Avcılar Kat Mağduriyeti

Avcılar Belediye Meclisi Avcılar'ın E5 deniz kısmındaki mahallelerde imarın 6 kat olması için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde de onanması için oy birliğiyle karar alındı.
Bu haber 2016-09-18 11:46:57 eklenmiş ve 2522 kez görüntülenmiştir.

Avcılar Belediye Meclisi Avcılar'ın E5 deniz kısmındaki mahallelerde imarın 6 kat olması için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde de onanması için oy birliğiyle karar alındı.

 

Vatandaşın Hak Mahrumiyeti’ni çözeceğiz

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde Avcılar Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünce, “ Avcılar Merkez, Ambarlı, Denizköşkler ve Cihangir Mahallelerine ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği” Avcılar Belediye Meclisi’ne sunuldu.

         1982 yılı 1/1000 Ölçekli İmar Planı’na göre 5-6 kata kadar izin verilen binalar, 2008 yılında çıkartılan İmar Planı doğrultusunda 4 kata düşürülmüştü. 2008 yılında gelen değişiklik uygulaması ile 5 ya da 6 katlı binalarda ikamet eden ev sahipleri ise hak mahrumiyetine uğruyordu. 5-6 katlı binaların ev sahipleri, 2008 İmar Planı gereği Kentsel Dönüşüm’ den faydalanmak isterlerse bina kat sayısı 4’ e düşüyordu. Bu sebeple de ev sahipleri, binalarının Kentsel Dönüşüm’ den faydalanarak yenilenmesini istemiyorlardı.

Avcılar Belediye Meclisi’nde Onaylanan İmar Planı Değişikliği İle Kaybedilen Haklar Geri Alınacak.

Eski ve yıpranmış olan 5-6 katlı bu binaların Kentsel Dönüşüm kapsamında yenilenmesi ve depreme dayanıklı modern yapılara dönüştürülmesi gerekiyordu. Hak mahrumiyetini önlemek ve depreme dayanıklı modern yapılar inşa etmek isteyen Avcılar Belediyesi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde Avcılar Belediye Meclisi’nde Plan ve Proje Müdürlüğü’nün hazırladığı İmar Planı Değişikliği’ni oy birliği ile onayladı. Bu plan değişikliği kapsamında ise öncelik olarak eski binaların yoğun olduğu Merkez, Ambarlı, Denizköşkler ve Cihangir Mahallelerindeki binalar ele alınacak. İmar Planı Değişikliği hem hak mahrumiyeti yaşayacak olan vatandaşların haklarını geri vermeyi hem de eskimiş binalarının yenilenerek, olası bir afet durumuna karşı dayanıklı hale gelmesini sağlıyor.

Avcılar Belediye Meclisi’nde onaylanan İmar Planı Değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunulacak. İmar Planı Değişikliği İBB Meclisi’nde de kabul edilip askı süreci tamamlandıktan sonra ‘İmar Planı Değişikliği’ projesi uygulanmaya başlanacak. Aynı durumdaki Avcılar ilçesinin, Gümüşpala, Mustafa Kemal Paşa ve Üniversite Mahallelerinde Plan ve Proje Müdürlüğü ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalar ise tüm hızı ile devam ediyor.

ETİKETLER : Avcılar Kat Mağduriyeti Avcılar Belediye Meclisi Avcılar 6 kat İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde onanması Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği 2008 yılında çıka
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para