MODERN KOLEJİNE ÜÇ 1.LİK ÖDÜLÜ

Beylikdüzü Eğitim Vadisinde kampüsü bulunan Modern Eğitim Koleji öğrencileri TÜBİTAK Marmara Avrupa Bölge Finalinde 11 projeden 3'ü 1.lik ödülü aldı ve Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar.
Bu haber 2020-10-24 15:49:59 eklenmiş ve 2934 kez görüntülenmiştir.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım ana alanlarında toplam 15.661 projenin sahibi 20.960 öğrencinin yapmış olduğu proje başvurularının ön değerlendirmeleri sonuçlandı.

İstanbul Avrupa yakasının da dahil olduğu Marmara Bölge Finallerine 100 Proje davet edilmeye hak kazandı. Modern Eğitim Koleji Ortaokul Proje takımı öğrencileri tarafından bu yıl 48 Proje üretildi.  Modern Eğitim Proje Takımının 11 Projesi rakiplerini geçerek TÜBİTAK Bölge finallerine davet edildi.

 

Milli Eğitim Müdürü tebrik etti

TÜBİTAK düzenlenen yarışmasında 1. lik alan öğrencileri ile  danışman öğretmenler Zafer Türkmen ve Özlem Deveci’yi Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı kabul ederek tebrik etti.

 

Basın Toplantısı düzenlendi

Modern Eğitim Koleji düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında dereceye giren Öğrencileri, Rehber Öğretmenleri ve projeleri tanıttı. Basın toplantısına Okul Yöneticileri, İdareciler ve öğretmenlerde eşlik etti.

 

1.  Olan projeler

Modern Eğitim Koleji tüm Türkiye'de finale kalan okullar arasında 11  projesiyle en çok finalist çıkaran okul oldu. Coğrafya, Fizik ve Türkçe branşlarında Birincilik alan öğrenciler ve projelerinin içerikleri ise  şöyle;

“Bahçemdeki Kuşlar”

Coğrafya Temalı Öğrenciler Burak Berk Keçeci ve Ahmed Mansur Kırbaş  İşledikleri konu ise İstanbul’da yaygın olarak bulunan 30 kuş türünü tanıyıp çevre bilinci ve doğa sevgisi oluşumunu desteklemek.

 

“Depremde Sıkışmayan Kapı”

Fizik Temalı Öğrenci Osman Kerem Akın İşlediği konu Deprem esnasında Kapı kasasına kuvvet uygulandığında kapı kilitlenir ve mahsur kalırız. Bu projede kuvvet kapıya yan olarak aktarılacak ve kapının açılması sağlanması.

 

Nasrettin Hoca'yla Ay Yıldız Turu

Türkçe Temalı Öğrenciler Zeynep Gülge ve Murat Erdem Berberoğlu İşledikleri konu ise Türkçe Öğretim Programı’nda yer alan dinleme, okuma, anlama, yazma becerilerini geliştirmek ve bu becerileri destekleyecek olan dil bilgisi kurallarını öğrencilerin ilgisini çekeceği düşünülen eğitsel bilgisayar oyunuyla öğretmek.

ETİKETLER : MODERN KOLEJ ÜÇ 1.LİK ÖDÜLÜ ersin gülel Beylikdüzü Eğitim Vadisi kampüsü Modern Eğitim Koleji TÜBİTAK Marmara Avrupa Bölge Finalinde 11 proje Türkiye finalleri TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı BİDEB Zafer Tü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para