DEĞİRMENLİ DAYANIŞMA GECESİNDE YİNE BİNDEN FAZLA İNSAN BİRBİRİYLE BULUŞTU…

Değirmenli bu yıl yine etkinliğini Kağıhanede devasa bir salonda icra etdi. Devasa bir salon diyoruz çünkü derneğin yaptığı dayanışma gecesinde sayı her zaman 1000’i geçiyor. Dayanışma yemeği ise geleneksel lezzetimiz olan kaz yemeği ikram edildi.
Bu haber 2017-02-13 17:51:22 eklenmiş ve 6255 kez görüntülenmiştir.
DEĞİRMENLİ DAYANIŞMA GECESİNDE YİNE BİNDEN FAZLA İNSAN  BİRBİRİYLE BULUŞTU…
 
1999 yılında kurulan, Ardahan Dernekler Federasyonunun (Ardafed) kurucu üyesi, kurucu derneklerinden biri olan Değirmenli Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği kurulduğundan beri geleneksel dayanışma gecesi düzenleyen derneklerimizden biri.
 
Derneğin bu yılki 2017 dayanışma gecesi her zaman olduğu gibi Kağıthande devasa bir salonda saat 12.00’da başladı. Pazar günü (12-02-2017 ) Saat 17.00’a kadar sürdü. Doğu Medya’daki ileri teknoloji ve alt yapı nedeniyle, etkinlik başlar başlamaz bu haberi sizlerle paylaşmaya başladık. Özellikle derneklerimizin ve firmalarımızın haberlerini bölge basınında da yayınlatarak iş ve etkinliklerini öne çıkarmayı, büyütmeyi misyon edindik. Bölgemiz dernekçiliği açısından önde gelen bir dernek olarak her zaman Değirmenli Köyü Derneğini önemsiyor etkinlikleri kamu oyuna taşıyoruz.
 
Değirmenli bu yıl yine etkinliğini Kağıhanede devasa bir salonda icra etdi. Devasa bir salon diyoruz çünkü derneğin yaptığı dayanışma gecesinde sayı her zaman 1000’i geçiyor. Dayanışma yemeği ise geleneksel lezzetimiz olan kaz yemeği ikram edildi. Bir başka deyişle dayanışma, kaynaşma, yardımlaşmayı öne çıkaran dernek her yıl yaptığı etkinlikle bölge yemek kültürüne, diğer birçok derneğimiz gibi bölge ekonomisine de önemli bir katı sağlıyor. Daha etkinlik başlar başlamaz, Değirmendereliler şimdiden salonu doldurmaya başladılar.
 
Atilla Çelik’in başkanlığı döneminde Ardafed’e üye olan dernek aynı zamanda Ardafedin kurucu üyesi bir dernek. Federasyonun kuruluş ve gelişme aşamasında  her zaman en etkili yöneticileri veren bir dernek olarak öne çıktı. Şu anda başkan olan Sabahat Kaya 2-3 dönem federasyonunun kadın kolları başkanlığını yaperken, derneğin yöneticilerinden Barış Yeşiltaş ise 2-3 dönem gençlik kolları başkanlığını yürttüler. Selçuk Yeşiltaş, İlkay Çimen… gibi duyarlı yönetici, üyeler Kağıthane Ardahanlılar il derneğinde de yönetici ve üye oldukları gibi kendi köylerinin etkinliklerinde arı gibi çalışan insanlar bu derneğimizin bünyesinde yer alıyorlar…
 
ARDAHANIN TEK BAYAN BAŞKANIYLA ÖRNEK BİR DERNEK DEĞİRMENLİ KÖYÜ…
 
Değirmenlinin en önemli özelliği Ardahan genelinde STK alanında etkin ve aktif kişiliği ile tanınan, aynı zamanda Şişli belediyesinde ki göreviyle tanıdığımız, sürekli halkla iç içe olan Sabahat Kaya gibi değerli bir Bayan başkana sahip olan tek derneğimiz. Ve bu anlamda Ardahanın en en önemli örnek derneklerinden biri.
 
