Su ve Ulaşım İBB Meclisinin gündeminde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 8. Seçim Dönemi, 1. toplantı yılı, Mayıs ayı toplantıları İSKİ Genel Kurulu gündemi ile toplandı. CHP ve AK Parti Gurup Başkanlarının konuşmaları salonda gerginliklere yol açtı.
Bu haber eklenmiş ve 5816 kez görüntülenmiştir.

İstanbul Valisi ve İBB Başkan Vekili Ali Yerlikaya imzası ile İBB Meclisi ve İSKİ genel kuruluna çağrı gündemi gönderilmişti. Gündemde “2018 yılı kesin hesabı hakkında Bütçe ve Denetim Müdürlüğü” telifi ile İSKİ genel kuruluna ilişkin teklifler yer aldı.

İBB Başkanvekili toplanan mecliste su faturalarında ‘hanede yaşayan kişi sayısını esas alan tarife modeline geçilmesi’ teklifi sunuldu.

AKP grubu tarafından sunulan teklifte ‘Halihazırda uygulanan hane bazlı tarifeden kişinin günlük ihtiyacına göre kademe belirleyen ve birim fiyatında indirim sağlayan netice olarak faturada yüzde 40 indirim sağlaması beklenen tarifeye geçilmesiyle ilgili teklifin hukuk ve tarife komisyonuna sevk edilmesi’ ifadeleri kullanıldı.

Böylece İmamoğlu’nun ‘su’ talimatı, AKP grubu önerisiyle İBB Meclisi’nde kabul edildi

 

İbb Meclisinde Ulaşım ve Suda İndirim Teklifi

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi toplantısında AK Parti grubunun sunduğu 19 Mayıs'ta ve Ramazan Bayramı boyunca İstanbul genelinde İETT, metro ve vapurların ücretsiz olması, aylık öğrenci Akbil'inin 85 liradan 40 liraya düşürülmesi ve su fiyatlarında yüzde 40 indirim sağlaması beklenen tarife değişikliği teklifleri oy birliğiyle kabul edilerek komisyonlara gönderildi.

 

Milli Mücadele'nin 100. Yılı olan 19 Mayıs'ta ve Ramazan Bayramı boyunca İstanbul genelinde İETT, metro ve vapurların ücretsiz olması, aylık öğrenci Akbil'inin 85 liradan 40 liraya düşürülmesi ve su fiyatlarında yüzde 40 indirim sağlaması beklenen tarife değişikliği tekliflerini sundu. Teklifler oy birliğiyle kabul edilerek komisyonlara gönderildi. Tekliflerin Çarşamba günü karara bağlanması bekleniyor.

ETİKETLER : Su ve Ulaşım İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İSKİ Genel Kurul CHP AK Parti Gurup Başkanları salonda gerginlik
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para