HALK EKMEK ÇITA YÜKSELMELİ

İBB tarafından üretimi yapılan Halk Ekmek ürünlerinin piyasa fiatlarının çok altında olması nedeniyle özellikle dar ve orta gelirli vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördüğü ve bu ilgininde son yıllarda artan ekonomik zorluklar nedeniyle arttığı bilinmektedir.
Bu haber 2020-12-30 11:20:34 eklenmiş ve 4102 kez görüntülenmiştir.

Ancak,Halk ekmek satış noktalarının sayı,kapasite ve diğer koşullar açısından yetersiz olması ve bu satış noktalarının çoğunlukla ehil olmayan ve deneyimsiz kişilerce işletilmesi gibi nedenlerle hizmetin sağlıklı verilemediğide bir gerçektir.Bu nedenler,çoğunluğu ileri yaşlarda olan vatandaşların bu satış noktaları önünde bazen saatlerce beklemesine ve ağır hava koşulları altında sıkıntı çekmelerine neden olmaktadır.Buna dair haber ve görüntülerde son günlerde yazılı ve görsel medyada yer almıştır.

Bu sorunların bir nedenide satış noktalarının kapasite yetersizliği nedeniyle ürünlerin belirli zaman aralıkları ile fabrikadan buralara ulaştırılmasıdır.Bu aksaklıklar örneğin glütensiz ekmek gibi özel bir takım ürünlerin ihtiyacı olanlara ulaştırılmasında dahada önem arzetmektedir.Diğer yandan ürünlerin aralıklı olarak gönderilmesi nedeniyle alıcılar günlük ihtiyaçlarından fazalasını almakta buda ürünlerin bayatlaması ve atılmasına neden olmaktadır.

Satış noktalarının arttırılması ile açılacak yeni satış noktalarının(!) engelli yada gazi gibi şahıslara tahsisi tasarısı İBB Meclisinde AK Parti ve MHP oyları ile rededilmiştir.

Halk Ekmek gibi rasyonel bir yatırımın bu denli yetersiz ve çağdışı bir yöntemle piyasaya arzedilmesinin ise izahı mümükün değildir.

Bu ürünlerin alıcısı vatandaşlarla yapılan görüşmelerde vatandaşlarımız, özellikle nüfusun yoğun olduğu İlçelerde bu ürünlerin satışı için Belediyenin bizzat kendi satış ve dağıtım yerlerini açmasını ve ürünlerin burada günün her saatinde sağlıklı koşullarda satışa sunulmasını istediklerini ifade etmektedirler. 

ETİKETLER : HALK EKMEK-ÇITA YÜKSELMELİ İBB Halk Ekmek-ürünleri Halk ekmek satış noktaları sayı kapasite koşullar açısından yetersiz olması
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para