CHP K.Çekmece İlçe Başkan Adaylığı için ismi geçenler

Küçükçekmece İlçesi 12. Olağan Kongre’sinin, 22 Aralık 2019 saat 10:00’da, Halkalı - Yahya Kemal Beyatlı GM'de yapılacak. CHP Küçükçekmece İlçe Başkan Adaylığında ismi geçenler Hasan Hüseyin Türkeş, Kasım İvgen, Dursun Zengin, Niyazi Şahin, Turgay Özcan, Murat Üstünbaş, Oruç Oymak ve Erdal Yolcu
Bu haber 2019-12-09 17:33:27 eklenmiş ve 5713 kez görüntülenmiştir.

CHP Kurultay Takvimi

CHP'de kongre süreci başladı. İl ve ilçe örgütlerine gönderilen genelgede, kongre süreciyle ilgili uyarılar yer aldı. Genelgede, doğal delege belirsizliği, belediye meclis üyelerinin aday olup olmayacağı ve kadın ile gençlik kotası konularındaki belirsizliklerine netlik kazandırılıyor.

CHP'de kongre takvimi devam ediyor. CHP Merkez Yönetim Kurulu adına Genel Başkan yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek’in imzalarıyla bir genelge hazırlanıp il ve ilçe örgütlerine gönderildi.

Genelge göre, kongreler takvimi uyarınca ilçe kongresi delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından ilçe kongrelerinin 27 Ocak'a kadar, il kongrelerinin ise 2 Mart'a kadar yapılması gerekiyor.

CHP'de doğal delege belirsizliğine genelge netlik kazandırıyor. Buna göre, kongrede seçilmiş ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve ilçe çevresindeki partili belediye başkanları ilçe kongresinin doğal delegeleri olarak belirleniyor.

 

İlde de partili belediye başkanları il kongresinin doğal delegeleri olarak ifade ediliyor. Ancak il ya da ilçede atama yoluyla göreve gelmiş yöneticilerin doğal delege olamayacağı belirtiliyor.

 

 

Genelge ile netleştirilen bir soru da belediye meclis üyeleri aday olabilecek mi? sorusu. Genelgede nüfusu 50.000’den fazla olan yerlerde belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin, bu görevlerinden istifa etmedikçe ilçe ve il kongrelerinde yönetim organlarına, il ve kurultay delegeliğine aday olamayacağı vurgulanıyor.

Kadın ve gençlik kotasının nasıl uygulanacağı da genelgede netleştirildi. Buna göre, yüzde 33 cinsiyet ve yüzde 20 gençlik kotası uygulanacak. Gençlik kotası belirlenirken kongre günü esas alınacak.

ETİKETLER : CHP K.Çekmece Adaylığı İlçesi 12. Olağan Kongre Halkalı Yahya Kemal Beyatlı CHP-Küçükçekmece İlçe Başkan Adaylığı ismi geçenler Hasan Hüseyin Türkeş Kasım İvgen Dursun Zengin Niyazi Şahin murat üstünbaş oruç oymakTurgay Özcan
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para