Derneğin 2-3 dönemdir başkanlığını yapan Sabahat Kaya Ardahan Federasyonunda da en çok rol üstlenen hemşerilerimizden biri. Kaya iki dönem federasyonun kadın kolları başkanlığını yaparken , önceki başkan Atilla Çelik 2 dönem Federasyon yönetiminde yer aldığı gibi derneğin genç yöneticilerinden Barış Yeşiltaş ise 2-3 dönem Ardahan Federasyonunun Gençlik Kolları Başkanlığını yürütmüştü.
 
Dayanışma gecesi başlamadan saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Bölgede ve Türkiyede son yıllarda şehit düşen Değirmenlilerin adları tek tek okundu. Hepsi için rahmet ve dua okundu. Sahneye davet edilen hocanın okuduğu Kuran ayetleriye şehitler yad edildiler.
 
Dayanışma gecesinin açılış konuşmasını başkan Sabahat Kaya yaptı. Kaya, tüm katılımcılara teşkkür etdi. Yönetimin tümünü de sahneye davet ederek konuşmasını sürdürdü. Üye ve köylüleriyle duyduğu gururu ifade etdi. Derneğin etkinlikleriyle ilgili açıklamalar yaptı. Derneğe yardım eden, sponsor olan üye ve hemşerilerimizi, protokolu tek tek takdim etdi. Değirmenliköyü Derneğini dahada ileri taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını beyan ettiler.
 
Kayanın Ardıdından Dayanışma etkinliğine katılan Kağıthane Bld. Başkanı Fazlı Kılıç ve Ardahan CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz birer kısa konuşma yaparak katılımcıları selamladılar. Kılıç, Değirmenlinin yaptığı etkinliklerle örnek bir dernek misyonunda olduklarını başkan ve yönetimi kutladıklarını ve muhakak dayanışma etkinliklerine katıldıklarını ifade ettiler.
 
Milletvekli Öztürk yaptığı konuşmada siyasete girmeyeceğini, Ardahanlıların dernekçilikte kat ettikleri mesafeden dolayı mutluluklarını ifade ederken, Değirmenlinin yalnız güzel etkinlikler düzenleyen bir dernekle yetinmediğini bölgemizde düzenlenen etkinliklere, diğer derneklerimizin de düzenlediği etkinliklere katılarak stk alanında bölgemiz ve Ardahan açısından önemli bir örnek teşkil ettiklerini ifade ettiler. Başkan ve yönetimine teşekkür ettiler.
 
Ardahan Dernekler Federasyonu mevcut yönetiminden (yani federasyon yönetimi bitmiş okey dönüyor)herhangi bir yöneticinin olmadığı dayanışma etkinliğinde, Ardahan il, ilçe, köy ve federasyona üye derneklerden dernek başkanlarından dayanışma gecesine yoğun bir katılım oldu.
 
KÖYÜN AĞASI ÇETİN KAYA OLDU…
Canlı hayvan ticaretiyle uğraşan, her yıl Batıya sevk ettiği yüzlerce kurbanlık hayvanın yanı sıra Ardahan ve Gebze de hayvan yetiştirme besleme çiftlikleri olan Değirmenli iş adamı Çetin Kaya açık artırmayla derneğe destek için yapılan satışa en büyük desteği veren iş adamı olarak köyün ağası oldu. Kaya gibi onlarca iş adamı da derneğe sahip çıkarak, sponsor olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar.
 
FOLKLOR GURUBU BÜYÜLEDİ…
İçinde Deiğrmenli sanatçıların, oyuncuların yer aldığı folklor gurubu ortaya koyduğu oyunla katılımcıları büyülerken, mahalli sanatçıların türküleri, davul-zurna eşliğinde herkes ahalaya durdu. Değirmenliler gönüllerince eğlendiler.
 
 
 
Haberin Görselleri ve Tüm Detayları İçin Tıklayınız...
 
 
ETİKETLER : Kars Ardahan Dernekler Doğu Kültür Doğu Medya...
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para