AKGÜL’ün ALBATROS inadı, İMAMOĞLU’nu yıpratacak gibi

Büyükçekmece Atatürk Mahallesi Gürpınar Caddesinde yerel alan denize cepheli Albatros Parkı yıllardır belediye ile bölge halkı arasında hak mücadelesine sahne oluyor.
Bu haber 2020-10-19 13:04:54 eklenmiş ve 2901 kez görüntülenmiştir.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bu alanı inşaata açmak istiyor bölgede oturan çoğunlukta CHP’li vatandaşların oluşturduğu Diren Büyükçekmece Gurubu ise Park olarak kalması için mücadele veriyor.

İstanbul Büyükşehir Meclisi oy çokluğu ile bölgenin park olarak kalmasına karar verdi Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise pes etmiyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hasan Akgün’ün istediği yönde karar verilmesi için buranın park yerine imara açılmasını savunan planı savundu ve meclisin aldığı kararı veto etti. İBB Başkanı İmamoğlu’na rağmen Meclis park olarak kalmasına tekrar karar verdi.

Büyükçekmece Belediyesi sahile sınırı olan Albatros Parkında turizm tesisi yapılması için 3 Mart'ta karar almıştı.

Fakat ilçe belediyesinin karar aldığı Albatros Parkı'nın imar değişiklik planı Büyükşehir meclisinden onay alamadı, tamamen yeşil alan olarak tescillendi.

İmara açılmasını ısrarla savunan İlçe Belediye Başkanı CHP’li olunca İmamoğlu ve partililer çoğunlukta olan AK Parti engelini geçemediler.

Hasan Akgün’ün imar değişikliği ısrarından dolayı taraf olan İmamoğlu’nu bu konu yıpratmış gibi görünüyor. 

 

KİM NE DEDİ

-      Eski CHP İBB Gurup Başkan Vekillerinden Hüseyin Sağ; Albatrosun park olarak kalmasını savunurken partisinin böylesi bir konuda yanlış tarafta olduğunu sert sözlerle vurguladı.

 

-      Köksal Erdem Çebi ise “Albatros sonsuza kadar halkın artık.  Yaklaşık 30 bin m2’lik bu alanı, Çocukların, gençlerin, yaşlılar ve engellilerin yararlanabilecekleri bir bahçeye dönüştürmek için abimin bir projesi vardı”

 

-      Hasan Akgün “burası 1979 planlarında park olarak görünmüyor …”

 

-      Diren Büyükçekmece Plartformu “Hukuki mücadele bitmiş değil, sonuna kadar Albatros Parkı’nın park olarak kalmasını savunacağız” dediler.

ETİKETLER : Büyükçekmece Atatürk Mahallesi Gürpınar Caddesi Albatros Parkı Ekrem İmamoğlu hasan akgül ibb meclis gurup hüseyin sağ diren büyükçekmece Köksal Erdem Çebi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para