KÜÇÜKÇEKMECE’DE TEMEL AFET BİLİNCİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Küçükçekmece Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde sürdürdüğü temel afet bilinci eğitimlerine aralıksız devam ediyor. Belediye bünyesindeki arama kurtarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen eğitimlerle, Küçükçekmece’de son 1 yılda 170 bine yakın vatandaşa temel afet bilinci eğitimi verildi.
Bu haber 2023-07-29 14:23:05 eklenmiş ve 669 kez görüntülenmiştir.

Olası İstanbul depremi gündemiyle çok daha fazla önem kazanan temel afet bilinci eğitimleri, ilçe genelindeki okullara, sanayi bölgelerine,iş yerlerine, yurtlar ve kreşlere ve dilekçeyle Küçükçekmece Belediyesi’ne başvuran her kuruma yönelik gerçekleştiriliyor. Eğitimler, Afet İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Arama Kurtarma ekiplerinin donanımlı personelleri tarafından veriliyor.

 ‘Küçükçekmece’yi afetlere dirençli bir topluma dönüştürmeyi amaçlıyoruz’

İlçe sakinlerinin temel afet bilinci kazanmak konusunda son derece istekli ve farkındalıklı hareket ettiğini ifade eden Küçükçekmece Belediyesi Afet İşleri Şefi Fatih Kapısız, “ Küçükçekmece Belediyesi’nin afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile toplumda afetlere yönelik tutum ve davranışları değiştirme konusunda eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimlere vatandaşların ilgisi son derece büyük. Deneyimlerimiz gösteriyor ki afetlerin neden olduğu zararın boyutu, önemli derecede afet eğitimi uygulamalarına ve afet sırasında bilinçli hareket etmenin sonuçlarına bağlıdır. Bu noktada Afet İşleri Müdürlüğü olarak, vatandaşlarla sık sık bir araya gelerek hem neler yapabileceğimiz hem de toplanma alanlarımız ile ilgili bilgilendiriyoruz. Bu eğitimlerde amacımız, unutkan toplumu, afetlere dirençli bir topluma dönüştürmektir  ” diye konuştu.

Gruplar halinde eğitime katılan vatandaşlar, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler, afet çantası hazırlama, çök-kapan-tutun önlemi, yangın tatbikatı, yangına yaklaşım usulleri ve yangın tüplerinin nasıl kullanılması hakkında yol gösterici bilgiler öğreniyor.

Temel afet bilinci eğitimlerine dahil olmak isteyenler, Küçükçekmece Belediyesi’ne dilekçe ile başvuruda bulunabilir. 

ETİKETLER : KÜÇÜKÇEKMECE belediyesi TEMEL AFET BİLİNCİ EĞİTİMi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para