Avcılar'da riskli binalarda oturan vatandaşlardan 'imar izni' eylemi

İstanbul Avcılar'da zemini sağlam olmadığı gerekçesiyle imar izni verilmeyen 2 binin üzerindeki konut ve iş yerinde riskli yapılarda oturan vatandaşlar, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.
Bu haber 2020-11-20 10:18:26 eklenmiş ve 2856 kez görüntülenmiştir.

Avcılar’da 2 bini aşkın konutun bulunduğu alanda zemini sağlam olmadığı gerekçesiyle 2008 yılında Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı 'riskli zemin' kararı gerekçesiyle imar izni verilmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinden imar izni çıkmadığı için 40 yıllık riskli binalarda oturan vatandaşlar, bugün Derya Blokları'nın olduğu alanda basın açıklaması düzenledi.

 

2008 yılında yapılan zemin etütüne dayanarak, binaları sağlam olmadığı gerekçesiyle imar izinleri ellerinden alındı. Ancak 2 binin üzerindeki konut ve iş yerinde insanlar yaşıyor.

 

Büyükşehir Belediye Meclisinin 2008 yılında aldığı kararla "riskli zemin" üzerinde olduğu belirlenen binaların imar izni kaldırıldı. Çözüm bekleyen vatandaşlar ise, hem zemin açısından riskli, hem de miadını doldurmuş binalarda oturmak zorunda. Kentsel dönüşüme gidilebilmesi için ise vatandaşlar İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden imar izinlerini bekliyor.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden imar izni bekleyen vatandaşlar, Derya Blokları'nın olduğu alanda basın açıklaması düzenledi.

 

Riskli yapılarda oturan yurttaşlar tepkili...

 

Canlarının tehlikede olduğunu söyleyen vatandaşlar, sorunun bir an önce çözülmesini istedi. İBB yetkilileri ise, konunun 2021 Mart ayında belediye meclisinde görüşüleceğini belirtti.

Yetkili başlığı gelecek

 Basın Açıklamasını okuyan Mehmet Gözcü “2 bin konut ve iş yerinde oturanların son 2 yıldır aynı konudan mağdur olduğunu belirterek "Yaklaşık 2 bin konut ve iş yeri aynı mağduriyeti yaşıyor. Son 7 yıldır hak mağduriyeti mücadelesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne, ilçemiz sınırları içinde bulunan siyasi parti ilçe başkanlıklarına, STK temsilcilerine, ilçe belediyemize ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlere yaptığımız başvurularımızdan bir türlü olumlu yanıt alamıyoruz. Binalarımızı yenilemek için imar iznimizi bir türlü alamıyoruz. Kat mülkiyeti imarlı ve iskanlı olan, elimizde tapuları bulunan konutlarımız için imar izni 2008 yılından bu yana elimizden alınmış ve tüm sakinler mağdur olmuştur. Binalarımızın depreme dayanıklı birer konut olarak yeniden yapılabilmesi amacıyla imar sorununun ivedilikle çözülmesini talep ediyoruz. Rant için değil can güvenliğimiz için mücadele ediyoruz. Çünkü İstanbul ya da yakın merkezli olabilecek bir depremde Avcılar Denizköşkler’deki tüm bu konutların hasar alması, çökmesi kaçınılmaz olacaktır. Tek istediğimiz kendi can güvenliğimizi sağlayabilmek için konutlarımıza imar izni çıkması, kendi tedbirimizi kendimiz almamız. Henüz enkaz altına girmemişken sizlere sesleniyoruz; artık kaybedecek vaktimiz yok” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : eylem İstanbul Avcılar 2 bin iş yeri riskli yapılar mehmet gözcü derya blokları imar denizköşler mahallesi deniz kenarı ibb avcılar belediyesi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer İnşaat- yaşamalanları haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para