Çocuk engellilerin parkta oyun oynama, salıncakta sallanma hakkı yok mu?

Av. Erhan Aslaner ile Ali Delen İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a sordu ve öneride bulundu: Engelli vatandaşlarımız için yaya ve tekerlekli sandalye ile diğer engelli ekipmanları ile girişe uygun kaç park vardır? Çocuk engellilerin parkta oyun oynama, salıncakta sallanma hakkı yok mu?
Bu haber 2017-10-26 07:51:50 eklenmiş ve 1146 kez görüntülenmiştir.
Çocuk engellilerin parkta oyun oynama, salıncakta sallanma hakkı yok mu?
 
 
CHP’li İBB Meclis Üyesi ve Küçükçekmece Belediye Meclis Üyeleri Av. Erhan Aslaner ile Ali Delen İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a sordu ve öneride bulundu: Engelli vatandaşlarımız için yaya ve tekerlekli sandalye ile diğer engelli ekipmanları ile girişe uygun kaç park vardır? Çocuk engellilerin parkta oyun oynama, salıncakta sallanma hakkı yok mu?
 
Küçükçekmece Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Av. Erhan Aslaner ve Ali Delen hazırladığı yazılı soru önergesini İBB meclis toplantısında sözlü okudular, İstanbul’da yaşayan engelli vatandaşlarımızın sorunlarını ve engelli çocukların parkları kullanmasında yaşanan sıkıntıları meclis gündemine taşıdı ve şunları söyledi: Sayın başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım. Zaman zaman engelli vatandaşlarımızın sorunlarını meclis gündemine getirmekteyiz. İstanbul’da önemli oranda engelli vatandaş, engelliler arasında önemli oranda tekerlekli sandalyeli vatandaşlarımız var. Engelli vatandaşların parkları kullanması ve engelli çocuklarımızın da diğer çocuklarımız gibi çocukluklarını yaşama ve parklarda oynama hakları vardır.
Engelli vatandaşlarımızın parkları kullanma ve özellikle tekerlekli sandalye kullanan çocuklarımızın parklarda oyun haklarını kullanma hakkı vardır
 
Çocukların en çok sevdiği oyuncağın salıncak olduğunu eminim hepimiz kabul etmektedir ve buna kimsenin itiraz ettiğini sanmıyorum. Engelli vatandaşların parkları kullanma ve özellikle tekerlekli sandalye kullanan çocuklarımızın oyun haklarını kullanma bakımından aşağıdaki soruları sorma gereği doğmuştur; 1-İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait İstanbul’da kaç tane park vardır? 2-İBB uhdesinde; wc, yaya ve tekerlekli sandalye ile diğer engelli ekipmanları ile girişe uygun kaç park vardır? Varsa bu parklar hangisidir? Eksiklikleri olan parklar hangisidir? Var olan eksiklikler nelerdir? 3-Engelli erişimine uygun parkların kaç tanesinde tekerlekli sandalye ile kullanılabilen salıncak vardır? 4-Yeteri oranda tekerlekli sandalye ile kullanılabilen park var mıdır? 5-Bu konuda bir çalışma yapılmış veya yapılmakta mıdır? Yok ise bu konuda bir çalışma yapılması düşünülüyor mu?
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Ekim ayı Meclis toplantılarında Küçükçekmece Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyeleri Av. Erhan Aslaner ve Ali Delen imzaları ile önerge meclise sunuldu ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.
ETİKETLER : ali delen erhan aslaner ibb engeli ibb park mevlüt uysal park
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para