CHP’YE EN YÜKSEK OYLA BEN KAZANDIRIRIM

CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adaylarından Ali Rıza Değirmenci, yerelde ittifakın başkan adayı tarafından sağlanacağını bildirerek, ‘Ben Avcılar’da o ittifakı sağlayıp partimizi en yüksek oy oranına çıkarırım. Sahadaki en güçlü aday adayıyım” dedi.
Bu haber 2023-12-23 11:09:41 eklenmiş ve 444 kez görüntülenmiştir.

HABER. Erhan KIZILYAR - Hanif ÇELİK

İstanbul’un Avcılar ilçesi’nde CHP’li başkanlar 25 yıldır belediyeyi yönetiyor. 1999-2014 yılları arasında üç dönem Mustafa Değirmenci, 2014-2019 yılları arasında Dr.Handan Toprak Benli başkanlık görevini sürdürdükten sonra,  2019’dan bugüne Turan Hançerli başkanlığı yürütüyor. CHP Avcılar’da 25 yıllık iktidarını sürdürürken bu süreçte üç ayrı isim başkanlık koltuğuna oturdu. 2014 yerel seçimlerine doğru giderken, partiden tam 25 isim belediye başkan aday adayı olmak için başvurdu. Bu durum partililerin gözünde başkan adayının bu dönemde de yeniden değişecebileceği ihtimalini güçlü bir şekilde ortaya koyuyor.   Yirmi beş aday adayı arasında en iddialı aday adaylarından biri de Ali Rıza Değirmenci.  Değirmenci, ilçede üç dönem başkanlık yapan Mustafa Değirmenci’nin oğlu. Ama sadece ‘Babasının oğlu’ olarak aday adayı değil, kendisi uzun zamandır siyasetin içinde, Avcılar Belediyesi’nde meclis üyeliği, İBB Meclis Üyeliğini sürdürürken, Avcılar Belediyesi’nde yakın zamana kadar da Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.  Özetle; hem siyasette pişmiş, hem de yerel yöneticilik deneyimine sahip bir isim.  Sayın Ali Rıza Değirmenci; adaylığı ve yerel seçimlere ilişkin Durum Gazetesi ve Gazete Avcılar’ın sorularını yanıtladı.

 

MUSTAFA DEĞİRMENCİ’NİN TANINIRLIĞI VE BİLİNİRLİLİĞİ İLE YARIŞILMAZ

 

-          Öncelikle aday adaylığınız hayırlı olsun. Biz sizi tanıyoruz, biliyoruz, Avcılar halkı da biliyor. Babanızı da tanıyoruz.

 

Ali Rıza Değirmenci -Babam üç dönem Avcılar’da belediye başkanlığı yaptı ve burada çok güzel kalıcı eserler bıraktı. Babamızın tanınırlığı ve bilinirliliği ile Avcılar’da kimse yarışamaz. Avcılar’ın efsane başkanıdır kendisidir.

 

-          Siyasetin ve belediyeciliğin deneyimli ismi: Ali Rıza Değirmenci evet sizi bir tanıyalım.

 

-          Ali Rıza Değirmenci - 03.05.1981'de Avcılar ilçesi Firuzköy Mahallesi'nin kurucu ailelerinin dördüncü kuşak temsilcisi olarak dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul'da, üniversite öğrenimimi Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü'nde tamamladım. 2005'te Mercedes-Benz Türk A.Ş. bayii olan Has Otomotiv'de çalışma hayatına atıldım. Yine aynı yıl, İstanbul Üniversitesi MBA Programı İşletme Bölümü'nde yüksek lisans eğitimime başladım, 2007'de mezun oldum. 2008 yılında Van Merkez'de askerlik görevimi yerine getirdim. 1999 ve 2004 Yerel Seçimlerin de, Seçim Koordinasyon Merkezi'nde ve Avcılar ilçesinin her mahallesinde seçim çalışmalarına katılıp seçimin her safhasını öğrendim. Avcılar ilçesinde CHP'nin yerel seçimlerde en yüksek oy oranını aldığı 2009 Yerel Seçimleri'nde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı yaptım. 2009 yılında aile şirketimiz olan, Değirmenci Tarım ve Hayvancılık Ltd. Şti.yi kurdum. 2019 Yerel Seçimleri’nde Avcılar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildim. 2019 yılında Avcılar Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandım. Başkan yardımcılığı görevini 4 yıl sürdürdüm. 2022 yılının Haziran ayında başkan yardımcılığından istifa ettim. Halen Avcılar ve İBB Meclis Üyeliğim devam etmekte ve kurmuş olduğum aile şirketinde çalışmaktayım. On yıldır evliyim, bir kız ve bir erkek çocuk babasıyım.  Tarihi İBB Meclisi’nde piştik!

