Biz evdeyken KÜÇÜKÇEKMECE sokakları ne alemde (II)


Bu makale 2020-05-23 14:53:09 eklenmiş ve 3521 kez görüntülenmiştir.
hanifi çelik

Korona virüs salgını sürecinde, hayatın aşamalı normale dönmeye başlamasıyla Küçükçekmece ilçesinde objektifime takılanlar.

 

KÜÇÜKÇEKMECELİ GENÇLER RENK KATTI
Gençler için sokağa çıkma yasağının1 günlük kalkmasıyla, gününü iyi değerlendirmek isteyenler; bisikletleriyle, kaykaylarıyla, arkadaşlarıyla, aileleriyle Sefaköy, Tepeüstü, Küçükçekmece Meydan ve sahillere akın ettiler.

 

BELEDİYE EKİPLERİ YOL YAPIM ÇALIŞMALARINA DEVAM ETTİLER
Küçükçekmece Belediye ekipleri Korona virüs salgını dolayısıyla trafik yoğunluğunun azalmasını iyi değerlendiriyor. Bozulan yolların yapım çalışmalarına daha da yoğunlukla devam ediliyor.

 

MUHTARIN KALKMASINI İSTEDİĞİ CUMA PAZARI KURULDU
Kartaltepe Mahalle Muhtarı Muharrem Pehlivan Belediye Başkanı Kemal Çebi’den “Mahallemizde kurulan pazar kalksın komşu mahalle olan Teyfikbey'deki Pazar bize yeter” dedi.
Pazara gelen mahalle halkının görüşleri ise farklı. Vatandaşlar “muhtarımızın bu çıkışına anlam veremedik, ne diye kendi pazarımızı kapatıp da daha uzaktaki pazara gitmeye zorlanıyoruz.

Pazar yerini beğenmiyorlarsa daha modern pazar yeri için neden çalışma yapmıyorlar.

Mahallemizde zaten sağlık ocağı yok, kreş yok, park yok açıkçası hiç bir şey yok birde pazarı kaldırmak isteyen muhtarımız var o zaman oda olmasın” diyerek tepki gösterdiler.

 

GARİP DEDE TÜRBESİ ZORUNLU DURUMLARDA HİZMET VERİYOR
Garip Dede Cemevi vatandaşların acılı günlerinde sosyal mesafeyi gözeterek hizmet veriyor.

 

BELEDİYESİ YARDIM VE DEZENFEKTE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Küçükçekmece Belediyesi koronavirüs (Covid-19) salgınının ilçede yayılmaması için Mayıs ayında da tedbir ve yardımlarını aralıksız sürdürdü.
Koronavirüs önlemleri kapsamında temizlik, dezenfeksiyon, denetim, sosyal destek alanında önemli çalışmalara imza atan Küçükçekmece Belediyesi yaptığı açıklamada “1-10 Mayıs tarihleri arasında 223 kamu alanı, 967 sokak ve caddede dezenfeksiyon çalışması yaptı. 11 Mayıs itibarıyla işbaşı yapan ilçedeki 203 berber, kuaför ve güzellik merkezinde de dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiridik.

Belediyeye 444 4 360 numaralı hattan ulaşan 27 bin 842 vatandaşın da çağrısını yanıtlayan ekipler, taleplerine göre vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verdi. Kentte eşitlik ilkesinden hareketle sosyal hizmetlerine devam eden Küçükçekmece Belediyesi, 13 bin 688 porsiyon sıcak yemek dağıtımı yaparken, 9 bin 528 gıda kolisini de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Metrobüs ve Marmaray durakları ile merkezi noktalarda 5 bin kişiye iftariyelik dağıtımı gerçekleştirildi” dedi.

 

PARKLARDA AZ SAYIDA VATANDAŞ VE ÇOK SAYIDA GÜVERCİN VARDI
Küçükçekmece meydanında ilçenin simgesi de sayılan belkide en yaşlı ağaç gençler yine buluşma noktası oldu. İnsanların parklarda azalmasıyla, güvercinlerin sayısında artış gözlendi.

 

BELEDİYE BAŞKANI ÇEBİ ÇOCUKLARA SESLENDİ
Küçükçekmece sokaklarını dolaşıp çocuklarla sohbet eden Belediye Başkanı Kemal Çebi “Cıvıl cıvıl seslerinizi, gülen yüzlerinizi çok özlemiştik çocuklar. Uzun bir aradan sonra tekrar sizinle bir arada olmak beni çok mutlu etti. Siz bizim en büyük enerji kaynağımızsınız! Çok az kaldı güzel evlatlarım. Biraz daha sabır. Güzel günler yakında” dedi.

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para