BAKIRKÖY BELEDİYESİNİ HALKA ŞİKAYET ETTİLER

Disk/Genel Iş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi Bakırköy Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı
Bu haber 2020-09-15 08:22:27 eklenmiş ve 3001 kez görüntülenmiştir.

GENEL İŞ SENDİKASI İSTANBUL 2 NOLU ŞUBE BAKIRKÖY BELEDİYESİ ÖNÜNDE “TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ, YAŞASIN DİSK YAŞASIN GENEL İŞ” SLOGANLARINI ATTILALAR

 

Adil Çiftçi Sendika adına yaptığı basın açıklamasında Değerli Basın Emekçileri

“Partilerimizin ve Sendikalarımızın temsilcileri

Bakırköy ilçemizin güzel insanları

Hepinizi Özgürlüğün meydanından Kurumum adına sevgi ve saygılarımız sunuyorum.

 Değerli Basın emekçileri,

 Bakırköy halkına yağmur, çamur, gece, gündüz, yaz, kış ve salgın demeden 7/24 hizmet eden 1.150 belediye emekçisi olarak amacımız ve tek isteğimiz, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmek ve günümüz şartlarında ailemizin geçimini sağlamaktır.

 Salgın sürecinde sağlık çalışanlarından sonra en tehlikeli ve en riskli çalışma grubu belediye hizmetleri olmuştur. Bu süreçte çöp toplama hizmetleri başta olmak üzere, diğer tüm belediye hizmetleri ile kendimizi ve ailemizi risk altına alarak çalışmalarımız hiç aksamadan ve hiç durmadan devam etmiştir.

 2018 Nisan 'ından bu yana, BYUAŞ, MAKRİKÖY ve BAK-PER olarak şirketler değişikliğe uğramış olsa da, sendikamız DİSK Genel-İş, her durum da Çalışma Bakanlığı 'ndan yetki almıştır. Alınan yetki tespitlerine ve yapılan tüm girişimlere rağmen, çeşitli sebeplerle birlikte belediye yönetimimiz işi uzatmaya çalışmıştır. Bu gelişmeler yaşanırken, bir de "Kısa Çalışma Ödeneği" ile "ESNEK ÇALIŞMA" modeli devreye sokulmuştur. Her şeyden önce sorunlarımızı masa başında çözmekten yanayız. Bugün itibariyle gelinen son noktada, belediye şirketimiz de çalışmakta olan 1.150 civarındaki işçi arkadaşımız mağduriyet yaşamaktadır. Bu mağduriyetin temeli, toplu iş sözleşmesinin olmamasıdır. Yine 2018 yılından bu yana çeşitli ve önemli sıkıntılarımız, sorunlarımız olmuş ama çözüme dair hiçbir hareket olmamıştır. Biliyoruz ki, sorunlarımızın çözümü ancak ve ancak toplu iş sözleşmesinin imzalanması ile sağlanacaktır.

2018 yılında şirket kadrosuna geçerek KHK zulmüne maruz kaldık. Şimdide 1 Temmuz itibariyle toplu iş sözleşmesi yapamayarak, hem zam alamadık, hemde esnek çalışma modeli ile maaşlarımız düşürüldü, sigorta primlerimiz yatmadı. Ailemiz ve çocuklarımız için gelecek kaygısı yaşıyoruz. İsteğimiz çok basit, masa başında sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Buradan tekrar söylüyoruz. Sözleşme hakkımız engellenmesin, esnek çalışma uygulanmasın, masa başında sorunlarımız çözülsün.

Bugün gelinen son nokta itibariyle, 1.150 arkadaşımız ile sesimizi duyurmamız şart olmuştur. Bugünü için mücadele etmeyenin yarını için ne yaşayacağı belli değildir. Pandemi sürecinin ne kadar süreceği belli olmadığı gibi, kısa çalışma ödeneği ile esnek çalışmanın sonu olmayacağı açık şekilde bellidir. Toplu iş sözleşmesinin olmaması ise tam bir kaostur. Çünkü kuralsız, güvencesiz ve taşeron çalışma devam etmektedir. Bu yaşanan olaylar sonucunda, tüm arkadaşlarımızın aynı çatı altında mücadelesi gerekmektedir. Bugün bu sebeplerden dolayı burada toplanmış bulunuyoruz.

Buradan tekrar yüksek sesle haykırıyoruz. Toplu sözleşme hakkımız engellenemez. Kısa Çalışma Ödeneği ile ESNEK ÇALIŞMA İSTEMİYORUZ. Kuralsız ve toplu iş sözleşmesiz çalışmak istemiyoruz.  Tüm işçi arkadaşlarımıza, emek dostlarımıza, emekçi basınımıza, Bakırköy halkına ve tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

 

ETİKETLER : Disk/Genel Iş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi Bakırköy Belediyesi önünü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SENDİKA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para