 

- Avcılar Belediye Başkan Yardımcılığı’ndan neden istifa ettiniz?

- Görüş ayrılığımız oluştu, ben de istifa ettim.

-İstifa ettiğiniz günde adaylık gündeminizde var mıydı?

 

Ali Rıza Değirmenci - Adaylığı her zaman düşünüyordum. Kendimi ona göre her zaman hazırladım. Aday olma şansı olan biri olarak gösteriliyordum. Böyle bir durumda da hazırlıksız olamazdım.

 

-Ne zamandan beri düşünüyordunuz?

 

Ali Rıza Değirmenci - 2019 dan beri düşünüyordum. Zaten 2019’da da aday adayıydım. Bu süreçte İBB Meclisinin tarihi bir meclis olmazı, bu mecliste hem muhalefet hem iktidar olmak, yeri geldiğinden TBMM’den bile fazla izlenir olmak bizi tam anlamıyla fırının içinde pişirdi. Her konuya hazırlıklı olmamız gerekiyordu. Nerden ne soru gelecek, ne olacak, ne bitecek. Bizim sözcülerimiz vardı, grubumuz içinde çeşitli komisyonlarda çalışan arkadaşlarımız vardı ama bizlerde bu konuları bilmek durumundaydık. Hepsine hazırlıklıydık. Özellikle bölgemiz genelinde.

 

İBB meclisi  bu dönem neden tarihi meclistir?

 

-          İBB Meclisi için tarihi meclis tanımı yaptınız. Bunu biraz açabilir miyiz? Neden tarihi meclis?

Ali Rıza Değirmenci - Tarihi meclis olması şundan

1-25 yıl sonra CHP İBB’yi kazandı

2-Kazandık ama saymadılar ikinci kez kazandık

3-Başkan bizimdi meclis çoğunluğu bizim değildi

4-Hem muhalfetiz  hem iktidarız

Bunlardan dolayı tarihi meclisiz.

 

Ekrem başkan Avcılar’da neler yaptı?

 

Ali Rıza Değirmenci - Bu koşullarda İBB’de Ekrem bey çok başarılı oldu.

 

-Mesela nelerde?

 

Ali Rıza Değirmenci -  hangi birini sayayım ki? Sadece Avcılar’ı anlatayım. İstanbul’u saymam mümkün değil.

-          25 yıllık İBB döneminde Ak Parti Avcılar’a ne yaptı bir ona bakın, Ekrem başkan ne yaptı bir de ona bakın.

 

Sadece bir kaç örnek vereyim

-Yeşilkent’in imar planı çıktı

-Firüzköy’ün imar planı şu anda komisyonda

-Dr. Sadık Ahmet Caddesinin altının imar planı çıktı.

-Muktesap haklar geri verildi.

 

- Ne demek muktesap haklar?

Ali Rıza Değirmenci - Daha önce 78 planında 5 kat varmış. Biz buna göre bina yapmışız. Şu anda ev kentsel dönüşüme sokulacak.  Ama şu andaki imar planı 3 kat. Bize tekrardan 5 kat hakkımızı geri verdiler. Kazanılmış hakları verdiler.

-          Beysan ordaki Liman yolunun genişlemesi 2003 yılından beri bekletiliyordu. O yol o proje 2003 yılında İBB gitti ama bekletiliyordu. Ekrem Başkan gelir gelmez bunu yaptı.

-          Avcılar sahilin düzenlenmesi. Şu anda Beltur açılıyor sahile.

 - Yağmur suyu kanalları tekrardan döşendi. Esenyurt ile Kemal Paşa Mahallesi arasında yolda su baskınları oluyordu şu anda olmuyor.

