“Sınavsız” İkinci Üniversite İmkanı

AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Başvuruları Başlıyor ANADOLU Üniversitesi'nin (AÜ), üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olan ya da üniversitede okumaya devam edenler için açtığı ikinci üniversite fırsatının kayıtları 11 Eylül'de başlıyor.
Bu haber 2018-09-12 08:44:42 eklenmiş ve 5699 kez görüntülenmiştir.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden yapılan açıklamada, bir örgün programda kayıtlı olan veya herhangi bir önlisans ya da lisans programından mezun olanların sınavsız ikinci üniversite kapsamında istedikleri bir programa kayıt yaptırabildiği belirtildi. Çok isteyerek kayıt yaptırdığı örgün bir programda okuyan, aslında bir mesleği olan ama çalıştığı alanı değiştirmek isteyen, hobisi ya da ilgi duyduğu alan doğrultusunda akademik bilgi edinmek isteyenlerin ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine yöneldiği ifade edildi. Milletvekili, avukat, mühendis, doktor, öğretmen, asker, akademisyen, ev hanımı, üniversite öğrencisi, emekli gibi çok farklı profiller Açıköğretim öğrencisi olduğu belirtildi.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre ikinci üniversite kapsamında en çok tercih edilen programların adalet, sosyal hizmetler, sosyoloji, sağlık yönetimi, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, acil durum ve afet yönetimi, web tasarımı ve kodlama, ilahiyat, laborant ve veteriner sağlık ile işletme olarak sıralanmaktadır.

 Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemindeki ön lisans/lisans programlarından birine, herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler ise açıköğretim sistemindeki önlisans programlarından birine kayıt yaptırabiliyor. Kayıtlar 11 Eylül'de başlayacak, 21 Eylül'de sona erecek.

2018-2019 öğretim yılından itibaren basılı kitaplarını dijitale taşıyan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, maliyet düşüşüyle birlikte öğrenci harçlarında ciddi bir indirime gitti.  Açıköğretim Sistemine kayıtlı öğrencilere sunulan Anadolum eKampüs, öğrenciye dilediği zaman öğrenme fırsatı sunmasının yanı sıra eş zamanlı olarak öğrenme ortamı kolaylığı da sağlıyor. Öğrenci, cep telefonu, tablet ya da bilgisayarı ile bireysel çalışma alanına ulaşabiliyor. Öğrenen Analitiklerinin Takibi, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS), Canlı Ders Platformu, Mobil uygulama bileşenlerinden oluşan Anadolum eKampüs Sistemi, 2 bin 500’ün üzerinde öğretim üyesinin katkılarıyla hazırlanıyor. Anadolum eKampüs, görsel, sesli, Pdf ve etkileşimli olmak üzere toplam 16 farklı malzeme türüyle öğrencilerin öğrenme süreçlerine katkıda bulunuyor.

ETİKETLER : “Sınavsız” İkinci Üniversite İmkanı Avcılar AÖF AÖF Sınavsız Başvuruları Başlıyor ANADOLU Üniversitesi Birol TÜRKÖLMEZ Şube Müdürü Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü Fakültesi Dekanlığı İstanbul Avcılar Bürosu Yöneticisi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para