Dünya Tuvalet Günü ve Sefaköy Metrobüs durağı


Bu makale 2020-11-20 10:08:42 eklenmiş ve 2704 kez görüntülenmiştir.
hanifi çelik

Her yıl 19 Kasımda dünyada tuvalet erişimi olmayan insanların yaşadığı sıkıntıların farkındalığını artırmak adına pek çok kampanya yapılıyor.

Yabancı bir yerleşim bölgesine gittiğimizde belki de ilk aklımıza gelen ‘temiz ulaşılabilir tuvalet ihtiyacı yerleri nerelerde var’ sorusudur.

Özellikle ulaşım akslarının olduğu yerlerde insanların en fazla ihtiyaç duyduğu temiz tuvalet bulmak çok zor.

Sefaköy’de Metrobüs durağı, İETT durakları, Minibüs durakları kısacası üniversite, okul ve alış veriş merkezlerini bulunduğu bu alanda insanların  temiz ve ulaşılabilir bir tuvalet hizmet başladı.

Küçükçekmece Belediyesinin kontrolündeki bu mekan örnek bir tuvalet. İçi dışı bakımlı ve çok temiz, çiçeklerle donatılmış, özelikle salgın hastalıkla mücadele ettiğimiz bu günlerde belki de ön önemli hizmet. Dünya Tuvalet Gününde bu alanda Küçükçekmece Belediyesi ve titiz çalışanlar sayesinde insanlara örnek bir tuvalet hizmeti sunuluyor. Bu hizmetlerin daha da yaygınlaşması şart.

Bakın Dünya çapında ise 4,5 milyar insan temiz tuvaletden yoksun yaşamakta. Dünya Tuvalet Günü, Dünya Tuvalet Örgütü tarafından 2001 yılında kuruldu. Daha sonra Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Dünya Tuvalet Günü'nü resmi bir günü ilan etti. Amaçları insanların halka açık alan, paylaşılan alan, evler, şehir ve köylerde insanların kullanımı için tuvalete sahip olmaları.

 

Güvenli çalışan bir tuvalete erişim, insan onuru ve kişisel güvenlik üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Güvenli bir şekilde tedavi edilmeyen sağlık sistemleri, hastalığın yayılmasına izin verir.

Dünya Tuvalet Gününde her üç kişiden biri sağlıklı tuvaletten mahrum, maalesef bizim ülkemizde de hiç te küçümsenemeyecek ölçekte temiz tuvalet sorunu var.

Sefaköy Metrobüs durağının yanındaki park içinde hizmet veren bu örnek temizlikte ki tuvaletlerin yaygınlaşması belki de insan onuru için en önemli hizmetlerden biridir.

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para