Bahçeşehir ADD Muammer Aksoy’u andı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bahçeşehir Şubesi gerçekleştirdiği basın açıklamasında 31 Ocak 1990’da Ankara’da öldürülen ADD’nin kurucusu Muammer Aksoy’u andı.
Bu haber 2020-02-01 08:31:43 eklenmiş ve 4325 kez görüntülenmiştir.

Ankara'daki evinin önünde 30 yıl önce uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu genel başkanı, hukukçu, siyaset adamı ve yazar Prof. Dr. Muammer Aksoy Bahçeşehir ADD üyeleri dernek merkezinde toplanarak anma yaptılar. ADD Bahçeşehir Dernek Başkanı Başkan’ı Naz Can’da kurucu genel başkanlarının vurulma anında ki insanlı dışı olayı üzerinde durdu ve hayat hikayesini özetleyerek okudu.

Nazan Can “Takvimin yaprakları Tarih 31 Ocak 1990’ı gösteriyordu. Prof. Dr Muammer Aksoy, Bürosundan çıkmış evine doğru gidiyordu. Aklında önceki günlerde büroya gelen meçhul telefonlar vardı. Arayanlar, ses vermeden telefonu kapatıyorlar o ise arayanların kimler olabileceklerini düşünüyordu.                                                                     Çok geçmedi, evinin bulunduğu apartmanına girdi ve tak tak tak!Sağ şakağı ile sağ göğsünden aldığı iki kurşun yarası ile merdivenin dibine düşerek yaşamını yitiriyordu.

Kimdir Muammer Aksoy?

1917’de Antalya’da doğdu. Tüm derslerinden tam not alarak 1939’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Almanya’ da bulunan Zürih Hukuk ve Devlet Bilimleri Fakültesi’nde doktorasını tamamladı ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde asistan oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde doçent olarak görev aldı. Demokrat Parti iktidarının üniversite özerkliğini zedelediği gerekçesiyle, 1957’de istifa etti. 1958’de Cumhuriyet Halk Partisi üyesi oldu.      27 Mayıs 1960’tan sonra üniversiteye döndü, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde “Anayasa Hukuku” profesörü oldu. Kurucu Meclis’e Antalya Temsilcisi olarak girdi, CHP Parti Meclisi Üyesi oldu, TBMM Anayasa Komisyonu Sözcülüğü yaptı. 12 Mart askeri yönetimi sırasında tutuklandı. 1977’de CHP’den İstanbul Milletvekili seçildi. Türkiye’yi Avrupa Konseyi’nde temsil etti. Hukuk, siyaset, laiklik, insan hakları ve ekonomik kalkınma alanlarında çok sayıda kitap yazdı. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. Türk Hukuk Kurumu Başkanlığı ve Ankara Barosu Başkanlığı görevlerini üstlendi. 1989'da Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Bahri Savcı, Münci Kapani ve Bahriye Üçok gibi aydınlarla birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği'ni kurdu. 31 Ocak 1990 günü Ankara Bahçelievler'deki evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü.”

ETİKETLER : ADD Bahçeşehir Şube Muammer Aksoy andı Nazan Can-add-bahçeşehir Kimdir Muammer Aksoy erkan özmen
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DERNEK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para