CENNET MAHALLESİ MEYDANI HAZIR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Küçükçekmece’de hayata geçirilen “Cennet Meydanı, Zemin Altı Otoparkı, Attilâ İlhan Kütüphanesi” projesinin açılışı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. İBB’nin, ‘150 Günde 150 Proje’ maratonu kapsamında Küçükçekmecelilerle buluşturduğu projenin açılışına İmamoğlu’nun yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, milletvekilleri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bu haber 2022-08-04 17:15:50 eklenmiş ve 1531 kez görüntülenmiştir.

İmamoğlu: İstanbul'u adil, yeşil, mutlu, yaratıcı, üretken bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz

Açılışta konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’un her ilçesine bütüncül bakarak hizmet sunduklarını ifade ederek, “Bölgesel ihtiyaçları nasıl en iyi biçimde karşılayacağına karar verdiğimiz, bu esnada özellikle bir kısım ihale, tasfiye sorunları yaşadığımız ve en sonunda en doğru biçimde halkımıza kazandırmaya dönük projeleri hayata geçiriyoruz. Ortak aklı hakim kılmasak, yapılan işler yapboza dönüşebiliyor. Tek bir amacımız var bu şehirde yaşayan herkesin hayatını kolaylaştırmak ve güzelleştirmek. İnsanların mutluluk içinde, umutla geleceğe baktığı şehri var etmek. İstanbul'u adil, yeşil, mutlu, yaratıcı, üretken bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Küçükçekmece’de de bu özelliklere sahip projelerimizi hayata geçiriyoruz. Cennet Meydanı düzenlenmesiyle kolay erişilebilir, güvenli, nefes alma imkânı sunan bir yaşam alanını sizlerle buluşturuyoruz. Daha önce insanların yanından geçmediği kamyon otoparkının bu hale dönüşmesi çok önemli. Tabiatın yeşilini hakim kılarak, yeşil alanlarla burayı daha güçlü hale getirmiş olduk. Kaykay pisti, süs havuzundan oyun alanına, kafeterya alanı, yer altı otoparkı ve Attilâ İlhan ismini taşıdığı kütüphanesiyle çocuklarımızın kültür- sanat ve bilgiyle buluştuğu önemli bir sahaya dönüşmüş oldu. Engelli vatandaşlarımızın bu hizmetlerden en doğru şekilde faydalanabildiği bir tasarımla kimlikli bir sahayı Küçükçekmece halkımızın hizmetine sunuyoruz. Yakın çevreye ulaşım noktasında 421 araçlık otoparkın da iyi bir durak olacağını görüyorum” diye konuştu.

Beylikdüzü-Sefaköy Metrosu çalışmaları devam ediyor

Küçükçekmece ilçesinden geçen metro hatları hakkında da bilgi veren İmamoğlu, Kirazlı-Halkalı Metro Hattı inşa çalışmalarında müteahhidin sözleşmeyi tek taraflı feshettiğini belirterek, yeni ihale için çalışmaların sürdüğünü, Ataköy- ikitelli Hattı, Bahçeşehir, Esenyurt Hattı ve Beylikdüzü-Sefaköy Metrosu ile ilçede yer altı projelerinin de sürdüğünü söyledi.

Kemal Çebi: Küçükçekmeceliler hizmeti fazlasıyla hak ediyor

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi,  “Sadece bu meydanla ilgili değil özellikle şuan üzerinde bulunduğumuz kentimizin marka değerine yükselmesi ve kent anlayışının daha hızlı bir şekilde yerleşmesi maksadıyla Küçükçekmece’ye olan katkılarından dolayı İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na Küçükçekmece halkı adına teşekkür ederim. Küçükçekmeceliler hizmeti fazlasıyla hak ediyor. Birlikte çalışmaktan İstanbul ve özellikle Küçükçekmece’yi birlikte planlamaktan, kampanya döneminde vatandaşa vermiş olduğumuz sözü yerine getirmekten ve o söze sahip çıkabilmekten çok mutluyuz. Başkanımızdan ne zaman randevu istesek, Küçükçekmece’yi konuşmak üzere ne zaman görüşme talep etsek sağ olsun hep olumlu cevap verdi. Bu benim için gerçekten önemlidir, kıymetlidir. Pazar alanının tamamının meydana sığmayacağı için Cennet Meydan projesinin iptal edilerek yeniden planlandı. Gecikme de bundan kaynaklandı. Mevcut haliyle projenin Cennet ve Yeşilova Mahallemiz için en iyisi, en verimlisi olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

İmamoğlu, ilçede yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, açılış programında projeyle ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açılışın ardından ilçede yapımı devam eden Mahmutbey- Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı ve İBB Küçükçekmece Öğrenci Yurdu ve Gençlik Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. İmamoğlu ve Çebi akşam saatlerinde ise Küçükçekmece’deki İstanbul Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı’nda Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen programda vatandaşlarla bir araya gelerek yas-ı matem lokmasına ortak oldu.

ETİKETLER : Beylikdüzü Sefaköy Metrosu CENNET MEYDAN ekrem imamoğlu kemal çebi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para