HANDAN TOPRAK ADAYLIK VE HAPİSHANE GÜNLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Önceki dönem Avcılar Belediye Başkanı şimdi ise Belediye Başkan Aday Adayı olan Dr. Handan Toprak Benli ile yaptığımız röportajda ‘haksız yere 17 ay tutuklu kaldım onca zorluğa rağmen sağlığım ve moralim de çok iyi tıpkı çeliğe su verilmiş gibiyim’
Bu haber 2023-12-24 17:47:12 eklenmiş ve 467 kez görüntülenmiştir.

Röportaj : Erhan KIZILYAR - Hanifi ÇELİK

2014-2019 yılları arasında CHP’den Avcılar Belediye Belediye Başkanlığı yapan, başkanlıktan ayrıldıktan sonra, gözaltına alınıp iddianamesi yazılmadan 17 ay tutuklu kalan, çıktığı ilk mahkemede de tahliye olan Dr. Handan Toprak, önümüzdeki yerel seçimler için Avcılar’da CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Toprak, ‘Haksızlık ve hukuksuzluk sürdükçe, hak ve adalet arayışı sürecek, Dr. Handan Toprak ta bu mücadelenin içinde yer alacaktır. Cumhuriyet ve Demokrasi için mücadeleye devam” dedi.

Dr. Handan Toprak Benli, durumgazetesi ve Gazete Avcılar’a tutukluluk süreci ve adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toprak şöyle konuştu.

Yaptıkları suçlamaların hepsi asılsız çıktı 

Yaptıkları suçlamalarının hepsinin asılsız olduğu, 17 ay boyunca hücrede tuttular. 14 ay iddianame yazmadan beklettiler, herşeyi didik didik ettiler sonunda hiç bir şey bulamadılar. Bizim başımız dik, alnımız ak. Ben ordan alımın hakıyla çıktım, zaten müfettişlerle birlikte görevimi yapıyoruz. Kendimizi denetletiyoruz. Yargılanmaktan asla korkmayız, kaçmayız. Yargılanmak bizim için aklanmak demektir. Birisi iftira attığı zaman yargıya intigal ederiz ve yargılanıp çıkarıp deriz. Ama yargılanmadan savunma hakkı engellenerek hücrelere tıkılmak, ağırlaştırılmış müebbet hapis koşullarında ve aylarca yıllarca tutulmak, yargısız infazlarla savunma hakkımızı engellenmesi hiç bir demokratik hukuk devletinde yoktur.  Cumhuriyetin yüzüncü yılında, Halka hizmette yarışmak istiyoruz.

 

SAPASAĞLAM İNSANIN EVDEN ALINIP; TEŞHİŞ, MUAYENE OLMADIN YOĞUN BAKIMA KONULMAK GİBİ

“Yargılanmaktan da kaçınmıyoruz, biz şunu istiyoruz. Muhakeme usullerine göre yargılanma olmadan şafak operasyonları ile göz altılar olmasın. Bana yapıldığı gibi aylarca bir buçuk yıl hücrede tutmak bu asla olmasın.

Ben bunu bir hekim olarak şuna benzetiyorum. Sapasağlam bir insanı gidip ambulansla evinden alıp hastaneye götürüp yoğun bakıma alınıp makineye bağlamak gibi bir şey. Muayene yok, tahlil yok, teşhis yok hiç bir şey yapılmadan bunu yapıyorsunuz. Bu asla bir meslek olarak hukukta olmaması gereken görülmemiş bir uygulamadır. Bezim durumumuzda buna benziyor belediyelerimize de bu yapılmıştır hepimiz bu yanlışa karşı çıkmalıyız.  Şahsıma yapılmış bu haksızlığın, hiç bir belediye başkanına hangi partiden olursa olsun yapılmasına karşı çıkmamız lazım.

 

BİZE YAPILAN VATANDAŞIN DA PARTİLİLERİMİZİN DE ADALET DUYGUSUNU İNCİTTİ

SORU : Tekrar geçmiş olsun. Şimdi aday adayısınız. Aday adaylığınız CHP’liler tarafından, partililer tarafından nasıl karşılandı?

