YEŞİLAY AVCILAR ŞUBE '31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ'NÜ DOLAYSIYLA BANDO TAKIMIYLA DİKKAT ÇEKTİLER

Yeşilay Avcılar İlçe Başkanı Ufuk Güneş ve yönetim kurulu üyeleri "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü"nde sigarasız bir yaşam çağrısı yaptılar.
Bu haber 2022-05-31 16:46:07 eklenmiş ve 1678 kez görüntülenmiştir.

Avcılar Marmara Caddesinde, Avcılar Sabancı 50. Yıl Anadolu Lisesinin Bando Takımı Yeşilay yöneticileri ve gönüllüleriyle birlikte sigarasız bir yaşam için müzik yaparak yürüdüler.

Yeşilay'dan yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün "Tütün bizi ve gezegenimizi zehirliyor" mesajına dikkat çekilerek, hem tütün ürünlerinin hem de elektronik sigaraların insan sağlığını ve çevreyi tehdit ettiği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl 8 milyondan fazla kişinin tütün kullanımı nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatıldı.

Sigaranın birçok hastalığın nedeni olduğunu, Dünya Sağlık Örgütü'nün, her yıl tütün kullanımının neden olduğu ölümlerin 65 bininin çocuklar arasında görüldüğünü ve 1,2 milyondan fazlasının pasif içiciliğe bağlı olduğunu tahmin edildiğini kaydedidi.

İnsan sağlığı için ölümcül etkileri olan tütünün, çevre kirliliğini de önemli ölçüde artırdığını, Tütün ekimi küresel olarak yaklaşık 22 milyar metrik ton su gerektiriyor ve her yıl yaklaşık 600 milyon ağacın kesimine neden oluyor.

Tütün endüstrisi her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olurken gezegenimizin kaynaklarına ve ekosistemine de zarar veriyor. Kendi sağlığımız ve gezegenimiz için sigarayı bırakılması gerekiyor.

 

Tütün endüstrisi tarafından sigaraya alternatif sunulan elektronik sigaralardaki bazı kimyasal maddelerin de en az sigaradaki kadar zararlı olduğunu kaydedildi.

 Tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenler için Sağlık Bakanlığı ile "Bırakabilirsin" mobil uygulaması da hatırlatıldı.

 Avcılar Sabancı 50. Yıl Anadolu Lisesi bando takımıyla katıldığı '31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü”ne Yeşilay Avcılar Başkan Ufuk Güneş’in haricinde Erol Bahadır Bilgiç, Ünal Güneri ve gönüllüler katılarak broşür dağıttılar; yurttaşları sigarayı bırakmaları konusunda aydınlattılar.

ETİKETLER : Yeşilay Avcılar Ufuk Güneş Sabancı 50. Yıl Lisesi Bando Takımı Erol Bahadır Bilgiç Ünal Güneri
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para