RUMELİ CAMİAMIZIN AĞABEYİ HAYATINI KAYBETTİ

Yugoslavya göçmeni bir ailenin çocuğu olarak 1937’de dünyaya gelen MATRAŞ Derinin kurucusu, Deri sektörünün duayeni, Rumeli Yönetici ve İş Adamlar Derneği RUYİAD ve Rumeli Eğitim Vakfı REV önceki dönem Başkanı, Rumeli Camiamızın Ağabeyi Hakkı Matraş hayatını kaybetti.
Bu haber 2023-09-25 13:50:46 eklenmiş ve 624 kez görüntülenmiştir.

Deri sektörünün duayenlerinden, TOBB Deri Sektörü Meclis eski Başkanı, Saraciye Sanayicileri Derneği'nin Kurucu Başkanı, Matraş Deri’nin kurucusu Hakkı Matraş’ın vefat etti.

 

AVM'lerde mağaza açan ilk deri üreticisi Matraş'ın sahibi Hakkı Matraş, 86 yaşında hayatını kaybetti. Yugoslavya göçmeni bir ailenin çocuğu olarak 1937’de dünyaya gelen Hakkı Matraş, iş hayatına çırak olarak başlamıştı.

Türk deri sektörünün öncü ismi Matraş Deri'nin sahibi Hakkı Matraş yaşamını yitirdi. Matraş, AVM’lerde mağaza açan ilk deri üreticisiydi.

Matraş, Yugoslavya göçmeni bir ailenin çocuğu olarak 1937 yılında dünyaya geldi. Ailesi uzun yıllar ordu gereksinimi için kılıçlara kın, atlara eğer ve mahfuz üretiminde ihtisaslaşmıştı. 1947 yılında Mercan’da çırak olarak işe başladı. 23 yaşında Beyoğlu Asmalımescit’te kendi üretim tesisini kurdu. Üretimlerini büyük bir mağazada satmaya başladı.

Zamanla üretim yelpazesini ayakkabı, kadın ve erkek çantaları, deri aksesuar ve hediyeliklerle genişletti. 1988’de ilk mağazasını Galeria AVM’de açtı. Zamanla mağaza sayısı 17’ye ulaştı.

 

1982 yılında Tuzla’da Deri Organize Sanayi’nin kuruluşunda aktif rol oynadı ve kendi fabrikasını kurdu. Dana derisi işleyip, ihraç etmeye başladı. Yurt dışına ürünlerini ihraç eden Matraş, Prada, MiuMiu, Masimo Dutti, Coach gibi ünlü yabancı markaların tedarikçisi oldu.

 

2007 yılında Matraş’ın cirosu 40 milyon dolar, ihracatı 24 milyon dolardı.

Matraş, deri sektörü kuruluşlarında aktif yönetici olarak görev aldı. Saraç Sanayicileri Dernek Başkanlığı, İSO Meclis Üyeliği, TOBB Deri Meslek Komitesi Başkanlığı, TİSK Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Sektöre yol gösterici oldu.

 

Matraş, 2017 yılında rahatsızlandı. Aile bireyleri arasındaki ayrılıklar nedeniyle şirkette kriz yaşandı. Tedarikçilere olan ödemelerde aksamalar gündeme geldi. Bakırköy 6. Asliye Ticaret’in kayyum atadığı şirkette, 2018 yılında aile üyelerinden Arif Matraş başkanlığında bir yönetim kuruldu. Piyasaya borçlarının tamamının ödendiği haberleri açıklandı.

Hakkı Matraş “Yakında görüşmek üzere…” diye bir veda notu yayınladı. Sonra da deri mağazalarını, fabrikasını, internet sitesini kapatarak sektörden çıktı.

 

RUMELİ CEMİASININ VE DERİ SEKTÖRÜN HAKKI ABİ'SİYDİ

 

Kendi işindeki başarılı girişimlerinin yanı sıra deri Rumeli derneklerinin ve deri sektörünün gelişmesi için var gücüyle çalışan Hakkı Matraş, tanıyanların ‘Hakkı Abisi’ olarak tanınıyordu.

ETİKETLER : Hakkı Matraş vefat rumeli dernek deri RUYİAD REV tobb
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer VEFAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para