Gelecek Partisinden “KANAL İSTANBUL MEKTUBU”

Gelecek Partisi de, İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin tarafından kaleme alınan Kanal İstanbul Mektubunu İstanbul’da mevcut bulunan tüm Belediye Başkanları ve Siyasi Parti İl Başkanlarına gönderdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi’nin Cevizlibağ’daki yeni il binasına gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyaretinde Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Şahin, Kanal İstanbul Mektubunu İmamoğlu’na elden teslim etmişti. Kanal İstanbul projesi ile ilgili endişeleri dile getiren Şahin, “bu konu tartışılmalı ve toplum bu konuda aydınlatılmalı, en sonunda da Kanal İstanbul halk oylaması ile toplumun kararına sunulmalıdır” diyerek mektubunu sonlandırdı.
Bu haber 2021-04-13 08:24:29 eklenmiş ve 2086 kez görüntülenmiştir.

Kanal İstanbul Mektubundan bazı satırlar

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Şahin mektubunda “Hepimiz tarihin bize emaneti olan, medeniyetlerin başkenti İstanbul’un geleceği için mücadele veriyoruz. İstanbul bize bırakılmış büyük bir miras; bu mirasa sahip çıkmak ise ortak görevimizdir.

 

Bizler siyaseten farklı noktalarda bulunabiliriz. Bir taraftan bu farklılıkları demokrasinin zenginliği olarak yaşatmalıyız, diğer taraftan da ortak değerlerimize birlikte sahip çıkmalıyız. Tarihi zenginliğine sahip olduğumuz, gelecek hayalleri kurduğumuz İstanbul için sorumlu siyasetçiler olarak bize düşen görev ortak akılla hareket etmektir.

 

 

Kanal İstanbul konusunda partimizin hazırlamış olduğu bilimsel çalışma daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı. Projenin bölgedeki önemli su havzalarına ve çevreye vereceği zararlarla ilgili tespitlerimiz var. Karadeniz’den Marmara Denizi’ne dip akıntılarla oluşacak zararlarla ilgili endişelerimiz var.

Kanal İstanbul konusu, kamuoyu nezdinde üniversiteler ve uzmanlar dahil olmak üzere tartışılmalıdır. Bu konuda toplum yeterince bilgilendirilmeli ve aydınlatılmalıdır. Son aşamada ise Kanal İstanbul Projesinin asıl belirleyicisi toplum olmalıdır, bu konu halkoylaması ile toplumun kararına sunulmalıdır.

 

Kanal İstanbul Projesi’nden önce İstanbul’un can güvenliği sorunu olan deprem gerçeği gibi önemli konulara öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

ETİKETLER : KANAL İSTANBUL MEKTUBU Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin Kanal İstanbul Mektup İstanbul Belediye Başkanları Siyasi Parti il Başkanlarına gönderdi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer İnşaat- yaşamalanları haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para