Yunus Emre Aşk-ı Revan Ege ve Kaz Dağları’nda yasaklı kitaplar ve yanan ormanlar için oynanıyor

Burhaniye Belediyesi’nin düzenlediği 2. Kitap Günleri, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveci, siyasiler, yazarlar, aydınlar ve sanatçıların katılımı ile gerçekleşecek. Ortadirek Tiyatrosu 2021 UNESCO Yunus Emre Yılı olması münasebetiyle Kitap Günleri Fuarı’na Osman Genç’in yazıp yönettiği Kültür Bakanlığı destekli YUNUS EMRE AŞK-I REVAN adlı oyunlarını tarihi Ören Meydanı’nda seyircileriyle buluşturmaya hazırlanıyor.
Bu haber 2021-08-19 15:14:40 eklenmiş ve 2052 kez görüntülenmiştir.

Yunus Emre’nin hayatını konu alan oyun, Yunus’u çok farklı yorumlayarak seyircisine keyifli dakikalar yaşatmaya hazırlanıyor. Yunus Emre Aşk-ı Revan’ın yazarı Osman Genç gün geçtikçe yozlaştırılan ve tek zümreye aitmiş gibi davranılan Yunus Emre’nin aslında herkesin Yunus’u olduğunu aktardığı oyunun Ortadirek Tiyatrosu oyuncuları ile gerçek kimliğine kavuştuğunu söyledi. Ayrıca Genç, hepimiz için önemli kitap günlerinde yakılan ve yasaklanan kitaplar içinde oynayacak olmalarından büyük onur duyacaklarını vurguladı.

Yazarlar ve aydınlar, sanatçılarla buluşmanın heyecanla bekledikleri gün olan 21 Ağustos Cumartesi 22:30‘u iple çektiklerini bildirdiler. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’e Yunus Emre’yi Ege’de ve Körfez’de tiyatroları ile beraber misafir ettikleri için teşekkür ettiklerini dile getirdiler. Burhaniye’den sonra Kaz Dağları’nda bulunan Kızıl Keçili Köyü’nde Hasan Boğulu mevkideki İnek Obası Kampı’nda yanan ormanlar, hayatını yitiren insanlar ve canlılar için oynayacaklarını ve bir daha böyle yangınlar yaşamamak için ormanlarımızı ve Kaz Dağları’nı korumak için çağrıda bulunacaklarını aktardılar. Yunus Emre’nin ağaçla ilgili bir çok şiirinin oyun içinde yer almasının da amacına uygun bir çağrıyı gerçekleştireceğini belirttiler.

ETİKETLER : Yunus Emre Aşk-ı Revan Ege Kaz Dağları yasaklı kitaplar yanan ormanlar oynuyor Burhaniye Belediyesi 2. Kitap Günleri Ali Kemal Deveci Osman Genç Ortadirek Tiyatrosu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para