NAZLI KÜBRA ÇEVİK HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER PERİHAN YILMAZ İLE BU RÖPORTAJ’DA


Bu makale 2022-04-19 14:17:26 eklenmiş ve 1807 kez görüntülenmiştir.
perihan yılmaz

- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

 

Tabii 1995 yılında İstanbul / Fatih' de doğdum 27 yaşındayım. Kastamonu'nun Tosya ilçesinin Aşağıkayı köyünde ve İstanbul Sultanahmet’te çocukluğum geçti . Nişantaşı Üniversitesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü mezunuyum Anadolu Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümü okumaktayım yalnız bu bölümü dondurdum Atatürk Ünv bu bölüme devam etmek istiyorum veya konservatuar alanında da bir bölüm olabilir diye düşünüyorum Ankara’yı kazandım fakat maddi olanaksızlardan ötürü geri İstanbul’a geldim. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro kapsamında temel oyunculuk ve diksiyon eğitimi aldım. İlk kitabımın hikayesi biraz uzun dolandırıcılık yaşadım fakat pes etmedim kar Tanelerinin damlayan gözyaşları adlı kitabım babannemin annesinin ve babannemin hayat hikayesini anlatıyor Babannem vefat etmeden bir yıl önce kitabını gördü hamdolsun kitabım yayınlanmadan Çocuk ve yetişkin tiyatro oyunlarında aktif roller aldım. Hobi alanlarımdan olan keman ve ebru sanatı ile iki senedir ilgilenmekteyim. 8 yıllık öğretmenlik geçmişim var fakat pandemiden ötürü başka alana kaydın şu anda sağlık alanında çalışmaktayım. Günümüzün zor koşullarına rağmen hedeflerimin çoğunu gerçekleştirmiş biriyim. Şimdi 4. Kitabım çocuk hikaye kitabım çıkacak iki senedir askıda yayınevi arayışındayım. Sonrasında roman yazmak temennim 30 yaşıma kadar 6 kitabımın resmi yayınlanmış olması hedefim konservatuar okumayı çok istiyordum kazandım ama bitiremedim bu sene yeniden deneyeceğim iki alanda el sanatları ve tiyatro.. hiperaktif, enerji dolu biriyim..

 

 

- Yazmaya nasıl başladığınızdan ve ne kadar zamandır yazdığınızdan bahseder misiniz biraz?

 

Tabii yazı yazmaya çok küçük yaşlarda başladım. 10 yaşından beri yazıyorum. Ortaokulda çeşitli şiir okuma ve sporsal aktivitelere katıldım. Lisede 'Annem' adlı şiirim okul dergisinde yerini aldı. Sonrasında babaannem ile birlikte büyüdüğüm için hikayesini dinliyordum. Kalem kabiliyetim olduğu için anlattıkları nefeste kalsın istemedim. Hayat hikayesini kaleme aldım. Kısacası mürekkebime içimdeki enerjiyi yansıttığım günden bu yana yazıyorum diyebilirim..

 

- Yayınladığınız kitap sayısı ve konuları nelerdir?

 

27 yaşındayım şimdiye dek resmi yayınlanmış üç adet kitabım var. 23 yaşında Kar Tanelerinin Damlayan Gözyaşları (Biyografi) türünde. Edebiyat Parkı (Antoloji) proje kapsamında ... 25 yaşında da "Aforizma rüyası" şiir içerikli kitabım yayınlandı. İlk kitabım babannemin annesi ve babannemin gerçek yaşanmış hayat hikayesini anlatıyor. Kitabım geçmişte yaşayan kadınların yaşadıkları zorlukları içeriyor.

 

- Yazarken karşılaştığınız zorluklar oldu mu? Yazmak ve yayınlamak; sizin için hangisi daha zordu?

 

Açıkcası her ikisi de zordu diyebilirim. Çünkü piyasayı bilen birisi değildim. O yüzden ilkte dolandırıcılık yaşayarak ilk darbeyi aldım. Sonrasında fakat vazgeçmedim tabiki de hedefimin peşinden giderek eserimi çıkardım. Yazarken zorlandığım nokta; geçmiş hayat olması yıllar öncesi yaşanmış hayatı kaleme almak yorucu ve meşakkatli  yolculuktu diyebilirim. Kaleme almadan önce 2017 senesinde 'Güray Süngü' den bir yıl yazarlık eğitimi aldım. Sonrasında 22 yaşında matbaada bastırdım. Sonrasında tamamladım. 23 yaşında resmi yayınevinden yayınlandı.Yayınlama kısmında da ilkte tanıdığım biri tarafından dolandırıcılık yaşadım. Sonrasında yazarlık atölyesinde, tanıştığım bir edebiyatsever tarafından yayınevine yönlendirildim.. Süreç bu şekilde ilerledi..

 

- Yazılarınızda sizi besleyen kaynaklar nelerdir, ilham kaynağınız nelerdir, biraz bahseder misiniz?

 

Geçmişimde yaşadığım, beni derinden etkileyen, hayat serüvenimde dengemi bozan ağır hususlardan etkilenirim.  Bence bir insan yaşamadan yazamaz ve kelimelere dökemez. İyi veyahut kötü bir şeyler yaşamış olması gerek. Günümüzde tabii ki de kimsenin hayatı dört dörtlük değil, fakat bazı insanların yaşadığı şeyler de bana ilham kaynağı oldu ve kalemime yansıdı diyebilirim. Onun harici ilham kaynağım yazarlığa ilk adım atmama vesile olan, babaannem diyebilirim.

 

 

- Kitap okur musunuz? Bulunduğumuz dönemde yayınlanan kitaplarla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

 

Vakit buldukça okumaya özen gösteriyorum.  Çok basit buluyorum beni yansıtan olağanüstü, farklı bir çalışmaya rastlamadım. Ücret konusunda da epey pahalılaştı kitaplar okuyan,yazan kişiler olarak  bu konuda da fazla sorun yaşamaktayız.

 

- Yazmanın sizin için ne ifade ettiğini öğrenebilir miyiz?

 

Yazmak bağnazlığa ışık tutmaktır. Yazmak sonsuz bir deniz misalidir.. Yazarken huzur buluyor ve deşarj oluyorum..

 

- İyi yazmak için bir formül var mıdır size göre?

 

Kanaatimce ve nacizene fikrimce bence yoktur. Çünkü bir insan da diyelim ki yazma kabiliyeti mevcut değil ne yaparsa yapsın.. O alanda yol kat edemez. Belli bir noktaya gelir ve durur..

 

- Yazmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?

 

Bol bol kitap okusunlar, film izlesinler, insanları gözlemlesinler. Ve içlerinde yoksa yazma hissi yazmasınlar.. Şahsen bence kabiliyeti olmayan insanların yazmaması lazım..

 

- Buradan okurlarımıza mesajınız nedir, ne söylemek istersiniz?

 

Güzel insanlar; sizin de bir hayaliniz var ise adım atmalısınız, emek çaba sarf etmelisiniz, yakınınızdaki insanların umutsuz sözlerine kulaklarınızı kapatıp, yolunuza devam etmelisiniz, içinizde hiç bir  ukde kalmamalı..

 

NAZLI KÜBRA ÇEVİK

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para