Epilepsi sempozyumu’na destek büyüyor

Epilepsi Hasta ve Yakınları Derneği tarafından, epilepsili hastalarının da topluma kazandırılması amacıyla komu yöneticilerine hitaben eğitim verildi.
Bu haber 2017-02-18 13:56:21 eklenmiş ve 5859 kez görüntülenmiştir.

Epilepsi Hasta ve Yakınları Derneği tarafından, epilepsili hastalarının da topluma kazandırılması amacıyla komu yöneticilerine hitaben eğitim verildi.

Epilepsi sempozyumu’na destek büyüyor

Türkiye Epilepsi Hasta ve Yakınları Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öztürk “Temmuz ayından  bugüne kadar Kadıköy, Beylikdüzü, Şişli, Avcılar, Büyükçekmece gibi yerlerde, halkı ve epilepsili olan kişileri bilinçlendirmek amaçlı seminerler düzenledi. Doktor, psikolog, avukat ve psikatristlerin desteği ile hazırlanan bu seminerlerden sonra,  bir de kamu da çalışanlarımızı bilgilendirmek istedik.

 Uzmanlarımız, epilepsi hastalığı nedir? Epilepsili bir kişiye nöbet anında neler yapılmalı ve/ya yapılmamalıdır? Bu kişiler iş yerinde çalışabilirler mi? Hastalığın genetik olma veya bulaşıcı olma gibi bir durumu var mıdır?  Epilepsililer hamile kalabilirler mi, onların çocukları mutlaka epilepsili mi olur? gibi sorulara yanıt verecekler. Unutmamız gereken şey, hepimizin her an bir epilepsili olma riski vardır.  Bu nedenle, hastalığa karşı daha bilinçli bir toplum oluşturmalıyız.

Yeni çalışmalarımız arasında tüm ülkemizi kapsayan bir sempozyum olacak.  Bu sempozyumu,  Epilepsiyle Savaş Derneği, Türkiye Psikatristler Derneği, Türkiye Barolar Birliği, UCB İlaç Firması ve Bakırköy Belediyesi ile beraber düzenleyeceğiz. 

Her geçen gün biraz daha fazla kişiye ulaşmak, biraz daha fazla kişiye destek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

ETİKETLER : Epilepsi Hasta ve Yakınları Derneği Ebru Öztürk Epilepsiyle Savaş Derneği Türkiye Psikatristler Derneği Türkiye Barolar Birliği UCB İlaç Bakırköy Belediyesi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para