KOMŞU ÜLKE İLE DOSTLUK MESAJLARI

Bulgaristan Cumhuriyeti Ulusal Günü dolayısıyla Bulgaristan Başkonsolosluğunda resepsiyon verildi. Resepsiyona katılanlar arasında bölgemizde de yoğun faaliyetlerde bulunan Yeni Arayışlar Girişim Platformu Derneği (YAPDER)’den Mehmet Gözcü’de vardı
Bu haber 2017-03-12 14:21:22 eklenmiş ve 2451 kez görüntülenmiştir.

KOMŞU ÜLKE İLE DOSTLUK MESAJLARI

 

Bulgaristan Cumhuriyeti Ulusal Günü dolayısıyla Bulgaristan Başkonsolosluğunda resepsiyon verildi.  Resepsiyona katılanlar arasında bölgemizde de yoğun faaliyetlerde bulunan Yeni Arayışlar Girişim Platformu Derneği (YAPDER)’den Mehmet Gözcü’de vardı.

 

“ YARARLI ve İYİ KOMŞUYUZ “

 

Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Milev Angelov, resepsiyonda yaptığı açıklamada, bugünkü Bulgaristan'ın, Avrupa Birliği üyesi olarak Balkanlar'da iyi komşuluk ilişkileri, bölgede ise barış ve istikrarlılık için tam bir temel olduğunu söyledi.

Türkiye ile yararlı ve iyi komşuluk ilişkilerinin son yıllarda dinamik bir şekilde gelişmekte olduğunu vurgulayan Angelov, şöyle konuştu: "21. yüzyılın en büyük sorunlarından biri mülteciler. 
BulgaristanTürkiye ve Yunanistan arasında geçen sene Kapitan Andreevo Sınır Kapısında kurulan güçlü koordine merkezi, bölgede ve dünyada olumlu sonuçların yalnız ortak çabalarla yapılabileceğine tam bir örnek oldu. Ülkelerimizi ziyaret eden yüz binlerce turistin, en iyi elçi olduklarına inanıyorum. Bölgede huzur ve refah getirmek için ilişkilerimizi güçlendirerek daha yararlı bir şekilde geliştiriyoruz."

“ BİNLERCE YIL AYNI COĞRAFYADIYIZ “

İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ise 
Bulgaristan ile Türkiye arasındaki dostluk ve iyi ilişkilerin ortak coğrafya ve hedefler çerçevesinde günümüze kadar geldiğini ve önemli bir seviyeye ulaştığını söyledi.

Türkiye ile 
Bulgaristan arasındaki ekonomik ve ticari faaliyetlerin 3 milyar dolarlık bir hacme ulaştığını ifade eden Gültekin, "Bu hacmin coğrafi yakınlık ve kültürel ortaklık göz önüne alındığında çok daha ileri seviyelere gelme potansiyeli olduğuna inanmaktayız. Esas amacımız bu potansiyeli harekete geçirerek ülkelerimizin ve halklarımızın mutluluk ve refahına katkıda bulunmaktır. Bu çerçevede son dönemde enerji alanında güzel adımlar atıldı. Binlerce yıldır aynı coğrafyayı paylaşan, ortak değerlere ve kültürlere sahip olan toplumlar olarak bizler dünya barışına katkı sağlamak adına önemli bir duruş sergilemekteyiz." ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Yeni Arayışlar Girişim Platformu Derneği YAPDER Mehmet Gözcü Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu.Angel Milev Angelov Kapitan Andreevo Sınır Kapısı İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DERNEK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para