- Marmara Caddesinin yenilenmesi

- Mahkemelik olan yerler vardı. Eski Turgut Özal Stadı, İspark olan yer.  Orayı aldık. Çok güzel bir proje yapılıyor oraya. Kültür merkezi yapıyor.  Kütüphane, Afet yönetim merkezi, Cami ile ilgili proje var.

Mutlaka unuttuklarımda vardır. Pandemi dönemindeki sosyal yardımları, diğer yardımları saymıyorum.

Mustafa Değirmenci ve Handan Toprak döneminde gelmeyen İBB Yardımı bu dönem geldi.

 

-          Sayın Değirmenci şimdi siz Avcılar’da Belediye Başkan Yardımcılığı yaptınız. Meclis Üyesisiniz. Görüş ayrılığı oldu başkan yardımcılığını bıraktınız. Peki size göre neler eksik kaldı? Siz başkan olursanız neler yapacaksınız?

 

Ali Rıza Değirmenci - Ben babamın 15 yıllık dönemi ile Handan hanım dönemine baktığımda İBB’den hiç bir yardım alınmadı. O dönemde babamın döneminde yapılanların hepsi birçok engellemeye rağmen yapılmış projelerdi. Şu anda hiç bir engelleme yok İBB tarafından. İBB gücü arkamızdayken Avcılar Belediyesi ve İBB ortaklığıyla da gercekleştirilecek proje oranı düşük kaldı. Yapılanları İBB yaptı. Biz toplantılarda yeterli proje ile talepte bulunamadık. Mesela ben ‘Marina yapalım’ dediğimde Turan başkan 2 tane kreş istedi.  O stat projesi daha önce yapılabilirdi. Başkası yapılabilirdi. Başka projeler geliştirilebilirdi. 2 kreş istemek nedir? Bu vizyon değildir. Ben Turan başkanı eleştirmek istemiyorum. O da tabi elinden gelen şeyleri yaptı. Ama dediğim gibi daha önemli vizyon projeler üretebilirdi.

 

GECE GÜNDÜZ AVCILAR’I DÜŞÜNEN ADAY ADAYI

 

-          Peki Ali Rıza Değirmenci başkan olursa Avcılar’da neler değişecek. Neler yapmayı planlıyorsunuz.

 

Ali Rıza Değirmenci - Bir çok projemiz var. Bu projeleri burda söylemem doğru olmaz. Henüz aday adayıyız. Aday olduktan sonra bunları zaten açıklayacak, Avcılar halkı ile paylaşacağım. Uzun zamandır bu projeler üzerine çalışıyoruz. Kültür merkezi yenilemek, sosyal projeler, kentsel dönüşüm ile ilgili projeler. Avcılar’da bir tane riskli bina kalmayacak. Bunun için hazırlıklar yapıyoruz. Sahile müze projemiz. Parkların yenilenmesi ile ilgili önemli projelerimiz var. Sadece kentsel dönüşümle ilgili on maddelik bir çalışma planı oluşturduk. Bunu daha da geliştireceğiz. Adaylık netleşsin hepsini  paylaşacağız.

 

CHP’NİN EVLADIYIM CHP’LİLER BANA, BEN CHP’LİLERE SAHİP ÇIKARIM

 

-          25 tane aday adayı var. Bu kadar çok aday çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ali Rıza Değirmenci - Güzel bir şey, parti için yarıştır. Olumsuz bakanlar oluyor ama, bence iyi bir şey. Demokratik bir yarış bu.

 

-          Peki siz aday gösterilirseniz ilçede birlik beraberliği sağlayabilecek misiniz. Tüm aday adaylarımız birlikte olabilecek mi?

 

Ali Rıza Değirmenci  - Yani ben CHP’nin evladıyım. Ben ilçeye gittiğimde büyüklerimiz ‘Biz senin kısa şortlu halini biliriz’ diyorlar. Ben sağlamayacağım da kim sağlayacak. Küçüklerimize de sahip çıkıyoruz. Ben CHP’nin evladıyım. Ben CHP’lilere sahip çıkarım, onlar da bana sahip çıkar.

 

YERELDE İTTİFAKI SAĞLAR CHP’YE EN YÜKSEK OYU KAZANDIRIRIM

 

-          Aday oldun diyelim. Seçimi kazanma şansını nasıl görüyorsun?

