BAKIRKÖY BELEDİYESİ’NDE TAŞERON DE DİSK DEDİ

Bakırköy Belediyesi taşeron örgütlenmesinde uzun yıllardır mücadele eden Disk Genel İş Sendikası, Çalışma Bakanlığı’nın yaptığı tespitler sonucu Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner İşleri Şefliği, Eğitim ve Kültür Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ’de ki üye çoğunluğu ile sendika yetkisini aldı
Bu haber 2018-01-31 17:12:03 eklenmiş ve 2126 kez görüntülenmiştir.

BAKIRKÖY BELEDİYESİ’NDE TAŞERON DE DİSK DEDİ

Bakırköy Belediyesi taşeron örgütlenmesinde uzun yıllardır mücadele eden Disk Genel İş Sendikası, Çalışma Bakanlığı’nın yaptığı tespitler sonucu Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner İşleri Şefliği, Eğitim ve Kültür Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ’de ki üye çoğunluğu ile sendika yetkisini aldı

Disk Genel İş Sendikası, İstanbul 2. Bölge Sorumlusu Adil Çiftçi, “Sağlık Müdürlüğü Veteriner İşleri şefliğinde çalışan taşeron işçi arkadaşlarımızın Yüksek Hakem Kurulu’ndan toplu sözleşmeleri imzalanarak geldi. Çalışan Taşeron İşçiler şubat ayı aylıklarını zamlı olarak alacaklar. Temmuz 2017’den geçerli olmak suretiyle, maaş farklarına, demokratik ve sosyal haklarına kavuşmuş oldular. Bundan sonraki çalışma hayatlarına kazanılmış bu hakları ile devam edecekler” dedi.

Çiftçi, Eğitim ve Kültür Müdürlüğü (Yaşam Köyü ve Kreş) bünyesinde taşeron olarak çalışanlarının da, Yüksek Hakem Kurulu kararının ardından haklarına kavuşacaklarını belirtti. Park Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan taşeronların tespit ve yetkilerinin geldiğini, temsilci seçimleri yapılarak sendikal hak süreçlerinin devam edeceğini belirtti. Bakırköy Belediyesi bünyesinde ki diğer müdürlüklerde de, üye ve örgütlenme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Örgütlülüklerinin temelinde emek, alın teri ve güven olduğunu ifade ederek, “Yürüdüğümüz yolun meşakkatli ve zor olduğunu biliyoruz. Her şeye rağmen yine de son sözümüz, onurlu bir geçmişten, aydınlık bir geleceğe şiarıyla; İnadına Sendika İnadına DİSK” diyen Disk Genel İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Bölge Sorumlusu Adil Çiftçi, “Bakırköy Belediyemize ve çalışan arkadaşlarımıza hayırlı olsun” diyerek açıklama yaptı.

 

“Eşitlik ilkesi gereği ayrımcılık yapmadan, adil bir şekilde, işçi arkadaşlarımızın çalışma yaşamına dair sorunları için elimizden geleni yapacağımızı, iş barışını sağlayarak dayanışma ile işimize, iş yerlerimize ve arkadaşlarımıza sahip çıkacağımızı belirtmek istiyoruz” diyen Adil Çiftçi, “Gücümüzün örgütlülüğümüzden, örgütlülüğümüzün birlikteliğimizden, birlikteliğimizin de samimiyetimizden geldiğini unutmayacağımızı hatırlatarak, tüm çalışma arkadaşlarımıza ve belediyemize yürekten teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çalışma Bakanlığı tarafından belgelendirilerek, Bakırköy Belediyesi taşeron şirket .çalışanlarında Yüksek Hakem Kurulu kararıyla geçerli Toplu İş Sözleşme imzalayan tek sendika olma özelliğini de taşıyan DİSK Genel-İş Sendikası’na üye işçi arkadaşlarına çalışmalarından dolayı teşekkür eden Çiftçi, “Emeği olan, katkı koyan herkese emek adına teşekkür ediyorum. Belediyemiz yetkililerine ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi. Kazanılan haklarına göre 2017 Temmuz ayından geçerli olmak üzere, çalışan işçi arkadaşlarının belediye şirketine, ‘Belirsiz Süreli İşçi’ olarak devam edeceğini de sözlerine ekleyen Adil Çiftçi, “Örgütlenme ve hak mücadelemiz devam edecek” dedi.

ETİKETLER : BAKIRKÖY BELEDİYESİ’NDE TAŞERON Belediyesi taşeron Disk Genel İş Sendikası Çalışma BakanlığıSağlık İşleri MüdürlüğüVeteriner İşleri Şefliği Eğitim ve Kültür Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DERNEK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para