DENİZ CANLILARI MÜZESİNİ ZİYARET ETTİNİZ Mİ? MÜZE BEYLİKDÜZÜ’NDE GİRİŞLER ÜCRETSİZ...

Balık Müzesi’ne girişler ücretsizdir Anadolu’dan göçle gelen, Kadıköy iskelesinde yorgan ipliği ile olta yapıp balık tutmaya çalışan küçük bir çocuğun hayalleri sonucunda Balıkçınız Kenan bir marka oldu ve Türkiye Deniz Canlılar Müzesi kuruldu, Beylikdüzü Yaşam vadisindeki tesislerde neşeli kişiliğiyle misafirlerini karşılıyor, Kenan Balcı.
Bu haber 2021-03-25 14:18:15 eklenmiş ve 2207 kez görüntülenmiştir.

Türkiye’de eşi benzeri olmayan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi devasa büyüklükteki köpekbalıkları, vatoz ve orkinoslar başta olmak üzere mumyalanmış binlerce deniz canlısı sergileniyor.

Birbirinden ilginç deniz canlısının mumyalanarak sergilendiği Türkiye Deniz Canlıları Balıkçınız Kenan Müzesi Beylikdüzü Yaşam Vadisinde bulunan merkezde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

 

kitap ve belgesellerdeki balıkları müzede sergileniyor

 

Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesinin dünya genelinde bir ilk olduğuna dikkati çeken Balıkçı Kenan Balcı, “Otuz yıldan buyana büyük bir uğraş verdik. Müzede bin 500’ün üzerinde deniz canlısı ve materyalleri var. Örneğin müzede sergilemekte olduğumuz bazı türleri denizlerimizde son beş yıldır görmek mümkün olmuyor. Bir çok nesli tükenen deniz canlısı var. Bizler denizlerimizde ki balıkları gelecek nesiller öğrensin diye bu müzeyi yaptık. Özellikle öğrenme çağındaki çocuklarımız, şimdilerde ancak kitap ve belgesellerde görebilme imkanı buldukları balık türlerini müzemizde yakından, dokunarak inceleyebiliyorlar” dedi.

 

Çocukların balığı en iyi tanıyacağı yer

 

Türkiye Deniz Canlıları Müzesindeki balık türlerinin her geçen gün daha da arttığını belirten Balıkçı Kenan Balcı, “Özellikle öğrenme çağındaki çocuklarımız, şimdilerde ancak kitap, ansiklopedi ve belgesellerde görebilme imkanı buldukları balık türlerini müzemizde yakından, dokunarak inceleyebiliyorlar. Müzemizin yanısıra bir de mini hayvanat bahçesi oluşturduk. Burada da çocuklarımız, çoğunluğu kümes hayvanlarından oluşan hayvanları sevmeye gelebilirler” diye konuştu.

 

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Dünya medyasında

 

Dünyada eşi benzeri bulunmayan yaklaşık kırk yıllık geçmişi olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, ülkemizin sınırlarını aşarak Dünyanın birçok ülkesinde de adeta herkes tarafından anlatılan ve tavsiye edilen yerlerden biri oldu. Son olarak dünya basınından Dubai TV’nin özel belgesel hazırladı ve “Deniz Canlıları Müzesinde yok yok. Müze Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı’nın büyük emek ve uğraşları sonucu sergilenen Balık mumyaları, özellikle öğrencilerin bilgi deposu” cümlesinin altını çizdi.

 

1500 çeşit Deniz canlısı

 

50 gramlık Hamsi’den 1 Ton 200 Kiloluk Orkinosa ve 800 Kilogramlık Köpekbalığına kadar mumyalanmış halde müzede yer aldığını anlatan ünlü Balıkçı Kenan Balcı, “binlerce balığı sizler için mumyaladık” diyor.

ETİKETLER : DENİZ CANLILARI MÜZE BEYLİKDÜZÜ Balık Müzesi girişler ücretsizdir balıkçı kenan
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para