Madde Bağımlılığında ‘C4’ Sistemi

Avcılar Belediyesi tarafından Ambarlı Mahallesinde kurulan “Avcılar Belediyesi Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi”nin açılışı 24 Nisan Cuma günü saat 12.30’da gerçekleştirilecek.
Bu haber 2015-04-22 10:36:07 eklenmiş ve 5500 kez görüntülenmiştir.

Madde Bağımlılığında ‘C4’ Sistemi

 

Avcılar’da “C4 İyileştirme Çözümleri ve Ortakları” grubu ile yürütülen çalışmalar kapsamında, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Avcılar Belediyesi Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi” açılıyor.

 

Avcılar Belediyesi tarafından Ambarlı Mahallesinde kurulan “Avcılar Belediyesi Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi”nin açılışı 24 Nisan Cuma günü saat 12.30’da gerçekleştirilecek. Açılışın ardından Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde saat 14.00’da “Bağımlılıkla Mücadele - İstanbul 2015” isimli panel düzenlenecek.

 

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli,  Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir’ sözünü hatırlatarak, “Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan ve suçtan uzak kalmaları için belediye olarak görevimizin daha ilk ayında, onların donanımlarını ve özgüvenlerini artıracak projelerimizi başlattık.  Şimdi de madde bağımlılığı ile mücadele için Avcılar’da ‘Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi’mizi açıyoruz.  Merkezimizde gençlerimiz ve ailelerine eğitim, rehberlik, yaşam koçluğu, psikolojik danışmanlık hizmeti sunarak,  sosyal hayatta başarıyı elde etmelerini sıkı bağlarla sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

Bağımlılıkla Mücadele - İstanbul 2015 Paneli Avcılar’da Yapılıyor!

 

Avcılar Belediyesi dünyada 40 yılı aşkın bir süredir madde bağımlılığına karşı etkili çalışmalar  yürüten ve bu alanda AB projeleri bulunan “C4 İyileştirme Çözümleri” işbirliğiyle, 25 Nisan Cuma günü saat 14.00’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde “Bağımlılıkla Mücadele - İstanbul 2015” isimli paneli, bağımlılıkla mücadelede aktif rol alan kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleştirecek. 

 

İstanbul Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu ve Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli tarafından yapılacak olan açılış konuşmalarının ardından,  Uzm.Dr. Tijen Şengezer moderatörlüğünde yapılacak olan panelde,  İstanbul Valiliği Bağımlılıkla Mücadele Proje Koordinatörü Prof. Dr. Sami Şener, Yeşilay Genel Müdür Yardımcısı Cihan Başar Samancı, İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü Uzm. Psikolojik Danışman ve Başkomiser Uğur Evcin, Origins Kurtarma Merkezleri Baş Klinik Danışmanı Dr. Bob Lynn, C4 İyileştirme Çözümleri Vakfı Başkanı Ricard Ohrstrom ile Exuser ve Bağımlı Danışmanı Ciğdem Sönmez konuşmacı olarak yer alacak.

 

Panelde ‘İstanbul’un Bağımlılıkla Mücadele Maratonu’, “Farklı Veriler Açısından Türkiye’de Bağımlılık’  ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’, “Avcılar Belediyesi Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi Sistemi’ ile ‘C4 İyileştirme Çözümleri ve Yöntemleri’ tartışılacak.

 

Madde bağımlılığı tek başına çözülemeyeceğini,  ailenin ve toplumun bağımlı kişiyi mücadelenin gücüne sevgi, umut ve sosyal hayatta başarıyla taşıyabileceğini vurgulayan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Çocuklarımız ve gençlerimiz gün geçtikçe yalnızlaşmakta ve buna bağlı olarak kötü alışkanlıklarla tanışarak bu eylemlere bağımlı hale gelmektedir. Tüm toplumu ilgilendiren bağımlılık sorunu, toplumun bilinçlenmesi ve bu sorunun farkında olmasıyla aşılabilecektir. Bağımlılıkla mücadelede işbirliği yapmak, önleyici faaliyetlerin önemini vurgulamak ve yöntemleri tartışmak üzere ‘Bağımlılıkla Mücadele – İstanbul 2015’ panelinde bir arada olmayı umut ediyoruz” dedi. 

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para