizi sıklaştırmak adına, güncel olumlu veya olumsuz durumlardan bihaber olmamak adına çok aktif bir şekilde kullanmaya başladık. Her köylümüze oradan ulaştık. Aldığımız tepkilerde çok güzel oldu, değerli olduklarını her çalışmamızda hissettirdik, onlar da bize hissettirdi.





Kurban bayramında, Muharem ayında yaptığımız faaliyetlerle köylülerimiz biraraya gelerek kaynaştılar.

Diğer çevre köy dernekleri ile de iletişimimizi arttırdık başkanlığım dönemimde. Bizi bilsinler, tanısınlar. Ben bir toplantıda yahut etkinlikte olduğumda isterim ki köyümüzün ismi okunduğu an herkes bize saygı göstersin, hürmet etsin, genç dernek başkanı olarak gayem budur.

Derneğimizin büyümesini çok istiyorum, bu nedenle hedefmimiz bu sefer de tüzük kongresini gerçekleştirmektir. Kendimizi yenilememiz gerekir ki attığımız adımlar, yapacaklarımız hukuka aykırı olmasın. Hayallerim var, toplumuma hizmet etmek; amaçlarım var yeni nesile liderlik etmek; ilkelerim var başkanlığımı en iyi şekilde götürebilmek.



Henüz yapamadığım sözlerim var



Kültür Ve Dayanışma Derneğimizde başkanlığım 1 yıl oldu ki kongrede söz verdiğim bazı sözleri gerçekleştiremedim. Önümüzde zaman var, mesela üye sayısını arttırmak, arttıracağım. Büyük bir sazlı-sözlü gece düzenlemek, düzenleyeceğim. İmranlımızda Cogi Baba türbesi var, oraya ziyarete gideceğimizi söylemiştim hep birlikte, ziyarete gideceğiz. Geziler düzenleyeceğimi söylemiştim kongrede, geziler düzenleyeceğiz. Okuyan gençlerimize burs kaynağı oluşturacağım sözünü vermiştim, o burs kaynağını bulacağım. Kadın kolu oluşturmak istiyorum, gerçekleştireceğiz.

Unutmadan söylemem gerekir ki bu derneğe hizmet etmiş fakat hakk’a yürümüş canlarda var, onları unutmadık, unutmayacağız da. Onları anacağız. Onlara layık olmaya çalışacağız derneğimizde. Onları yaşatacağız. Onlara minnettarız. Örnek vermek gerekirse Kaya Uçak o isimlerden bir tanesi. Yeri cennet nur olsun, maddi manevi giderleri oldu derneğimiz için.



Tek hedefim var



Tek hedefim var, konumların nitelği kurumların isimleri fark etmeksizin toplumuma hizmet etmek, aileme yakışır ve bana önderlik yapmış isimlere layık birisi olabilmek” olduğunu belirti.



Yönetim Kurulu Listesi:



Hüseyin YILMAZ (BAŞKAN)

Hakan GÜRBÜZ ( Başkan Yardımcısı)

Erdal ASLAN (Başkan Yardımcısı)

Hüseyin AKDEMİR (Başkan Yardımcısı)

Özdemir Gürbüz (Başkan Yardımcısı)

Yönetim kurulumda olan tüm isimlere desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.



Hüseyin Yılmaz Kimdir:



İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bölümü Mezunu, Psikolog.

Sefaköy’de İkamet Ediyor.

Siyasi Görevlerde de bulundu: CHP İstanbul İl Gençlik Kolu BaşkanYardımcılığı gibi görevlerde bulundu. 

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DERNEK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para