HAMSİ FESTİVALİNDE 15 BİN KİŞİ GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda düzenlenen Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Bu haber 2017-02-18 13:42:42 eklenmiş ve 2518 kez görüntülenmiştir.

KÜÇÜKÇEKMECE'DEKİ HAMSİ FESTİVALİ KARADENİZ'İ ARATMADI

 

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda düzenlenen Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
 Meydanı dolduran onbinlerce ilçe sakini ve İstanbul’un dört bir yanından gelen vatandaşlar bir taraftan kazanlarda ve ızgaralarda pişen hamsileri yerken, diğer yandan da yöresel sanatçıların şarkı ve türkülerine eşlik etti.  Festivale AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut katıldı. Başkan Karadeniz festivalde yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

VATANDAŞLAR SOĞUK HAVAYA ALDIRMADAN, GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

 

Vatandaşların hamsilerin tadına bakmak için uzun kuyruklar oluşturduğu festivalde, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de hamsi tezgahının başına geçerek, vatandaşlara balık ikram etti. Karadeniz ezgileriyle eğlence ve coşkunun yaşandığı festivalde Grup İmera, tulum sanatçısı Nihat Akdemir, Cemil Kaya, Erkan Yeşilyurt ve Karadeniz Halk Oyunları Topluluğu da sahne aldı. Balıklarını yiyen vatandaşlar, müzikler eşliğinde horon tepti, yöresel oyunlarını oynadı. Festivale 7’den 70’e vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, çocuklar da kendileri için hazırlanan şişme oyun grupları, pamuk şeker, patlamış mısır dağıtımı vb. renkli etkinliklerle eğlenceli vakit geçirdi.

 

İLÇE KAYMAKAMI’NDAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

 

“Şeref meydanının kıymetli nöbetçileri” sözleriyle kalabalığa seslenen Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya  “Bu birliktelik, bütünlük devam ettiği sürece, kimsenin bizi bölmeye gücü yetmez. Bu zor günleri atlatmanın yolu hainlere karşı dimdik, durmaktan geçiyor” diyerek, birlik mesajı verdi.

 

“BİZLER BU BİRLİKTELİĞE AŞIĞIZ”

 

15 Temmuz Şeref Meydanı’nda binleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Tam bir Karadeniz havası yaşadığımız bu günde, Karadeniz’i aratmayan milli yiyeceğimiz Hamsi Festivali’nde birlik ve beraberlik gösterdiğiniz için herkese çok teşekkür ederim. Türkiye’yi karanlığa, hüzne mahkum etmeye çabalayanlar var. Bizler, bu festivalle bizi karanlığa mahkum etmeye çalışanlara ‘durun’ diyoruz.Burada yalnızca Karadenizliler yok. Bitlis, Malatya, Tekirdağ ve ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımızı ağırlıyoruz. Bizler, hep birlikte Küçükçekmece’de çok mutluyuz .Bu meydanda 15 Temmuz hain kalkışmasından sonra sizlerle birlikte nöbet tuttuk. Şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Meydanımızın ismini de 15 Temmuz Şeref Meydanı olarak değiştirdik. Bundan sonra Büryan, Kaz Eti ve milli yiyeceklerimizin temsil edildiği pek çok festivalde yine burada bir araya geleceğiz. Festivaller bahane. Bizler, bu kaynaşmaya çok aşığız. İlçemizde projelerimiz de hızlı bir şekilde hayat bulmaya devam ediyor. Soğuksu 

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para