Kendini Yalnızca Kendinde Yok Et


Bu makale 2020-10-13 16:14:31 eklenmiş ve 2779 kez görüntülenmiştir.
hanifi çelik

‘Kendini Yalnızca Kendinde Yok Et’

Sinema film festivalleri başladı COVID-19 salgını gibi nedenlerden dolayı seçilen filimler tartışma konusu oluyor. Uluslararası boyuttaki Antalya Altın Portakal film Festivali’ne  sanki yeniden gölge mi düştü.

Türkiye sınaması büyük atılımlar yapabilecek konumda ama ekonomik nedenlerden dolayı, ya çekilemeyen yada istenildiği gibi çekilemeyen filmlerde var. Birde salgın hastalık, siyasi manevralar derken bir adım ileri 2 adım geri ‘motor’.

Siyasetçilerin Temayül Yoklama yöntemiyle aday belirleme yöntemi film sektöründede mi yapılıyor.

Genellikle Muhafazakâr siyasi partilerde bazende merkez sol partilerde aday belirleme ile bir yöntem var, bu yöntem adayınızı belirleye bilirsiniz deyip kendi adayını belirleme yöntemi. Nasıl mı oluyor parti seçim bölgesindeki partililerine diyor ki (Örneğin) “Partimizin Belediye Başkan adayı siz BELİRLEYECEKSİNİZ, sandık koyacağız siz kimi istiyorsanız onu yazın ilk 3 e girenler arasından biz isteğimizi BELİRLEYECEĞİZ” bazen sandık açılıp sayılır bazende gizli açılır ne hikmetse.

Partiye yön vermek konusunda mühürü elinde tutanların adamı ilk 3 giremediyse bir şekilde girer. Sonrası belli o kişi partilerinin adayı olarak seçimlere katılır.

Antalya film festivalinin ödül alacakları da sanki temayül yoklaması sistemi ile yapmışlar. İddialara göre Filmde yarışacak filmler uluslararası normlarda önceden şekillenmesine rağmen birileri yahu şu film yarışamayacak ama festivalin ilk gösterim filmi mi olsun ilişkiler ve saire devreye girer ve tamam oldu. Sızma işlemi ise başarılı. Sonra bu ‘film var ya bu film bence kapanışda gösterilen film olsun festival için hani iyi olur’ ‘tamamm olsun olsun.’  Siyaset gibi plan iyi gitti vurucu hamlede geldi; film yarışmaya da katıldı ve sonrası tahmin edildiği gibi gelsin bizim yönetmenimizin filmineee ödüller.

 

Asıl festival bence Engelsiz Filmler Festivali bakın  “Kendini Yalnızca Kendinde Yok Et” filminin yönetmeni Nihan Belgin ile yapılan söyleşide “Filmimin Konusu İnsanın Kendi Kişiliğini Özgürce İfade Edememesine Dayalı” olmalı diyor.

Yönetmenim sağol varol ne güzel özetlemişsin bu günün seçimlerini ‘İnsanın Kendi Kişiliğini Özgürce İfade Edememesine’ Ne diyelim daha demokratik seçimlere. 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para