Sağlıkçılar Basın açıklaması yaptı

ANADOLU SAĞLIK-SEN Haydarpaşa numune eğitim ve araştırma hastanesinde basın açıklaması yaparak isteklerini sıraladılar, bugün ise kısmı İş bırakma eylemine başladılar. Anadolu Sağlık-Sen’in açıklamasında şu konulara dikkat çekti.
Bu haber 2021-12-07 09:44:29 eklenmiş ve 2014 kez görüntülenmiştir.

 

Değerli sağlık çalışanları,

1 Aralık 2021 tarihinde TBMM’de 287 sıra sayılı Kanun Teklifine 8 maddelik bir ek teklif verilmiştir: Bu teklife göre uzman doktor, pratisyen ve diş hekimlerinin maaşlarında 2.500 ile 5000 tl arasında iyileştirme yapılması kabul edilmiştir. Teklife göre bu iyileştirme merkezi yönetim bütçesinden karşılanmak üzere ek ödeme yoluyla yapılacaktır. Bu iyileştirmeyi Covid-19 pandemisine bağlı olarak uzun, yorucu mesai ve artan iş yükü gerekçe gösterilmiştir. Pandemi süresince uzun ve yorucu mesai yaparak Covid-19 salgını ile mücadele eden sağlık bakanlığının ana hartelini oluşturan Hemşire, ebe, sağlık memuru ve sağlık teknikerlerini ne yazık ki dahil edilmemiştir. Soruyoruz; hekimlerin maaşlarında iyileştirme için gösterilen gerekçe biz sağlık çalışanları için geçerli değil mi bizler sağlık çalışanı değilmiyiz.  6. Dönem Toplu Sözleşme ile sağlık çalışanlarının aldığı zam enflasyonun altında kalmış maaşları eriyip gitmiştir. Sözde Yetkili Sendika ne yazık ki maaşa, emekliliğe hiçbir yararı olmayan 400 TL’lik sendika aidatının arkasına sığınmayı ve başarısızlığını sağlık çalışanlarına başarı olarak göstermeye çalışmıştır.

 

TBMM'de kabul edilen teklif, Anayasa'nın eşitlik ilkesine, çalışanların korunması ödevine ve hukuk devleti ilkesine aykırıdır. Sağlık çalışanlarının onurları ve mesleki kişilikleri hukuka aykırı bir şekilde çiğnenmektedir.

Anadolu Sağlık Sen olarak hekimlerimizin maaşlarında yapılan iyileştirmeye karşı değiliz bil hassa çok sevindik. Ancak yanlış tesis edilen işlemin hukuk ve adalet kapsamında büyük bir sorun meydana getirmesine karşıyız. Söz konusu kabul edilen teklif ile sağlık camiasın’da çalışan tüm sağlık çalışanlarına negatif ayrımcılık yapılmış adeta 2 bölmüştür.

  

 

Sağlık camiası bir bütündür ayrı ayrı ele alınamaz ve bölünemez peki sağlık çalışanları olarak bizler neler mi istiyoruz:

 

Maaşımıza seyyanen zam istiyoruz.

Sabah evden çıkarken çocuklarımızı güven içinde bırakacağımız kreş istiyoruz

 Yıpranma payının tüm çalışanlarını kapsamasını istiyoruz

Tek kalem maaş istiyoruz 

Vergi diliminin %15 sabitlenmesini istiyoruz

 Aile bütünlüğünün sağlanmasını istiyoruz

 Farklı istihdam modellerinde son verilerek bütün sözleşmeli çalışanlara kadro istiyoruz 

İnsan onuruna yaraşır şekilde yaşamak istiyoruz

 

Sözlerimi bitirken Hakkını aramak için buraya katılım gösteren herkesi alkışlıyor, bütün sağlık çalışanlarını saygıyla selamlıyorum.”

ETİKETLER : ANADOLU SAĞLIK-SEN Haydarpaşa hastanesi basın açıklaması
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para