YKKED BEYLİKDÜZÜ ŞUBESİ İLK OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULUNU YAPTI

Genel merkezi İzmir’de bulunan Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Beylikdüzü şubesi kuruluş işlemlerini tamamlamasının ardından ilk seçimli olağanüstü genel kurulunu yaparak yönetim, denetleme kurulu üyeleri ile genel merkez delegelerini belirledi.
Bu haber 2021-06-23 16:15:14 eklenmiş ve 2225 kez görüntülenmiştir.

Aydınlar Koleji toplantı salonunda sosyal mesafe ve hijyen koşullarda yapılan genel kurulun açılış konuşmasını yapan kurucu yönetim kurulu üyesi Mustafa MADEN, derneğin kısa tanıtımını ve amaçlarını vurgulayarak kuruluş sürecinde kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Mustafa MADEN konuşmasında, “günümüzde toplumun her alanında kirli illegal ilişkilerle dizayn edilen bir yönetim anlayışının hakim kılınmaya çalışıldığı, eğitim öğretimin niteliğinin dibe vurduğu gerçeği, yurtsever, eğitim duyarlısı her T.C. insanına çok ağır sorumluluklar yüklemektedir. Biz bu duygu ve düşüncelerle aydınlık için bir mum yakmak için bu yola koyulduk. Amacımız, her yıl 17 Nisan günü nostalji yapmak değil, yaratıcı ve özgürleştirici eğitim anlayışına denk düşen Köy Enstitüleri eğitim felsefesinin güncellenerek günümüze denk düşen projelerle yarınlara taşımayı, o felsefeyi canlı tutmanın her eğitim duyarlısının temel sorumluluğu olmalıdır”dedi ve  bu anlamda sosyal belediyecilik yaptığını söyleyen tüm yerel yönetimlerin bu anlayışa ve çabalara destek vereceklerine inandıklarını vurguladı.

     Genel kurulun divan kuruluna önerilen Cengiz ÖKSÜZ, Mecit DALBUDAK ve Sebahattin ÇILBIR oybirliği ile kabul edildi. Divan başkanı ve İstanbul YKKED Başkanı Cengiz öksüz, eğitimde 4+4+4 modelinin eğitimimizi geriye götürdüğünü, salgın bahane edilerek okullarını en uzun süre kapatan ülkelerden biri olduğumuzu vurgulayarak başladığı konuşmasında “son yıllarda bir kısım tarih yazıcılığına soyunanların Cumhuriyet tarihi ders kitaplarına gerçeğe aykırı eklentiler yaptığını, iktidarın kendine göre tarih yazma peşinde olduğunu ve bu anlayışa karşı olduğumuzu belirterek Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu olduğunu vurguladı

Cengiz ÖKSÜZ, konuşmasında YKKED ‘in 2001 yılında İzmir’de kurulduğunu, İstanbul’da 3.şube olarak salgın döneminin tüm olumsuzluklarına rağmen Beylikdüzü şubesinin örgütlenerek kuruluşunu tamamladığını belirtip emeği geçen herkese teşekkür etti.

     Genel kurul gündemi öncesi söz almak isteyen şube kurucu başkanı Merdali AK konuşmasında, derneğimizin küresel salgının olağanüstü koşullarında kurulduğunu, eğitimin bir toplumun en önemli dayanağı olduğunu, bu küresel krizde cumhuriyet değerleriyle yetişen sağlık ordusunun salgınla kahramanca savaştığını belirterek sağlık emekçilerini sevgiyle selamladığını belirtti. Eğitim sistemimizin her geçen gün bilimsel ve laik karakterinden koparılarak dinsel bir alana zorlandığını vurgulayan AK , “Köy enstitülerinde yaratıcı, üratken ve etik değerleri yücelten nesillerin yetiştiğini belirtti. Bilimsel ve laik karakterinden uzaklaştırılan eğitim sistemimizi yeniden çağdaş ve bilimsel karakterine dönüştürmek ve karanlığa karşı bir mum yakmak hepimizin görevidir. Bu nedenle derneğimize destek olalım, destek bulalım”dedi.

Merdali AK konuşmasının ardından kuruluş sürecine verdiği emekleri nedeniyle Kurucu yönetim kurulunca teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

     Dernek üyesi eğitimci Muhsin YAZICI, kuruluşa destek veren herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında Köy Enstitülerinin eğitim alanında 1940’lı yıllara damgasını vuran eğitim ve aydınlanma projesi olduğunu, bugün bile UNESCO bünyesinde bütün dünyada kırsal alanda eğitim modeli örneği olarak gösterildiğini vurguladı. YAZICI, “Köy enstitülerinin kısa sürede Anadolu’nun dört bir yanına dağılan aydınlanma merkezleri olduğunu, bu nedenle tutucu çevrelerin dikkatini çekmeye başladığını ve 1946 larda başlayan baskılar sonucu 1954 yılında kapatıldı” dedi.

     Muhsin YAZICI, konuşmasını “günümüzde bizlerin Köy Enstitülerinin aydınlanmacı ve öğrenci merkezli çok yönlü öğretmen yetiştirme anlayışından yola çıkarak eğitim alanında yeni bir yol açacak eğitim felsefesini aktif kılacak eğitim ortamları içi  katkı yapmalıyız” diyerek bitirirken yeni seçilecek yönetime başarı dileklerini bildirdi.

     Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülüp yeni yönetim, denetim kurulu üyeleri ile 2 genel merkez delegeliklerinin seçimi yapıldı.

     Yönetim kurulu asil üyeliklerine üyeliklerine Mustafa MADEN, Murat ERDOĞMUŞ, Zihni AYDIN, Muhsin YAZICI, Mecit DALBUDAK, Yurdanur KIRICI, Ali ÇELİK.

 Yedek üyeliklere Sebahattin ÇILBIR, İsmet ÇELİK, Şahin EROL, Merdali AK, Ziya KAYAPINAR, Ergül AKI, Mustafa Fazıl ÖZTÜRK.

Denetleme Kurulu asil üyeliklerine; Besim CEBECİOĞLU, Namsel USLU, Duran GÜLDEMİR.

Denetleme Kurulu yedek üyeliklerine; Oğuz AKKAŞ, Müzeyyen ORHAN, Belgin YAZICI,

Genel merkez delegeliklerine, Merdali AK ve Şentürk ARIKAN oybirliği ile seçilerek genel kurulun tamamlanmasının ardından divan yönetimince yeni yönetim kuruluna üye desteği talebi yinelenerek yeni yönetime başarı dilekleriyle toplantı kapatıldı.

ETİKETLER : Aydınlar Koleji toplantı salonu Mustafa MADEN Cengiz ÖKSÜZ Mecit DALBUDAK Sebahattin ÇILBIR Muhsin YAZICI Murat ERDOĞMUŞ Zihni AYDIN Muhsin YAZICI Mecit DALBUDAK Yurdanur KIRICI Ali ÇELİK Sebahattin ÇILBIR İsmet ÇELİK Şahin E
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para