Başkan Bozkurt’tan şampiyon sporculara tebrik

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Avrupa Şampiyonası’nda dereceye giren güreşçileri başarılarından dolayı kutlarken, “Amacımız, vatandaşların içindeki başarma duygularını ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktır” dedi.
Bu haber 2019-07-08 11:30:09 eklenmiş ve 4545 kez görüntülenmiştir.

Esenyurt Belediye’sinin desteklediği güreşçilerden Tuba Demir, geçene hafta Polonya’da yapılan U15 Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 50 kilo kategorisinde Türkiye’nin ilk altın madalyasını aldı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt şampiyonada altın madalya alan Tuba Demir ve İtalya’daki şampiyonada 40 kiloda ikinci olarak gümüş madalya alan Zozan Akar ile bir araya gelerek başarılarından dolayı tebrik etti.

Çalışmalarımızı sistematik sürdüreceğiz

Başarılardaki önemli payın sporcular ile ailelerinin olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Onlar içlerine öyle bir başarma duygusu koymuşlar ki genetik özellik olarak, bu işin asıl kahramanı onlar. Sonrasında onlara emek veren onların içindeki bu başarma duygusunu düzenleyip hamur gibi yoğuran ustalarına onların hocalarına ait. Daha sonrasında da belediyenin olanakları onların bu başarıyı elde etmesinde önemli bir rol oynadı. Bizim asıl işimiz vatandaşların içindeki o başarma duygusunu ve hayallerini gerçekleştirmelerini sağlayacak tesisler kurmak. Bundan sonra biraz daha bu işi sistematik olarak yürütmek için hep beraber çalışacağız” dedi.

Zoru başardılar

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda birinci ve ikincilik elde eden milli güreşçilerin hayat hikayeleri dikkat çekti. Şampiyonada mücadele eden Esenyurt Belediyesi İbrahim Özaydın Spor Kulübü bünyesindeki milli güreşçi Tuba Demir 50 kilogram kategorisinde birinci olurken, Zozan Akar 40 kiloda gümüş madalya alarak Avrupa ikincisi oldu. Zozan Akar, ailesinin terörden kaçtığını ve burada  sporla tanıştığını belirterek, “Hocalarımın sayesinde ve belediyenin katkısıyla başarıyı elde ettim. Terör mağduruyduk. Köyden geldiğimizde daha küçüktük. İstanbul'da evimizi ve yaşamımızı kurduk. Okulumuza gittik okuduk. Hocamız bizi seçtikten sonra Türkiye maçına az kalmıştı. Ona da hazırlandık. Türkiye maçına gidip şampiyon olduk. Kampa gittikten sonra Avrupa şampiyonluğu için çok çalıştık. Ben ikinci oldum. Önümüzde dünya maçımız var. Onu da alacağız ve bayrağımızı temsil edeceğiz. Hedefimde gençlerde Avrupa ve Dünya şampiyonu olmak. 2024'te ise olimpiyat şampiyonu olmak var” ifadelerini kullandı.

Avrupa şampiyonu olarak altın madalya elde eden 15 yaşındaki Tuba Demir de “Avrupa Şampiyonası'nda bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak en büyük hayalimdi. Hayalimi gerçekleştirdim. Çok mutluyum. Ailem de çok istiyordu. Onlar da çok destek oldular. Hedeflerim adım adımdı. İlk önce Türkiye şampiyonası sonra Avrupa daha sonra da yıldızlarda, büyük ve dünya, 2024'te olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyorum. Hocalarıma gösterdikleri emekten dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

ETİKETLER : Başkan Bozkurt’tan şampiyon sporcular Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt Tuba Demir Zozan Akar U15 Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para