Göle Fedarasyonu Faliyetlerini Paylaştı

İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Esenyurt’ta bulunan yerel basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.
Bu haber 2017-10-13 18:45:37 eklenmiş ve 5658 kez görüntülenmiştir.

Göle Fedarasyonu Faliyetlerini Paylaştı

 

Merkezi Esenyurt’ta bulunan İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Esenyurt’ta bulunan yerel basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Esenyurt Kupa Kafe’de düzenlenen toplantıya yerel basının ilgisi yoğun oldu. İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Ertekin Baysan toplantının açılış konuşmasında, bütün katılan basın mensuplarına teşekkür ederek, “Halkın haber alma kaynağı olarak gördüğümüz gazeteci dostlarımızla bir arada olmanın memnuniyetini yaşıyorum. Şahsım ve İstanbul Göle Dernekler Federasyonu yönetim kurulu adına hepinizi saygı ile selamlıyorum.
Yaklaşık bir buçuk yıl önce kurulan İstanbul Göle Dernekler Federasyonu beklentileri yüksek bir hale gelen toplumumuza umut kapısı olmaya çalışmıştır. Geçen bir buçuk yılda Federasyonumuz bir çok faaliyete imza atmıştır ve birazdan bu faaliyetleri İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Sayın Ahmet Kaya sizler ile paylaşacaktır. Ama benim ve yönetimimin en çok önemsediği konu eğitim olmuştur. 
Göleli olup da üniversitede okumaya çalışan hemşerilerimizin evlatlarına bir nebzede olsa destek olma adına burs vermeyi hedefledik ve geçen sene yaklaşık 120 çocuğumuza burs vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Verdiğimiz bu burslar İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Yönetiminin kendi oluşturduğu bütçe ile verilmiştir ve hiçbir hemşerimizden maddi destek alınmamıştır. Ama bu yıl yönetim kurulumuzun aldığı bir karar ile, önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz geniş kapsamlı bir toplantı ile hemşerilerimizden bu konuda destek istenecektir. 
İstanbul Göle Dernekler Federasyonu İstanbul’un 39 ilçesini kapsamaktadır. Her ne kadar da merkezimiz Esenyurt’ta olsa da, bizler İstanbul’da yaşayan bütün Gölelilere hizmet etmek hedefindeyiz. Bu konudaki çalışmalarımızın hemşehrilerimize ulaştırılması anlamında siz değerli basın mensubu arkadaşlımızla bundan sonra sık sık bir araya gelmeyi hedefliyoruz.
Bugün bu toplantımıza katılan siz değerli basın mensuplarına tekrar teşekkür ederken, faaliyetlerimize sizlerle paylaşmak üzere sözü İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Kaya arkadaşıma bırakıyorum” dedi.
Daha sonra söz alan İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Kaya, Federasyonun bir buçuk yıllık çalışmalarını anlattı.
Kaya yaptığı açıklamada, “Federasyonumuz Şubat 2016 tarihinde kuruluş müracaatı yapılmış olup 10.03.2016’da tescil edilmiştir. 18 kurucu üye ve sonradan 7 ilave olan 25 üye dernekle kurulan federasyonumuz 24.04.2016 tarihinde ilk genel kurulunu 518 delegasyonuyla Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde ilçe tarihimizin nitelikli katılımı ve heyecanı yüksek, örnek bir kongreyle örgütlü kent yaşamına damgasını vurmuştur. Yeni müracaat eden 10’a yakın derneği de bünyemize en kısa zamanda katmakla İstanbul’da güçlü yapı halinde çözüm odaklı örgütlü çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Genel kurulda seçilen yönetim kurulu aynı hafta içinde 8 kişilik yürütme kurulu ve komisyonlarını oluşturdu.
