Öğrenciler ‘’Pandemi’de ama Demeyelim Mama Verelim’’ dedi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay, Arş. Gör. Nevra Üçler ve bölümün son sınıf öğrencileri Ecem Coşkun, Ecem Dilara Yasan, Caner Keser, Celal Can Ustabaş tarafından pandemi sürecinde sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması, bu bağlamda kamuoyunu sokak hayvanlarını besleme konusunda bilinçlenmesinin sağlanması amacıyla ‘’Pandemi’de ama demeyelim mama verelim’’ isimli sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdiler.
Bu haber 2021-05-28 13:05:24 eklenmiş ve 2376 kez görüntülenmiştir.

 

Proje kapsamında gerçekleştirilen anket çalışmaları sonuçlarına göre pandemi sürecinde sokak hayvanlarını besleme oranı yüzde 40’tır, geriye kalan yüzde 60’lık dilim ise pandemi sürecinde sokak hayvanlarını kişilerin besleyemediklerini belirtti. Bu süreçte kısıtlamalar nedeniyle kapanan restoranlar ve virüs taşıma ihtimaline karşı insanların sokaktaki hayvanlardan uzak durması onların beslenememelerine, aç ve susuz kalmalarına sebep olduğu ortaya çıkmaktadır.

,

            Bu gibi sorunlar neticesinde İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri harekete geçerek söz konusu projeyi başlatmışlardır. Proje kapsamında öncelikle projenin önemini belirten broşürler tasarlanırken bu broşürlere birlikte sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik küçük mama poşetleri konulmuştur. Pilot uygulama olarak Avcılar, Parseller’de yer alan çeşitli marketler seçilerek dağıtım bu kapsamda gerçekleştirilmiştir. Marketlerden ve bakkallardan olumlu geri dönüşler alınmıştır. Proje vatandaşlar tarafından ilgi görmüş ve alışverişleri sırasında broşürleri alıp bir dahaki alışverişlerinde sokak hayvanlarını beslemek için mama alacaklarını dile getirmişlerdir. Yapılan proje sonucunda İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri ‘’Umarız yalnızca mutluluğun bulaşıcı olduğunu, sokaktaki dostlarımızı beslemenin keyfini tekrar hatırlatırız. Onları unutmayıp, bir sonraki mamalarının sizin tarafınızdan olmasını gönülden dileriz.’’ diyerek projenin önemine dikkat çekmişlerdir.

ETİKETLER : İstanbul Gelişim Üniversitesi UBYO Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay Arş. Gör. Nevra Üçler Ecem Coşkun Ecem Dilara Yasan Caner Keser Celal Can Ustabaş pandemi susuz sokakhayvanları sosy
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Sosyal Sorumluluk haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para