Bob Dylan’ın Nobel Ödülü alması bizi de sevindirdi

Bob Dylan’ın Nobel Ödülü alması bizi de sevindirdi Babaannesinin Kars Kağızmanlı olması dolayısıyla Dünyaca ünlü Amerikalı müzisyen Bob Dylan'ın Nobel Edebiyat Ödülü'ne laik görülmesi bizim topraklarda da sevinçle karşılandı.
Bu haber 2016-10-15 14:33:46 eklenmiş ve 4826 kez görüntülenmiştir.

 

Hanifi ÇELİK

KÖŞE YAZISI

 

Bob Dylan’ın Nobel Ödülü alması bizi de sevindirdi

 

Babaannesinin Kars Kağızmanlı olması dolayısıyla Dünyaca ünlü Amerikalı müzisyen  Bob Dylan'ın Nobel Edebiyat Ödülü'ne laik görülmesi bizim topraklarda da sevinçle karşılandı.


Anadolu Topraklarında yetişen değerlerin yüz yıllar boyunca insanlık için faydalı çalışmalar yaptığının bir kanıtı daha, Kars’ kökenli Amerikalı ünlü Müzisyen Bob Dylan Nobel Barış ödülü ne laik görüldü.

 

Müzik Albümleri 100 milyonu aşan satış rakamlarına ulaşan Bob Dylan, tüm zamanların en çok satan müzisyenlerinden biri kabul ediliyor.

İsveç Kraliyet Akademisi, gerçek adı Robert Allen Zimmerman olan 75 yaşındaki Bob Dylan'ın "Amerikan müziğinde yeni şiirsel anlatım yarattığı için" Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldüğünü açıklamıştı. Bob Dylan, Alfred Nobel'in ölüm yıl dönümü 10 Aralık'ta düzenlenecek törende ödülünü alacak.

Amerikan müziğinde yeni şiirsel anlatım yarattığı için ödüle laik görüldü diyor İsveç Kraliyet Akademisi. Bende diyorum ki Bob Dylan’ın kanında çok sayıda uygarlığa, Medeniyetlere, etnik yapılara ev sahipliği yapmış Anadolu Topraklarının zenginliği var. Ninesi Kağızmanlı olan 10 Aralıkta tüm dünyanın canlı yayında izleyeceği ödül töreni sırasında dese ki “bu ödülü ninemin vatanı olan Türkiye’ye adıyorum” sonra ne olur biliyor musunuz Bob Dylan dünyanın sevgisini bir daha kazanır, benim Dedemin Annesinin de yaşamış olduğu Kağızman’da belki de  şuan ki sıkıntılarından kurtulup tıpkı eskisi gibi modern bir kent olur. Kim bilir. Belki de bizlere bakarken burunlarını kaf dağı gibi havalara diken Avrupalılar “sahi bu Anadolu atalarımızın yaşadığı topraklar değil mi?” diyecekler.

Türkiye topraklarından çıkmış Nobel Ödülü Kazananlara bakınca Anadolu’muzla gururlanmakla haksız sayılmam sanırım;


1963 :
Yorgo Seferis  (Edebiyat dalında Nobel ödülü sahibi)

1900 yılında İzmir, Urla’da doğdu daha sonra Atina’ya göç etmiş. Edebiyat dalında Nobel ödülü sahibi Yorgo Seferis 1972 yılında hayatını kaybetti

2006: Orhan Pamuk (Edebiyat dalında Nobel ödülü sahibi)

orhan pamuk kars kar ve nobel ile ilgili görsel sonucu

(7 Haziran 1952 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Gerçek adı Ferit Orhan Pamuk Gençlik yıllarında ressamlık yaparak kendini geliştirmiştir. İstanbul Robert College’de, İstanbul Teknik Üniversitesinde mimarlık bölümünde okumaya başladı fakat okulu bitirmeden bıraktı. Özellikle Kars’da yazdığı “Kar” isimli romanı yazarı Nobel’e taşıyan en önemli adım oldu.)

2015: Profesör Doktor Aziz Sancar (Kimya Dalında Nobel Ödülü sahibi) View image on Twitter

Amerika Ulusal Bilimler Akademisi'ne kabul edilen üç Türk'ten biri olan ve Nobel Kimya Ödülüne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar 1946'da Mardin Savur'da dünyaya geldi. Ailesinin okuma yazma bilmiyordu. İstanbul Tıp Fakültesini 1971 yılında bitirdi ve eğitim için ABD'ye gitti. 1997 yılından bugüne Amerika Birleşik Devletleri North Carolina-Chapel Hill'de North Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü'nde görev yaptı.


2016: Bob Dylan (Nobel Edebiyat Ödülü sahibi)

Nobel Ödülü Kağızman'ı sevince boğdu

Asıl adı Robert Allen Zimmerman olan 75 yaşındaki Dylan'ın "Amerikan müziğinde yeni şiirsel anlatım yarattığı için" Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü.

ABD'nin Minnesota eyaletine 24 Mayıs 1941'de dünyaya gelen ve albümleri 100 milyonu aşan satış rakamlarına ulaşan Dylan, tüm zamanların en çok satan müzisyenlerinden biri kabul ediliyor. Dylan'ın babaannesi Kars’a bağlı Kağızmanlı

 

2008 yılında Nobel’e aday gösterilerek bizleri onurlandıran Anadolu’muzun 3 değeri daha

İlhan Berk (Şair ve Hikaye yazarı)

Yaşar Kemal (İnce Memed, Yer Demir Gök Bakır gibi unutulmaz romanların yazarı Yaşar Kemal ise Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazar.) Benim için Kalplerin Nobel’ini kazanmış bir değer.

Leyla Erbil (Türkiye'den Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk k

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para