Aylık rutin toplantılarımızı ekseriyetle yaptık. Tavsiye ve planlı toplumsal tüzüğün uygunluğuyla beraber süreci takip etmeyi sürdürdük. Federasyonumuz eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda kendini ifade etmek ve toplumu sürekli bilgilendirmek için panel, sempozyum ve brifing çalışmaları yapmak üzere programlar oluşturduk. Kasım 2016 öğretmenler günü Kadın Komisyonu’muzun düzenlediği panel nitelikli ve muhtevası mesajı dolu panelistlerimizle kaliteli bir sunumla örnek bir çalışmamız oldu. Yine Kadın Komisyon’umuzun çalışmasıyla derneklerimiz üyelerinden oluşan çeşitli meslek mensuplarıyla bir kahvaltı tertip edildi. Federasyonumuz, bütün STÖ ve cemiyet ortamlarında sürekli çalışmalarına katılıp sağlayarak bölge insanlarımızla diyaloğunu eksik etmemiştir (cenaze, düğün vb.). Türkiye Hazır Giyim ve Moda Federasyonu’nun düzenlediği TÜYAP fuarındaki 2. Uluslararası muhtevası olan genel etkinliğe kurum olarak katılmış, başında bulunan hemşerimiz başkan Sayın Hüseyin Öztürk’le başarılı yeni projelere yürüyeceğimizin inancını taşımaktayız. Rutin toplantılarımızın yanı sıra çeşitli STÖ ve seçilmiş, atanmış bütün kamu kurumları ve sektörleri nezaket ve tanıtım ziyaretleri yapma programlarımızın bir kısmını gerçekleştirdik. Üye derneklerimiz Geleneksel Kaz Geceleri düzenlediler. Örneğin merkez ilçe İstanbul Göle Derneği Türkiye protokolünü davet ettiği 5 Mart 2016 Kaz Gecesi’nde Ulaştırma Bakanı, siyasi parti MKYK düzeyinde belediye başkanlarının katılımlarıyla dikkate değer bir gece tertiplemişlerdir. Bu katılımlarda federasyonumuz üzerine düşen sorumluluk çerçevesinde hareket etmiştir. 
2016-2017 döneminde eğitim ile ilgili olarak çok ciddi adım atmak üzere kamu üniversitelerinde 4 yıllık lisans eğitimi alan öğrencilerimize burs planlaması yapılmıştır. 117 öğrencimiz federasyon kendi imkanlarıyla (dernek aidat, yönetimi kurulu üye aidatlarıyla) ilk defa federasyonun bünyesinde süreklilik arz eden bir yapı oluşturulmuştur. İstenilen düzeyde olmasında başarılı bir sonuç alınmıştır. Tek sorunumuz finans olmuştur. Bunun nedenini izah etmeye çalıştık. Örgütümüzün üçerli-beşerli veya onarlı şekilde yardımseverlerle başka kişi ve kurumlara pas etmeden federasyonun kendi meyve ağacını yaratmış olduk. Ancak 2017-2018 döneminde yeni finans kaynakları oluşturarak bunu daha profesyonel bir şekilde örnek olacak bir çalışmayı programlamış bulunmaktayız. 
Doğduğumuz ilçe Göle Kültür ve Kaşar Festivaline federasyon olarak karayolu taşımacılığı ile onlarca otobüs, midibüs, özel araç ve toplu taşımacılık (kara-hava) olmak üzere binleri bulan bir insan kitlesini ilçemiz festivaline katmıştır. Bu konuda üye derneklerimizle ve İstanbul ilçe belediyelerinden katkı elde eden hemşerilerimize ayrıca teşekkür ederiz.
2017-2018 için plan ve programlar oluşturuyoruz. Bu yaptıklarımız bizim için kafi şeyler değil, hatta çok eksiğimiz olduğunu biliyoruz. Zaman zaman eleştiri aldığımızda “eleştiriler baş üstüne” dedik. Kendinizi aileden sayıyorsanız gelin bu eleştiri, önerilerinizi ve fikirlerinizi içimizde münazara edelim. Kendimize ait Esenyurt-Köyiçi mevkiinde federasyonumuzun çayını hep beraber yudumlarken; yardımlaşalım, konuşalım, görüşelim. Dostluğumuz tadını toplumumuza faydalı olacak projeler üreterek yürüyelim” dedi.
Toplantıya Esenyurt’ta bulunan yerel basın mensuplarının yanı sıra İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Yönetim kurulu tam kadro olarak katıldı.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para