KOD 29 İLE İŞTEN ATMALAR YASAKLANMALIDIR!

Esenyurt Kent Konseyi Emek Kurulu, 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. İşverenlerin pandemi koşullarının bahane ederek işçilerin en temel haklarını ihlal ettiğini vurgulayan Emek Kurulu üyeleri, hak arayan işçilerin Kod 29 ile tazminatsız şekilde işten atıldıklarına dikkat çekti.
Bu haber 2021-04-30 11:35:43 eklenmiş ve 2200 kez görüntülenmiştir.

Esenyurt Kent Konseyi’nin Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde bulunan merkezinde düzenlenen basın açıklamasına Kent Konseyi Emek Kurulu’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Uzmanı Saadettin Yıldırım, Kent Konseyi Emek Kurulu’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Liman-İş Uzmanı Özbey Dursun, Emek Kurulu Emekçi Kadın Sorumlusu Aynur Çadırcı, DİSK Gıda-İş İstanbul Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer, Birleşik Metal-İş Trakya Şube Sekreteri Rıfat Çodura, Kent Konseyi Başkan Yardımcıları Yusuf Ulu, Esat Gezer, Erdal Karasansar ve emekçiler katıldı.

Emek Kurulu’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Uzmanı Saadettin Yıldırım tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Esenyurt 1 milyonu aşan nüfusuyla İstanbul’un en fazla çalışanı olan ilçelerindedir. İlçemizi kuşatan Firüzköy, Haramidere, Beylikdüzü, Silivri, Hadımköy, Kıraç gibi büyük ve orta ölçekli binlerce sanayii tesislerinde ve onlarca sanayi sitesinde, limanlarda ve hizmet sektöründe en az 400 bin civarında işçi emekçi Esenyurt sınırları içinde yaşamaktadır.

“İŞÇİNİN HAKLARI ALENEN İHLAL EDİLMEKTEDİR”

 

Esenyurt Kent Konseyi Emek Kurulu; 6-7 ay öncesi sınırlı verilerle de olsa bir raporla çalışan emekçi arkadaşlarımızın üretim alanında karşılaştıkları sorunlara parmak basmaya çalışmıştık. Emek Kurulu olarak pandeminin birinci yılını aştığı bugün dahi somut verilere ulaşamamaktayız ve sınırlı bilgileri işçi arkadaşlarımızın pratik olarak yaşadıklarıyla harmanlayarak sonuçlar çıkarmaya çalışıyoruz. Türkiye genelinde sendikalaşmanın ortalama %10’lara dayandığı bir ortamda ilçemizdeki oran ise kabaca % 2'yi dahi bulmamaktadır. Fabrikaların birçoğunda işçinin iş kanunundan doğan hakları aleni şekilde ihlal edilmektedir. Pandemi döneminde çalışma yaşamının ve istihdamın devam etmesinin gerekliliği için çıkarılan 'Kısa çalışma Ödeneği ’, 'Nakdi Ücret Desteği', ‘İşçi çıkarmanın yasaklanması’ ve ‘esnek çalışma’ gibi yasal mevzuatlar çoğunlukla işverenler tarafından istismar edilmektedir. Anayasal hak olan sendikalaşmanın, sağlıklı ve güvenceli çalışmanın önündeki engeller kaldırılmalıdır diyor;

ETİKETLER : esenyurt kent konseyi Saadettin Yıldırım Özbey Dursun Aynur Çadırcı İbrahim Kızılyer Rıfat Çodura Yusuf Ulu Esat Gezer Erdal Karasansar Firüzköy Haramidere Beylikdüzü Silivri Hadımköy Kıraç
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DUYURU haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para