HÜSEYİN AKSU ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLAYINCA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Yaklaşık 4 yıl İBB'de Başkan Vekiliği yapan, halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Avcılar Belediyesi'de Meclis Üyesi olan Hüseyin Aksu'ya yaklaşan yerel seçimlerle ilgili Belediye Başkan Aday Adayı olacakmısınız diye sorduk.
Bu haber 2023-11-18 08:58:34 eklenmiş ve 569 kez görüntülenmiştir.

Geçen dönemlerde CHP İl Sekreterliği ve İlçe Başkanlıkları yapan, Milletvekili Adayı olan geçen dönem Avcılar Belediye Başkanlığı gündem konusu olan partinin deneyimli ismi Hüseyin Aksu ise aday belirleme süreci henüz başlamadı alınan kararlar sonucu örgütümüzün beklentisi doğrultusunda hareket edeceğiz diyor.

 

CHP MYK YEREL SEÇİM KONULU TOPLANIYOR

CHP’de il başkanları ile yerel seçim toplantısı yaptı; aday belirlemede örgütler etkili olacak, adaya 90 gün kampanya süresi tanınacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (14 Kasım) partisinin 81 il başkanıyla toplandı. Net olmayan bilgiye göre CHP, İstanbul, Ankara ve Aydın büyükşehir belediyeleri hariç, adayların belirlenmesi için anket yapacak, belediye başkanlarının durumunu ölçecek. Örgütten gelen taleplere göre belde, ilçe, il ve büyükşehirlerde adaylar belirlenecek.

CHP Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, sürece ilişkin takvimi çalışarak 20 Kasım Pazartesi günü MYK toplantısında sunacak.

-          Örgütlerin, 1-5 Aralık tarihlerinde aday başvurularını alması bekleniyor.

-          Toplantıda adayların 90 gün sahada olması, kampanya süreci işletmesi fikri öne çıktı.

-          Adaylar, CHP Parti Meclisi’nde alınacak kararların ardından seçim çalışmasına başlayacak.

 

Parti Meclisi, Tüzük Kurultayı kararını alacak

Toplantının ardından 81 il başkanı ortak açıklama yayımlamıştı. Açıklamada yerel seçimlerde adayların belirlenmesinde il başkanlarının fikrinin alınması ve Tüzük Kurultayı’nın yerel seçimlerden sonra düzenlenmesi görüşünü ortaya koydu.

CHP’nin 81 il başkanından ortak açıklama: “Tüzük Kurultayı, yerel seçim sonrası yapılmalı”

İl başkaları toplantısında, Tüzük Kurultayı’nın yerel seçimlerden sonra vakit geçmeden düzenlenmesi ve tarihin belirlenmesi için tavsiye kararı alındı. Buna göre Parti Meclisi’nin bir sonraki toplantısında Tüzük Komisyonu’nu kurması, çalışmaların başlatılması ve tarihin belirlenmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ankara’da olduğun dan yerine vekaleten İBB Meclis Üyesi Hüseyin Aksu'yu tayin etti.

 

HÜSEYİN AKSU KİMDİR ?

1956 yılında Tunceli, Ovacık’ta doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

SHP - CHP il ve ilçe örgütlerinin her kademesinde çeşitli görevlerde bulundu. 1983 yılında SODEP üyeliği, 1991’de SHP Bakırköy İlçe Sekreterliği,1992’de SHP Güngören Kurucu İlçe Başkanlığı, 1994’de SHP Esenler Kurucu İlçe Başkanlığı, 1995 yılından 99 yılına kadar SHP - CHP birleşiminde CHP Esenler İlçe Başkanlığı, 1999 milletvekilliği seçiminde 3.bölge 5.sıra milletvekili adaylığı, 2012 - 2015 CHP İstanbul 3 Bölge Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2015 milletvekilliği seçiminde 3 bölge 22. sıra milletvekili adaylığı, 2018 - 2019 İstanbul İl Sekreterliği görevlerinde yer aldı. Halen Istanbul Büyükşehir Belediyesi ve Avcılar Belediyesi Meclis Üyesi.

İl, ilçe ve kurultay delegelikleri bulundu. Aynı zamanda Belediye İş Sendikası Genel Kurul Üyeliği, BODER (çevre derneği) üyesidir. 

ETİKETLER : hüseyin aksu chp belediye başkan aday adayımı avcılar ibb
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para