19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMINDA GELİŞİMLİLERDEN ‘PANDEMİDE EVDE KAL HAREKETSİZ KALMA’ PROJESİ

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğrencileri pandemi döneminde artan ‘‘Hareketsizlik ve Kilo Problemi’’ konusuna dikkat çekmek adına hayata geçirilen webinar ile probleme ışık tuttu.
Bu haber 2021-05-19 13:44:51 eklenmiş ve 465 kez görüntülenmiştir.

Webinara konuşmacı olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi mezunu aktif olarak Danışmanlık Hizmeti veren Diyetisyen Asya Alper ve Ankara 1ON1 Personel Training Spor Salonu ve Fitness Merkezi Kurucusu Kişisel Eğitim Uzmanı Mustafa Keskin konuşmacı olarak gençlerle buluştu.

Organize edilmiş olan webinar öncesinde 100 kişi üzerinde gerçekleştirilen online anket çalışmasında; ‘Pandemi döneminde yapılan fiziksel aktivitelerini azaltanların oranı  %64,1’ olarak, ‘Pandemi döneminde yeme alışkanlıkları olumsuz yönde etkilenenlerin oranı da %47,6’ olarak  ortaya çıktığı görülmektedir. Söz konusu veriler projenin yapılması için neden teşkil etmektedir.

Gençlerimize seslenen Diyetisyen ASYA ALPER gençlerimize; ‘‘  Pandemi sebebi ile olumsuz yönde değişen yeme-içme alışkanlıklarımızın bizlere ileride ne gibi sağlık problemleri çıkaracağından, obezite ve kilo probleminin sağlık açısından oluşturduğu bu sorunlarla ilgili neler yapılabileceğinden, bağışıklık güçlendirici çorba ve fit tariflerinden bahsedip akıllarda olan soruları  gidererek  ’’ sözü Kişisel Eğitim Uzmanı Mustafa Keskin’e bıraktı. Kişisel Eğitim Uzmanı Mustafa Keskin gençlerimize; ‘‘ Sosyal yaşamı eve sığdırdığımız bu dönemimizde spor salonu,yürüyüş alanları gibi uzak kaldığımız yerlerin yerini evlerimizde nasıl doldurabiliriz, neden spor yapmalıyız, ileride sporun bize faydalarının neler olabileceği ve aynı zamanda yapılabilecek spor aktivitesi sürelerinden, kas yıkımı’’ gibi konulardan bahsedip akıllarda olan soruları cevaplayarak konuşmasını tamamladı.

Konuşmacılar; ‘‘İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünün duyarlılığına vurgu yaparak proje oluşturucusu öğrencilerden Umut Kibar, Selin İmancı,  Songül Sanvar, Deniz Gürbey  ve etkinliğin yarattığı farkındalıktan ötürü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Bölüm  Başkanı Dr. Öğrt. Üyesi Emel Tozlu Öztay’a teşekkürlerini iletti.

ETİKETLER : 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK SPOR BAYRAMI GELİŞİMLİLERDEN PANDEMİDE EVDE KAL HAREKETSİZ KALMA PROJESİ Umut KİBAR Selin İmancı Songül Sanvar Deniz Bölümü Başkanı Emel Tozlu Öztay Diyetisyen Asya Alper Mustafa keskin
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para