-          Geçtiğimiz gün partiye gittik. Gördüm ki nir nehir çağlayana dönüşür ya, çeliğe su vermek diye bir şey var ya bu haksızlık karşısında; ben haksızlığa uğramışım, partim haksızlığa uğramış, muhalefet haksızlığa uğramış yaklaşımı var.

-           

-          Artık su gibi akarken, bir çağlayana dönüşmüşüm. Bir çağlayanın denizle buluşması gibiydi. Ben ilçe teşkilatında kadınların, gençlerin o coşkulu karşılamaları, aynı coşkuyu Avcılar halkında da görüyorum.

 

-          Sokağa çıktığımda, bir hastaneyi ziyaret gittiğimde, ya da başka yerlere gittiğimde gerçekten bu millet o kadar güzel ki, ‘Handan hanım evet senin yaşadığın durumla bizim de adalet duygumuz incindi diyorlar.

 

-          Bakın bir hekim 1992 yılında sağlık ocağından başlayarak 22 yıl Avcılar’da halk hekimliği yapmışım ben. Ve ondan sonra bunun 20 yılı kamu hekimliğnide geçmiş. Nereye gidiyorsa beni bulmuş. Ardından da beş yıl belediye başkanlığı yapmıssın emek vermişssin insanlara. Hümanist bir hekim ve insanların vicdanı böyle bir zulmü asla kaldırmıyor. Şimdi Avcılar kurulduğundan 1992 yılından beri burdayım Allahın bir kulundan muayene ücreti talep etmeden onların derdine derman olmaya çalışmışım. O yüzden de şimdi başına böyle bir şey getirince, bu millet bunu gelemez, bu halk buna gelemez. Gelmedi. İnsanlar her zaman mağdurun yanında olur. Bizim halkımız insanların mağdur edilmesine hoş bakmıyor. Onun için bir kadına , bir doktora bunun yapılmasına asla müsaade etmez. Bu nedenle ben, ilçeye gelidğimde o insanların sevgi ve teveccühü inanın sokakta görüyorum. Sokakta ben engeli çocuğun bir anneye rastladım. ‘Sen belediye başkan olmadan da bizimle ilgileniyordun dedi.

 

-          Önce insan olduğumuzu unutmayacağız. Belediye başkanı şehrin eminidir. Halkın; malını, canının, namusunu, çoluğunu, çocuğu emanet ettiği kişidir bunu hep içimde hissetim.

 

 

Maraş Depreminde demirleri yıktım

Ben o demirleri yıktım oraları. O deprem olduğunda insanlar göçük altında kalmış. Yardım bekliyor inim inim inliyorlar. Ben onları gördüğümde kafese kapatılmış bir aslan gibi oralarda kükredim. Ben Hipokrat yemini etmiş, arama kurtarma konusunda ödüllerini almış bir doktor. Marmara depreminde deneyimi. O ambulansalarla Düzce’ye ilk yetişmiş, helikopterlere yaralı taşıyan doktor Handan yargısız bir şekilde kafese kapatılmış. Ben orda bağırıyorum. Diyorum ki, ‘Kahramaraş Gaziantep. Kahramanların, gazilerin torunları size yardımcı olamadığımdan dolayı kahroluyorum. Biz insanlarımızı kurtarılmasında çok faydalı olurduk yazık oldu onca cana.

 

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLABİLEKMİSİNİZ

Soru: Sayın Dr. Handan Toprak görüyoruz ki sizi siyasetten alabilmek, topluma olan ilginizden koparabilmek mümkün değil. Şimdi aday adayısınız aday olabilir veya olmayabilirsiniz ne yapacaksınız bundan sonra.

- Haksızlıkla hukuksuzla mücadele edeceğim.

 

Soru: Sıkıntılı bir süreç yaşadınız. sağlığınız nasıl, moraliniz nasıl

-          Sağlığımda çok iyi. Moralimde çok iyi. Çeliğe su verilmiş gibiyiz. 1980 yıllarındaki gibiyiz.  Haksızlık ve hukuksuzluk sürdükçe, hak ve adalet arayışı sürecek, Dr. Handan Toprak’ta bu mücadelenin içinde yer alacaktır.

ETİKETLER : handan toprak hapishane aday avcılar röportaj
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer RÖPORTAJ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para