 

Ali Rıza Değirmenci - CHP 2019 ittifaklarla beraber mecliste 16 bin fark var. Başkanlıkta 15 bin fark var.

İttifakların durumu önemli, yerelde ittifakı belediye başkanı yapar.

 

-          Siz o ittifakı sağlayabilecek misiniz?

 

Ali Rıza Değirmenci - Evet ben o ittifakı sağlarım. Ve şunu belirteyim, sadece ben değil, Avcılar’da Firüzköy’ün kurucu ailelerinden birinin mensubu olmam ayrıca babamızın emeği.  Avcılar’daki yaşamışlığımız ve ilçedeki ilişkilerimizden dolayı biraz miras yiyoruz yani.  Avcılar bizi tanıyor bizde Avcıları. Benim dışımda bir isim aday olsa dahi baban Mustafa Değirmenci ve ailemiz onun yanında olur

 

Babam Mustafa Değirmenici’nin seçmen üzerindeki etkisini şöyle açıklamak isterim;

2009 daki seçimlerde Ak Parti’ye 22 bin oy farkı yaptık. HDP’nin MHP’nin adayı vardı. O zaman İYİ Parti’nin adayı yoktu. İttifak yoktu, DSP aday çıkardı 5 bin oy aldı.

Son seçime geldiğimiz de 2019 seçimine geldiğimizde ittifaklarla beraber 15 bin oy fark atabildik. Nüfus çoğalmasına, ittifak olmasına rağmen, bakın burada HDP’nin 22-23 bin oyu var.

Bu seçimlerde İYİ Parti’den, Zafer Partisi’nden, Memleket Partisi’nden, DEM Partisi seçmeninden de oy alırım.

 

SAHADAKİ EN GÜÇLÜ ADAY ADAYI BENİM

 

Ben Ekrem bey’e şunu söyledim. “Eğer Avcılar’da benden fazla oy alabilecek biri varsa onu destekleyin. Ama en fazla oyu ben alırım. Ben İBB’yi bir fazla meclis üyesi getiririm” dedim.  Ben kendime güveniyorum. Sahada en güçlü benim. Bunda benim gücüm var. Ailemin gücü var. İki tane başkanın maalesef faza başarısı yok. Süreçte ailemiziniz parti içindeki duruşu da belli.

 

-          Mustafa Değirmenci kendisi neden aday olmuyor da, oğlu oluyor?

 

Ali Rıza Değirmenci - Parti gençleşiyor, değişim oluyor baban da destekliyor.

 

-          Mustafa Bey’in şöyle bir özelliği ortaya çıktı. Başka yerlerde bir kaç dönem başkanlık yapmış bir isim aday gösterilmediği takdirde gidip başka partiden aday olabiliyor. Başka tepkiler gösteriyor. Mustafa Bey bunu yapmadı. Partiye de, kendisi yerine gösterilen adaya da tepki göstermedi ne dersiniz?

 

Ali Rıza Değirmenci - Zaman zaman eleştirileri oluyor da onu kamuoyu önünde yapmıyor. Birebir muhatabıyla paylaşıyor.  Şunları yanlış yapıyorsunuz dedi. Bunlar yanlış ta anlaşıldı. Dost acı söyler. Onları dışarda rencide etmedi.

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkan hangi aday adayı daha çok oy kazandıracaksa o ismi tercih eder

 

-          Ekrem başkan ile aranız iyi gözüküyor?

 

Ali Rıza Değirmenci - Bizim Ekrem başkan ile birlikteliğimiz grup seçimlerinde başladı. Değişim hareketenin başlamasıyla değil. Doğan Subaşı ve Tarık Balyalı’yı değiştirmek istedi bazı arkadaşlarımız var. Biz burada Ekrem bey ile hareket ettik. Ayrıca biz zaten 2012 yılından itibaren Ekrem bey Beylikdüzü’nde İlçe Başkanı olduğundan beri kendisi ile birlikteyiz. Yani Ekrem bey ile tanışıklığımız da, birlikte hareket edişimiz de yeni değil.

 

Ekrem başkanın dostluğu farklıdır. İş yaklaşımı farklıdır. Ekrem başkan bir yerde bir aday daha çok oy getirecek ise onu tercih eder. Şu anda da önemli bir seçime giriyor.  İBB’de mecliste çoğunluğu kazanması gerekiyor. Bunun için de aday belirlenmesinde tercihi adayın toplum nezdinde gördüğü kabul ve alabileceği oy oranı oluyor. Yani en üst düzeyde başarı birinci hedefi. Otuz Dokuz ilçede ince eleyip sık dokumak zorundalar.

