AVCILAR KENT KONSEYİ'NDEN ÖĞRENCİ YURDU AÇIKLAMASI

Avcılar Üniversitesi Mahallesi'nde bulunan ve uzun süredir atıl durumda olan öğrenci yurdunun İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) 15 yıllığına tahsis edilip edilmeyeceği konusu, 7 Eylül Pazartesi günü Avcılar Belediye Meclisi'nde görüşülecek. Avcılar Kent Konseyi, karar öncesinde kamuoyunun ve ilgili paydaşların bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Bu haber 2026-09-06 18:24:23 eklenmiş ve 12745 kez görüntülenmiştir.

Avcılar Üniversitesi Mahallesi'nde bulunan ve uzun süredir atıl durumda olan öğrenci yurdunun geleceği, Avcılar Belediye Meclisi'nin 7 Eylül 2026 Pazartesi günü gerçekleştireceği toplantıda netlik kazanacak.

Avcılar Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Avcılar Belediyesine ait öğrenci yurdunun İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) 15 yıllığına tahsis edilip edilmeyeceği konusunun meclis gündeminde yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Avcılar Belediye Başkan Vekili Av. Yüksel Can ile Belediye Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle görüşmeler gerçekleştirildiği, Kent Konseyi'nin konuya ilişkin görüş ve önerilerinin de ilgili taraflara iletildiği ifade edildi.

Öğrenci yurdunun Avcılar açısından önemli bir ihtiyaç ve değer olduğuna dikkat çekilen açıklamada, alınacak kararın kamu yararı ve kentin ihtiyaçları doğrultusunda tüm yönleriyle değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Kent Konseyi, karar öncesinde ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve Avcılar halkının bilgilendirilmesinin, ardından görüş ve önerilerinin alınmasının daha sağlıklı ve kapsayıcı bir değerlendirme süreci sağlayacağını belirtti.

Açıklamanın sonunda, Avcılar Belediye Meclisi ve meclis üyelerinin gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra kamu yararını gözeten ve kentin geleceğine katkı sunacak en doğru kararı vereceklerine olan inanç dile getirilirken, sürecin yakından takip edileceği ifade edildi. Kent Konseyi, Avcılar için en doğru kararın ortak akıl, istişare ve kamu yararı anlayışıyla alınması temennisinde bulundu.

ETİKETLER : AVCILAR KENT KONSEYİÖĞRENCİ YURDU İBB belediye devir
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para