Ortadirek Tiyatrosunun İstanbul Avcılar'da düzenleyeceği 27 Mart Dünya Tiyatro günü programı her yıl olduğu gibi bu yıl da farkındalık yaratıyor .


Bu haber 2021-03-27 07:11:34 eklenmiş ve 2249 kez görüntülenmiştir.

27 Mart Dünya Tiyatro gününde "YUNUS EMRE" ve "ORHAN VELİ KANIK" sokakta.

Ortadirek Tiyatrosunun İstanbul Avcılar'da düzenleyeceği 27 Mart Dünya Tiyatro günü programı her yıl olduğu gibi bu yıl da farkındalık yaratıyor .

Ortadirek tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Osman GENÇ her yıl festival havasında tiyatro gününü bayrama çevirdiklerini ve her yıl farkındalık olması için,kendilerini yenilemek için,bir konuyu tema alarak öne çıkardıklarını dile getirdi. Geçtiğimiz yıllarda işçi ölümlerini,kadın hak ihlallerini,adalet ve özgürlük temalarını işleyerek farkındalık yarattıklarını aktardılar . Ortadirek Tiyatrosu her yıl Türkiye ve dünya tiyatro bildirisinin yanında genç oyuncuların kaleme aldıkları alternatif bildirilerini sokakta yapacakları etkinlikte okuyacaklar. Bu yıl tiyatro bildirisini kaleme alan Tuluat GENÇ okuyacak . Osman GENÇ sokakta yapacakları etkinlik için kostümlerini giyerek şarkılı türkülü kutlanacak etkinlikte tiyatro bildirisinin yanında Türkiye tiyatrolarına mâl olacak Berkcan GENÇ’in kaleme aldığı iki adet beste de katılımcılarla birlikte okunacak . Osman GENÇ bu yılki farkındalıklarının temasını Türkiyenin ileri gelen şair ve ozanlarının sokakta halkın içinde yer almasını sağlamak olacağını söyledi. Bu yıl UNESCO tarafından Yunus Emre'nin ölümünün 700.yılı olması nedeni ile "Dünya Yunus Emre Yılı " ilan edilmesi sebebiyle “ Yunus Emre Aşk -ı Revan “ oyunumuzu Batuhan ÖZTÜRK , Tuluat GENÇ , Derya ATASOY, Aslı ÇELİK , Mert Berker GENÇ , sokakta oynayacaklar. Büyük şairimiz Orhan Veli' nin 70. Ölüm yılı nedeniyle hazırladığımız oyunumuzu Osman GENÇ, “ Bir Garip Orhan Veli ve Taburenin Hikayesi'’ni Ortadirek Tiyatrosu oyuncularından Ali GEYGELOĞLU’nun canlandıracağını dile getirdi. Bu yıl ayrıca Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Elvin Avvad ‘ın 27 Mart Dünya Tiyatro günü için hazırladığı sokak hatırat panosu festivale farklı bir tat verecek ve dileyen seyircilerimiz hatırat panosuyla fotoğraf çektirebilecekler. Ortadirek Tiyatrosu Pikola Sahnesinin genç oyuncuları da bu etkinlikte tiratları,şarkıları ve kostümleri ile hazır bulunacaklar. "Davullu zurnalı 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü kutlamaya tüm halkımızı bekliyoruz" diyerek sözünü noktalayan GENÇ,meraklısını 27 Mart'ta saat 15:00 da Avcılar Marmara Caddesi Atatürk heykelinin oraya maskeli mesafeli pandemi kuralları ile beklediklerini dile getirdi.

ETİKETLER : Ortadirek Tiyatrosu İstanbul Avcılar 27 Mart Dünya Tiyatro günu programı Orhan veli yunus emre osman genç
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para