Tuğçe Güzel ile Röportaj


Bu makale 2022-08-23 09:53:44 eklenmiş ve 1730 kez görüntülenmiştir.
perihan yılmaz

Hayata İzler Bırakan Tuğçe Güzel ile Röportaj

 

 

Merhaba Tuğçe Güzel hocam nasılsınız? Sohbetimize başlayalım mı?

Tabii ki başlayalım sohbete.

Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

1987 tarihinde Silivri'de doğdum. Evliyim ve 1 kız çocuğu annesiyim. Asıl mesleğim muhasebecilik. Aynı zamanda yazarım, 2 kitabım var. Hayata ne olursa olsun hep pozitif yönde bakan biriyim.

Yazmaya nasıl başladığınızdan ve ne kadar zamandır yazdığınızdan bahseder misiniz?

2005 yılında çok ani bir şekilde annemi kaybettim. Bunun üzerine tedavi görmeye başladım. Doktorum bana sürekli önerilerde bulunuyordu. Sevdiğim şeyleri yapmamı söylüyordu. Kitap okumak, yazmak veya müzik dinlemek gibi şeyler. Ben de o zamanlar yeni keşfettiğim bir yazar olan Kahraman Tazeoğlu'nun Bukre kitabı ile karşılaştım. Okumak beni her geçen gün iyileştirdi ve yavaş yavaş ben de yazmaya başladım. Yazdığım yazılar konusunda bana en büyük desteği veren ve belki de hayallerime ulaşmam konusunda merdiven olan yazar Kahraman Tazeoğlu oldu. O gün bugündür yazmaya devam ediyorum ve inanıyorum ki ömrüm olduğu sürece yazmaktan vazgeçmeyeceğim.

Yayınladığınız kitap sayısı ve konuları nelerdir?

Yayınlanan ilk kitabım "Ayrılığa İnat Aşk" bir deneme kitabıdır. Aşk üzerine bir nevi mektuplar tarzında yazılmış duygusal ağırlıklı bir kitaptır. İkinci kitabım "Hayata Yansıyan İzler" isminden de anlaşılacağı gibi hayattan öyküler tarzında yazılmış bir kitap. Hayata Yansıyan İzler'in her bir satırı ders olabilecek tarzda kitap. 7'den 70'e herkesin okuyabileceği içinizden hikâyeler ve her hikâyenin sonunda yazdığım şiirler kitabımda sizleri bekliyor.

Yazarken karşılaştığınız zorluklar oldu mu? Yazmak ve yayınlamak; sizin için hangisi daha zordu?

Yazarken karşılaştığım zorluklar hiç olmadı çünkü yazmayı çok sevdim. Yazarken kendimi bambaşka bir dünyada buldum bu da bana güç verdi.

Yazmak değil de ilk kitabımda yayınlanma süreci beni çok tedirgin etti. Ne olacak, ne bitecek, hangi durumlar beni bekliyor diye kafamda sürekli sorular dolanıyordu. Neyse ki ikinci kitabım Hayata Yansıyan İzler'in yayınlaması sürecinde bunların hiçbirini yaşamadım. Çünkü iyi bir yayınevi ile çalıştık ve benim en güzel yolculuğum oldu diyebilirim.

Yazılarınızda sizi besleyen kaynaklar nelerdir? İlham kaynağınız nelerdir? Bahseder misiniz?

Yazılarımı yazarken beni en çok besleyen ilham kaynağım duygularım oldu. Hissettiklerim, yaşadıklarım, duyduğum ve etrafımda gerçekleşen olaylar hepsi beni yazmak için besleyen kaynaklar oldu. En çok sevdiğim ortam ise ne biliyor musun yazmak için? Denizi izlerken dalgaların ve martıların birleşen sesi. İşte o ikisinin huzur veren sesi var ya beni en çok etkileyen kaynak o ikisi oldu.

Kitap okur musunuz? Bulunduğumuz dönemde yayınlanan kitaplarla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Kitap okumayı çok severim. Duygusal biri olduğum için genellikle duygusal kitaplar okumayı severim. Son zamanlarda ise fuarlarda karşılaştığım bir çok yazarın kitabına ağırlık vererek her tür okumaya başladım. Bu da bana yepyeni pencereler açtı.

Bulunduğumuz dönemde yazılan kitapların içinde bence çok iyi olanlar var. Kesinlikle okunup şans verilmesi gerekiyor.

Yazmanın sizin için ne ifade ettiğini öğrenebilir miyiz?

Yazmak benim için altın değerinde bir servet gibi. Şöyle ifade edeyim önüme dünyaları da serseler deseler ki yazmaktan vazgeçeceksin alın dünyanız sizin olsun ben zaten yazarken dünyalara sahibim der tabii ki yazmayı seçerim.

İyi yazmak için bir formül var mıdır size göre?

Bence iyi yazmanın formülü duyguları en iyi şekilde yansıtmaktır. Duygu yoğunluğunu ne kadar iyi yansıtırsak bu okuyucuyu daha çok etkiliyor ve bizlere yansıması çok güzel oluyor.

Yazmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?

Öncelikle yazmaktan asla vazgeçmesinler. Unutmasınlar ki hayaller gerçekleşmek için vardır ve bunu gerçekleştirmek için mucize beklenmez ufak bir hareketiniz sizi bu yolculuğa çıkartacaktır.

Duygu yoğunluğu olmasına ve anlam bütünlüğüne mutlaka dikkat etsinler. Bol bol kitap okusunlar. Ne zaman ve nerede ilham gelirse mutlaka yazsınlar. Benim yazdığımı kim okur ki diye asla düşünmesinler önemli olan bu cesareti gösterip hayallerine ulaşmaları bunu sakın unutmasınlar.

 

 

Buradan okurlarımıza mesajınız nedir? Ne söylemek istersiniz?

Hepsi benim için o kadar değerli ki anlatamam. Hepsini çok seviyorum. Benim kitaplarım okuyucularım ile birlikte bir bütün oldu. Onlarla birlikte anlam kazandı. Hayallerimin bir kısmı okuyucularım tarafından sevilmek ve kitaplarımın sevilerek okunmasıydı Görüyorum ki bunu başarabilmişim. İnşallah daha nice kitaplarda yine aynı satırlarda buluşur, aynı duygulara ortak oluruz.

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para