 

GELENEKÇİLER DE DEĞİŞİMCİLER DE BİZ HEPİMİZ ARKADAŞIZ

Bazıları diyor ki, gelenekçiler aday gösterilmeyecek diyor. En büyük gelenekçilerden biri Balıkesir aday gösterildi,Ahmet Akın. Kim karşı çıktı Akın’a. Biz arkadaşız hepimiz. Gelenekçi, değişimci, o bir yarıştı. Şimdi hepimizin amacı partimizi bu seçimlerden başarıyla çıkarmak.  Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin de, değişimden yana tavır alıp şu anda yönetimde olanların da hedefi yerel seçimlerde partimizi başarıya ulaştırmaktır.

 

DEPREM SADECE AVCILAR’IN DEĞİL TÜRKİYE’NİN SORUNU

 

-          Şimdi isterseniz tekrar Avcılar’da dönelim. Yukada biraz değindiniz ama bu konuyu biraz daha açalım.  Bu kentsel dönüşümle ilgili olarak Sayın Hançerli ‘şu kadar yaptık, ettik, dönüştürdük’diyor ama, hali hazırda Avcılar’da dönüştürülmeyi bekleyen önemli miktarda konut var. Deprem deyince de Avcılar geliyor akla. Neler olacak, depreme hazırlık konusunda.

 

Ali Rıza Değirmenci - Depremi unutmayacağız. Deprem deyince Avcılar akla geliyor değil. Deprem Türkiye’nin gerçeği. Hatay’da gördük, Maraş’ta gördük. Bir yönetim afet binasını kuracağız. Bu afet yönetim aşevi var. Soğuk hava deposu. Çatısında güneş enerji olan.  Afet durumunda buna karşı hazırlı olan bir yönetim merkezi olacak. Bunu ulaşımı kolay olan yere yapacağız.

 

-          Bu deniz köşkler de hala bir çok eski bina duruyor. Deprem yaşadılar bunlar.

 

Ali Rıza Değirmenci - İmamoğlu planları yaptı yenileme yerel belediyenin tek başına yapabileceği bir şey değil. İBB ile birlikte yapılabilecek çalışmalar gerekiyor ki bu konuda projelerimiz de var. Hatay’da en büyük sorun neydi biliyor musunuz. Su ve WC. Bu parkları buna göre yeniden düzenlememiz gerekiyor.  Momil aşevi, mobil tır, konteynerler gerekiyor.  Konteynerler içinde malzemeler gerekiyor.

 

-          Kentsel dönüşüm iyi gidiyor, ama bizim belediye olarak katkımız çok yetersiz. İnsanlarımız kendi olanaklarıyla yapıyor. İstanbul’da bir deprem büyük ekonomik kriz demektir. Bu tehlikeyi görmemiz ve hazırlanmamız lazım. Belediyeler daha çok deprem sonrasına hazırlanıyor. O da önemli. Bir çadır bile dağıtamadı yetkililerimiz, Bunu gördük.

 

SOYDAŞLARIMIZIN DA YANINDA OLACAĞIZ

 

-          Bu arada Bulgaristan’daki hak ve özgürlükler Hareketi’nin temsilcisiyle bir araya geldiniz. Sizin Bulgaristan ile ilginiz de sürüyor

 

Ali Rıza Değirmenci - Hiç kopmadı, biz aslen Bulgaristan’ın Balcıbük köyündeniz, oradan gelmiş dedelerimiz. Bizim burada yerel seçimler olduğu gibi Hak ve Özgürlük Hareketi’nin de 24 Şubat 2024’te olağan kurultayı var.  Hareketin İstanbul İl Temsilcisi Fahri Vatansever ile Türkiye’deki yerel seçimler yanında kurultay süreci ile görüş alışverişinde bulunduk. Bulgaristan’daki soydaşlarımızın için elimizden geldiğince yanlarında olacağız.

ETİKETLER : ali rıza değirmenci avcılar belediye başkan aday adayı röportaj
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SEÇİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para